Søk i stiler
 

Reklame - en god hjelp til mine daglige valg


Humoristisk og saklig kåseri. Du vil garrantert kjenne deg igjen når du leser det.

Karakter: 5+ (10. klasse)

Sjanger:KåseriLastet opp:15.01.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Reklame
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.I dag finner man reklame over alt som reklamerer for alt. Vi har alt av reklamer, fra sjokolader til hvilken jordtype som er best å bruke i blomster bedet. Reklame får oss til å innse at vi har langt større behov enn vi trodde vi hadde.

 

La oss ”titte inn ” hos Klas Olsson eller Biltema et øyeblikk. 14 000 forskjellige skruer som du ikke visste eksisterte. Gjett om jeg får behov for å skru. Med skruer følger skrutrekker, noe å skru opp eller på og om du skrur opp dreier det seg kanskje om en hylle. På en hylle må det ting og tang og den ene reklamen fører oss til den neste… og plutselig har du hatt en opplevelsesrik dag for noen skarve tusenlapper. Hadde jeg valgt en av Europris mange butikker kunne jeg kjøpt flere produkter og faktisk fått ”penger til overs” som jeg kunne brukt på andre ting – i deres butikk så klart. Jeg får fylt opp skuffer og skap med ting og tang uten å egentlig å måtte finne ut selv at jeg ønsket å ha det der.

 

Jeg kommer hjem etter en opplevelsesrik tur på byen med middagstips fra Mega, hvitevarer på avbetaling fra Elkjøp og temmelig sliten etter at jeg har ”løpt og kjøpt” på Expert. Da er det greit å få hjelp til å bestemme seg for hva jeg skal bruke resten av kvelden på. Jeg setter meg ned foran TV-en for å se filmen på TV3. Et kvarter ut i filmen plopper det opp en ide om poker spill på internett, betson.com eller unibet.com – det er bare å sette i gang… kanskje jeg heller skal spille poker på internett istedenfor å se videre på filmen? Valgets kvaler.

 

Digg er det også når du har gledet deg til å se søndags filmen, har rigget deg til med ”Maarud” potetgull og gode kompiser og akkurat før filmen setter i gang, så!, får vi beskjeden: ”ingen KIMS ingen kos!”. Der sitter vi med ”Maarud”... ”se hva som skjer” sier TV2, mens jeg heller hopper inn i min splitter nye Grand Vitara, firhjulstrekker – driter i bikkja som blir liggende i snøhaugen, og suser av gårde til Bunnpris der prisene er på bunn og ikke utvalget. ”Det enkle er ofte det beste er vi alle enige om”.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Reklamer skifter sjelden rekkefølge når de opptrer i en langfilm. La det gå sport i å lære rekkefølgen på reklamene. En lek for hele familien. En film som blir stoppet 17 ganger trenger litt ekstra action.

 

Det finnes reklamer over alt hvor men befinner deg; aviser, ukeblader, på matprodukter, biler og andre kjøretøy som finnes der det er masse mennesker. Det er godt for eksempel å bli minnet på hvor brun du fremdeles kunne vært etter sydenturen om du bare hadde hatt vett til å velge rett ”after-sun-krem”.

 

Snart vil vel alt være reklame! På TV-en blir det sikkert sendt 90 % reklame. Hele verden kommer til å være dekket av reklame skilt, alle TV kanalene kommer bare til å være reklame, det kommer sikkert til å bli reklame midt inni nyhetene, og kanskje raklamene får sin egen kanal… værmeldingen kommer sikkert til å ha en 5 minutters pause p.g.a. at selgerne absolutt skal vise hva de selger! Helly Hansen og Bergans i nord, bikini og solkrem i sør. Reklamen kommer til å ta over verden! Bare vent å se! Det er det den er kommet for.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

marte
13.09.2008 14:23

Bra!
6
anbefalinger
hehe, morsom  Smile :-\)

Ida
30.01.2013 17:32

Bra!
5
anbefalinger
Et kjempebra kåseri. Til stor inspirasjon. Det var en ny måte å skrive et humoristisk kåseri på, som jeg aldri hadde komt på selv! bra jobba!

Edvard
02.11.2010 19:28

Bra!
3
anbefalinger
Sitter her og leser det og tenker over all reklamen som ligger bare på denne siden.. Jeg kan få 5 nmr Kamille for kun 105,-!!!
Bta kåseri  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews