Søk i stiler
 

Dagens ungdom


Et leserinnlegg om dagens ungdom, og hvordan de blir kritisert av eldre. Tentamen 8. trinn.

Sjanger:LeserinnleggLastet opp:28.11.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fordommer
Verktøy:Utskrift


Til ”Sint pensjonist”(25.11)

Dagens ungdom… Det er et utrykk dere gamle bruker ofte, gjerne negativt.

 

Jo da, vi er ikke fra 60-tallets internatskoler, og vi er kanskje ikke like høflige som britene, iværtfall ikke alle. Selv er jeg oppdratt strengt på høflighet, som min far ble av sin far osv. Selvfølgelig er det noe vi gjør galt, det har det alltid vært med ungdommen. Så bare bli vant til det!

 

Men, det er ikke alltid bare de unge som er uhøflige, de gamle er også ofte uhøflige, ettersom mange av de er oppdratt til at barn ikke snakker før de blir bedt om det og er nesten mindreverdige. Sånn er ikke vi, vi er i 2007 nå! Så hvis dere tar det som en selvfølge at vi hjelper dere over veien, eller lar dere få sitteplassen vår på bussen, så er det ikke sånn lenger. Du har kanskje sett SAS reklamen. Det de gjorde, var at man fikk en gratis kopp billigkaffe, på innlandsturer. Det var gamledager alle var høflige, og respekterte de eldre, sånn er det ikke nå. Man må faktisk fortjene respekt. Vi lever i en egoistisk, alle er like gode verden nå. Det var sikkert bra i gamledager, men det er ikke sånn nå og det er ingenting du eller noen andre kan gjøre med det.

 

At vi er late, det mener jeg er totalt feil. Jeg trener tre ganger i uka, mange på trinnet mitt trener opptil 5 dager i uka. Jo da, det er flere overvektige i landet enn noen gang, men det er nok fordi vi har mye mer penger, ikke fordi vi er late. At vi er bortskjemte kan jeg ikke argumentere mot. Jeg bor i Asker, hvor mange kjører Volvo XC90, eller BMW X5. Det er dyre miljøbomber. Alle har dyre merkeklær, man kan faktisk bli mobbet for og gå inn på Cubus eller Kappahl. Nesten alle har TV på rommet, og gjerne en bra PC i tillegg.

 

Noen har sikkert PlayStation 3, som koster 6000 kr på rommet, andre har XBOX 360. Mange gamle vet sikkert ikke hva det er engang. Det som egentlig er problemet, er at man oppfører seg bortskjemt. Det er irriterende. Jeg gikk i klasse med en som oppførte seg veldig bortskjemt, og var veldig arrogant. Når vi begynte på ungdomsskolen, ditchet han alle de gamle vennene sine, til fordel for nye. Han har nå vært offer for masse baksnakking, men han bryr seg fint lite. Men han er en av tusen! Dagens ungdom driver i hvert fall ikke dank om kveldene! De fester, ”hæpper” eller gjør annen dævelskap. Sikkert irriterende, men alle gjorde det i ungdommen sin, men dere eldre er for gamle til og huske det.

 

Faren min, for eksempel, kastet en ball av kløpulver på en lærer han ikke likte. Da er det bedre med ”hæpping”. I nabolaget mitt bor det flere pensjonister, og vi har vært veldig selektive i hvem vi liker. En av de fem pensjonistene er hyggelige. Selvfølgelig har vi noe av skylden, men hos en må vi ta kjeften for noe noen som bodde der før har gjort. De pensjonistene er alltid sure, bortsett fra en, som har dårlig hofte, sikkert kols, og masse andre problemer. Hun er alltid blid, selv om hun er dårligst stilt. Så det er ikke rettferdig at dere kommer og klager på oss. Mange av oss er faktisk høflige, aktive, og driver ikke dank om kveldene. Min lykke skal ikke bli din ulykke, og derfor er ingenting en selvfølge. Og vi, ungdommen, skal ta over verden når dere dør. Så neste gang du ser en ungdom som er uhøflig, ikke døm de 500.000 andre!

 

Badboy95


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

HMm
10.03.2008 15:19

Bra!
24
anbefalinger
Vel...det der var ikke så imponerende at det gjorde noe..at ungdommer genrellt sett er jævli bortskjemt og frekke er et faktum...flytter ikke du deg om en gammel dame så vidt kan stå spørr om plassen? I så fall er du jo helt vekke

Er enig med deg at flertallet av ungdommene ikke er late og har skjerpet seg når det gjelder rusmiddler osv...

Jenta
08.01.2008 11:18

Bra!
20
anbefalinger
synes ikke vi ungdommer er så slappe jeg, vi har masse å gjøre. men okei, det var kanskje litt mer vanskelig før. men vi har stor tpress på oss, skolen, venner og familie. du skal være best i alt og du skal ha det beste ellers er du ikke kul nok. er ikke rart mange sliter vett.. mange eldre husker jo ikke hvordan det var å være ungdom, er jo ikke rart de kritiserer oss da. de vet ikke hva de snakker om! Surprised :-o må si at de eldre er ikke særlig engler de heller altså! sure og grettene meste parten av tiden, men greit. det gjelder jo ikke alle, men det gjelder jo ikke alle oss heller.. de eldre har mye fordommer, som f.eks jeg gikk forbi en gamel dame en gang og hun trakk til seg veska.. hun tenkte sikkert at jeg skulle banke hun og stjele veska, haha! teit! ikke alle er sånn vett, men neida.. vi drar alle under en kam!

Oppdragelse?
13.01.2009 12:31

Bra!
11
anbefalinger
Enig, med HMm. Det er vell samme om man lever i 2007 eller i 1960, greit verden har forandret seg, men da burde vell de fleste mennesker ha kommet litt lenger å skjønt at vi må hjelpe de som trenger det. Det koster deg ikke mye å stå 15 min på bussen, så gamle bestemor kan spare gikta hu har gått å bært på i gud veit hvor lenge. Stå når du er ung, så får du sitte når du blir gammel!

meg
27.04.2009 15:31

Bra!
11
anbefalinger
Jeg er enig med "jenta", vi ungdommer er ikke så late som alle de eldre skal ha oss til å være. Jeg selv trener fem ganger i uka, og har en haug med skolearbeid, mer har jeg ikke tid til. Og la meg spørre; dere eldre, trener dere? Nei trodde ikke det nei. Jeg skønner at dere er eldre, men dere må ikke gi opp med å trene for den grun. Dere skal liksom være et godt eksempel fo oss unge, vi ser jo opp til dere. Så kom igjen nå, løft litt på de stive musklene deres, og vær med oss ut og tren!!!

Kathrine
28.02.2013 13:07

Bra!
9
anbefalinger
Ser på de andre kommentarene og skjønner godt at forfatteren valgte og være anonym.  Smile :-\)
Tror ikke alle av dere fikk med dere slutten av teksten, dere ble kanskje litt for irritert av midten? For på slutten så forklarer forfatteren at ikke alle er uhøflige, det finnes de som reiser seg for de gamle akkurat som det finnes gamle som alltid er sure og gamle som ikke er det. Vær nå litt snill her, folkens, og les dere ferdig før dere begynner å rakke ned på forfatterne her.
Sånne som mm, fyfy og josh burde kanskje ikke dra alle under en kam, eller?  Wink ;-\)

jipp jipp
26.11.2012 20:30

Bra!
7
anbefalinger
Jeg tror de eldrene mener at de har hatt det vanskeligere enn i vår generasjon. Og det må jeg innrømme at det er helt sant.

fyfy
26.11.2012 20:38

Bra!
6
anbefalinger
" Så hvis dere tar det som en selvfølge at vi hjelper dere over veien, eller lar dere få sitteplassen vår på bussen, så er det ikke sånn lenger. Det var gamledager alle var høflige, og respekterte de eldre, sånn er det ikke nå."

Det er det fortsatt nå, men ungdommer og barn i disse dagene skjønner ikke poenget.

Hva ville du for eksempel ha gjort hvis du ser en gammel venn som blir mobbet av andre elever alvorlig, men du ville ikke hjelpe fordi hun har baksnakket om deg for noen uker siden. hva ville du ha gjort?


aloo
15.10.2010 14:13

Bra!
5
anbefalinger
jeg synes dt var en bra tekst, men den var ikke den beste  Wink ;-\)


26.01.2011 10:37

Bra!
5
anbefalinger
Jeg mener at "dagens" ungdommer har forandret seg veldig. Vi ungdommer har blitt alt for slappe og "giddalause". Det de fleste gjør nå for tiden er å dra til byen å shoppe, spille cod og spise godteri, og det har blitt mye lite fokus på lekser og annet skolearbeid og andre viktigere ting. Jeg vet dette fordi jeg er en av dem selv. Jeg legger mye mer vekt på shopping og være med venner istedet for lekser, men jeg håper at dette bare er en periode. MEN, så gjør vi jo mange fornuftige ting også. Jeg øver til prøver, gjør oppgaver hjemme og mer. Så vi er ikke helt i en annen verden. I hvertfall ikke hele tiden.

Derpyderpderp
11.03.2012 13:48

Bra!
5
anbefalinger
Veldig enig med dette


22.01.2015 10:12

Bra!
5
anbefalinger
wtf coool


07.01.2013 17:32

Bra!
4
anbefalinger
jeg vet ikke om det jeg sier absolutt er riktig, men hvordan kan det være et problem å flytte seg fra en plass på bussen for en gammel person. det er jo bare helt vekka!!


13.11.2014 13:12

Bra!
4
anbefalinger
bra og kult innlegg!!! Smile :-\) Sad :-\()

:::
03.05.2009 20:43

Bra!
3
anbefalinger
jeg tror at det du skrvier er ikke hlt dagens ungdo

ikO
31.10.2016 09:51

Bra!
2
anbefalinger
Oki

mik
31.10.2016 11:58

Bra!
2
anbefalinger
fakyuo

Olga
09.10.2019 09:33

Bra!
1
anbefalinger
Dere er ale noen jøder


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews