Søk i stiler
 

Jul


Et essay om julehøytiden.
Sjanger:EssayLastet opp:17.12.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Jul
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Hva er julen egentlig? Tror ikke det er så mange som tenker på hva julen egentlig dreier seg om, bortsett fra alle hyperkristnefanatikere som strikker raggsokker til julepresanger hele året rundt. Så når julen kommer har de tid til å bare tenke på det som de mener julen er, Gud og Jesus og co. Det er de jo sykelig opptatt av resten av året også, så for dem er det egentlig ingen forskjell, bortsett fra at de prøver enda mer intenst å skyve sitt budskap over på sine uskyldige vantroe medmennesker, som skulle være så uheldig å måtte haste forbi med julepresanger langt opp forbi ørene, for å tilfredstille sine små utakkemlige snørrballer som står hjemme og vræler på alt de bare må ha.

 

Jeg vedder på at de setter opp prisene, og siste uken før jul, når alle har kjøpt seg i hel og er blakke som kirkerotter, da er det tilbud over alt, søndagsåpent og gud vet hva mer.

 

Så er det dette med julepynten da. Nisser i tusenvis tar over alle deler av landet, norske flagg blir hengt på juletreet, juleserviset blir røsket frem fra øverste hylle i skapet. Ingen tenker på at det skal se fint ut, det blir bare en grotesk saus av grelle farger og glitter.

 

Hva har julekalenderen for barn på tv handlet om de siste årene? Nisser, nisser og nisser espisode 5: Jesus slår tilbake, og jeg greier ikke helt til å få alle juleeffektene i dette landet til å harmonere med den kristne tro, som tross alt er statsreligionen!

 

Være kristen det skal vi, men når julen kommer er det ingen som pynter med engler! Må vi ha glitter og flagg på treet? Må alle få absolutt alt de ønsker seg til jul? Er det mest mulig presanger julen dreier seg om? Nå kunne jeg gått løs på alt mulig annet jeg ikke liker, men det tar jeg en annen gang, i en annen stil.

 

Før fikk jeg julestemning av å putte nelliker i appelsiner som moren min gjemte som påskeegg overalt i leiligheten. Når jeg kjente lukten av nellik, appelsin og kanel følte jeg meg som en forventningsfull liten unge igjen! Det er nemlig det julen handler om, og det har folk flest glemt. Appelsiner!

 

Hva skjer første arbeidsdag etter jul? Jo - alle styrter hysterisk ut i butikkene for å bytte alt folk har strevet lenge med å kjøpe til dem. Det viser nemlig at de ikke setter pris på gavene og er utakknemlige, for i første omgang er det mange som gir av plikt og skyld og mange som gir ting de selv kunne tenke seg å få. Slik blir det bare stress.

 

Jul skal egentlig være en estetisk opplevelse, og for de som ikke har den største tro på Gud og Jesus; det går an å ha en fin jul for det! Julen handler om giverglede, forventninger, stemninger og appelsiner, og folk burde stoppe opp og tenke seg litt om før de fortsetter med det samme år etter år!

 

God Jul!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

cm..
30.11.2008 20:41

Bra!
0
anbefalinger
greitt at du skal skrive eit essay om jula.. men syns det er utruli stygt gjort av deg a rakke ned på kristne menneske! skam deg!!:@ hadde det ikkje vore for kristendommen hadde vi ikkje feira jul!

og det du skrive om at vi pynta med nissa og ikkje engla e ikkje sant.. dei fleste har både engla og nissa.. det gjeld ikkje-kristne og! men julepynt blir laga så folk skal komme i julestemning og det tar butikkane utnytte av og har masse rødt og mange nissa.. så e det nåke med at nissa har blitt en tradisjon, hvertfall for dei med barn..

dessuten har du ikkje skjønnt poenget med jula.. det er som for dei "hyperkristne" ei tid for å feire at jesus vart fødd.. og for dei som ikkje er kristne (kristne og), ei tid for å kose seg seg sammen med familie og venner! altså ein tid som handlar kjærlighet og glede..

godt skrive, men dårlig innhold.. tippa på at du fekk en 2+ eller 3-
Miriam
08.01.2009 18:59

Bra!
0
anbefalinger
hoho, kan ikke si at jeg ble imponert akkurat... tipper også at du fikk rundt 2/3eren.
 Smile :-\)

jennifer
15.12.2013 18:27

Bra!
0
anbefalinger
hahhha vel jeg har også den samme tanke som de andre to kommentarer. Det var bortkastet tid av meg ved å lese den artikklen. Lurer virkelig på hva du fikk?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews