Søk i stiler
 

Skolen er et hagesenter


Metafor om skolen, hvor skolen blir sammenlignet med et hagesenter.
Sjanger:EssayLastet opp:05.12.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skole
Oppvekst
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Hvert år sendes det nye sekker med frø til hagen og klar til å bli plantet og tatt vare på. Frøene fordeles mellom gartnerne til hver sin hage. Fra den første dagen prøver gartnerne å finne ut og lære om de forskjellige frøene som har kommet til dem. Så settes de nye frøene ned i jorda i rekker og grupper; de har nå overtatt jorda fra de forrige frøene: blomstene.

 

Hver dag ser gartnerne til frøene, vanner og beskytter dem. Gartnerne må stadig tilsette vann og næring helt til de begynner å spire og greier å suge til seg litt næring selv.

 

Etter et par uker dukker de første grønne opp av jorda. Etter hvert som de spirer og gror følger de andre etter. Gartnerne kommer stadig og gir dem nye typer næring og mer vann. De som tåler trykket vokser seg høyere, stilken og røttene sterkere. Mens de svake som henger etter blir enten skyllet vekk, spist opp eller knekt. Det eneste som gartnerne kan gjøre da, er å kaste dem eller sende dem til et annet sted hvor det forsøkes å redde dem.

 

De gjenværende vokser stadig og til slutt dukker knoppene frem. Og ikke lenger etter vil knoppene blomstre og gartneren gjort suksess.

 

De som har blomstret opp, de blir puttet i blomsterpotter og deretter sendt videre til avdelinger hvor de godkjennes, benyttes og får førsteklasses behandling. Mens de gjenværende må bli igjen helt til de blomstrer, ellers så sendes de vekk. Blir til ugress kanskje?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mina
02.05.2011 11:40

Bra!
0
anbefalinger
har ikke lest denne artikkelen en gang...gikk inn her for å komme inn på chatten....kommenterer for å være den første  Very Happy :-D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews