Søk i stiler
 

Dei tre små sauane, og den store stygge elgen!


Dei tre små sauene, og den store stygge elgen.
Sjanger:EventyrLastet opp:18.12.2007
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Eventyr
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det var ein gang tre små sauer. Ein heilt vanleg solfylt morgon, gjekk dei og beita på jordet. Men plutselig kom det ein elgkalv ut av skauen. Den eine sauen spurte elgkalven kva den gjorde på jordet deires. Elgen svarte at den kjeda seg sånn aleine inne i skaua, så den var på vandring, for å utforske den store verden. Sauene var litt skeptisk til denne elgen, og dessutan hadde dei lært av mor si sin at elgar var farlege.

 

Sauene spurte derfor elgen om den var svolten, og om den hadde tenkt å ete dei. Elgen sa at den var svolten, men at den var vegeterianer, så sauene kunne berre ta det med ro. Elgen kom plutseleg på at han hadde mat i skreppa si, og tok derfor opp nokre bjørkeblad, og delte rikelig med seg. Elgane og dei tre små sauene blei etter kvart veldig gode vener, og elgen fortsette å vere på jordet, og busaste seg etter kvart der. Til gjengjeld fikk sauene vere med inn i skogen av og til. Det syntes dei var veldig spennande, for det var så mykje som skjedde inni der.

 

Men elgen måtte passe veldig godt på sauane, for det var mange farar som trua. Ein gong dei var inne i skogen, begynte elgen å kle av seg. Men elgen hadde jo ikkje på seg nokre klede. Det elgen kledde av seg, var faktisk ein elgekostyme! Elgen var ein bjørn i elgeklede! Hjeeelp ropte sauene, hjeeelp! Sauene var sikre på at dei kom til å bli spist. I det bjørnen tok tak i den eine sauen, og skulle til å bite strupen av han, kom plutselig mor til dei tre sauene. Ho var ein skikkelig slåsskjempe, og klarte å jage bjørnen bort. Mor deira og dei tre små sauene gjekk no ut på jordet igjen. Mor deira sa at dei aldri igjen måtte stole på ein elg, og det gjorde dei ikkje heller. Snipp snapp snute, så var eventyret ute.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


05.02.2009 23:07

Bra!
2
anbefalinger
hvilket eventyr skulle dette egentlikt være..?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews