Søk i stiler
 

Gullet skal hem!


Bergensere elsker laget sitt, Brann!

Sjanger:KåseriLastet opp:15.01.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Hele bergen vet at gullet skal hem, har det blitt synget i bergen denne høsten. Hele bergen er blitt totalt  forandret i høst. Bergens poitikerne mener at bergenserne skal få fri fra jobb og skole for å feire at ´´Monsamjelde´´ har ført et fotballag til toppen av en serie i Norge. Bergenserne er jo ikke fra Norge, engang! Vi er fra  Bergen. De syv fjell, det illeluktende Fisketorget på Bryggen, Fløyen, og ikke minst landets høyeste fjell, Ulriken, kjennetegner dette rød, hvite landet. Nasjonalsang har vi også, kan man ikke ´´ Nystemten´´, er man ikke en ekte bergenser. Man må jo ikke glemme regnet, det er jo selve byen. Spør du en ikke-bergenser om hva han vet om Bergen, ville han helt sikkert svart at det regner alltid her. Da gud var ferdig med å skape Bergen, så han ned og sa ´´ Perfekt, denne byen skal jeg vaske minst to ganger i døgnet´´, og sånn ble det. I høst har bergenserne vist en litt mer følsom side, barn ungdom og voksne, både jenter og gutter og til og med gamle mennesker begynner å gråte når Brann  ikke vinner de viktige kampene. Og nesten mer når de vinner. Brann, Bergens stolthet.Gulltørste bergensere har samlet seg både inn og utenfor staddaen på hver eneste hjemmekamp for å se noen svette mannfolk løpe etter en rund lærkule, det såkalte folballen.

 

Bergen, eller nærmere bestemt Brann, har kun tatt gullet to ganger i historien, i 1962 og 1963. Mens de svarte og hvite bøndene, RBK, har tatt det nesten 20 ganger på like lang tid. Men se se på Rosenborg nå da, langt nede på tabellen. Var det ikke etter at den kjepphøye bergenseren, Knut Tørum, ble trener for RBK at de begynte a tape? Ja, Bergenserne tar snart over hele Norge. Snart er vel Norge i union med Bergen, som da Norge var i union med Sverige. Er ikke de fleste norske kjendiser fra Bergen? Sissel Kyrkjebø, Sondre Lerche, Jan Teigen, Erna Solberg, Kvinner på randen og mange flere, det er faktis så mange at jeg sikkert kunne ramset de opp på to fulle A4 sider.

 

Det vi bergensere mener, er rett og slett at vi er de beste. Vi legger sjelen vår i Brann og Bergen. ´´Brann, Bergens stolthet, synger store stå høylydt, så hele staddaen hører det. Gullet skal hem. Etter 44 lange år har det vært som om vi har gått tomme for håp og tro, på at Brann en dag ville klare det. Når jeg sitter her en sen mandagskveld, hører jeg plutselig et skudd utenfor. Himmelen lyser i mange farger. Det er fyrverkeriet. GULLET E KOMMET HEM.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

=)
24.02.2008 17:30

Bra!
0
anbefalinger
ganske bra skrevet, men det mangler liksom noe for at det skal bli et skikkelig bra kåseri


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews