Søk i stiler
 

Fotball, verdens underligste sport?


Hva gjør fotball fascinerende? Et kåseri om fotball skrevet i 10. klasse.
Sjanger:KåseriLastet opp:26.11.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Fotball er den mest populære sporten i verden, og for mange en svært viktig del av hverdagen. Spør du meg er det en særdeles sær sport, og jeg kan ikke for mitt bare liv se hva som er så spesielt med denne sporten.

 

Denne sporten går ut på at 20 svette voksne menn, løper rundt på et avmerket området etter en lærkule. Poenget er å få denne lærkulen inn i motstanderens garn som henger i to stenger. Det som gjør alt litt vanskeligere er at hvert av de to lagene har en person som bare står bak, og passer på at lærkulen ikke treffer nettet. Samtidig som de løper rundt som en flokk med sauer, sparker de hverandre og prøver og rive av hverandre klærne.

 

Det merkeligste med denne sporten er en sort kledd kar som løper rundt på banen med fløyte og overser all denne volden som foretar seg i skjul og all den ufrivillige strippingen, og av og til også drapsforsøk. Men med en gang den heldige karen som nådde frem til ballen, før den ble sparket av gårde til ingensteds, later som han faller, blåser denne svartkledde karen som kalles dommer i fløyten, og gir ballen til det andre laget. Ikke nok med at han for lov til å blåse i fløyten, så løper han rundt og gir kort i alle mulig farger til de som er uenige, slik at de må gå av banen.

 

Det som er mest fascinerende er at disse mennene klarer ikke å finne ut av hvilken vei det lønner seg å løpe, så de må ha med seg enda en svett mann, som står på siden av banen og roper hvilken retning de skal løpe. Denne hissige mannen kalles trener, fordi han skal prøve å trene spillerne til selv å finne ut hvilken retning de bør løpe. Spillerne er så dumme, at etter å ha blitt trent og fortalt hva de skal gjøre i 15 – 20 år, klarer de ikke å vite om de skal sparke, stå stille eller leke at de er skadet slik at den sortkledde mannen gir dem ballen. Og ikke nok med at treneren roper og skriker til spillerne sine, hvis de gjør noe galt får de kjeft av dommerne og publikum, og egentlig hele verden. Det er nok ikke lett å være fotball spiller, fordi publikum blir aldri fornøyd. Hvis laget taper, så gråter og banner de, og hvis de vinner, ja da gråter de da og.

 

Nå tenker du vel at det ikke er flere idioter igjen på gressbanen. Beklager å måtte skuffe deg, det er enda mange igjen. På hver side av banen står det nemlig to folk med flagg som veiver i tide og utide. Hvis ballen går over sidelinjen veiver de med flaggene får og vise det, som om spillerne ikke ser det selv. Bak hvert garn løper deg også mange små gutter, som ser på idolene sine, idet spillerne bommer på garnet løper de og henter ballen og gir den tilbake. Det er disse som blir våre fremtidige landslag spillere, og det er ikke rart de blir gode, når spillerne bommer så mye på mål og de må løpe og hente ballen.

 

Men sport generelt er ikke bare idiotisk, det er også ganske sosialt. Det er ikke ofte annet enn på fotball kamper at 20000 mennesker er samlet rundt en liten gressbane, med samme interesse. Det er heller ikke så ofte at 20000 mennesker jubler, hopper og skriker akkurat i samme sekund.

 

Fotball er en underlig sport, hvorfor den allikevel er den mest populære sporten i verden må du ikke spørre meg om. Hvis noen synes 20 svette gamle gubber som jager denne stakkars slitte lærkulen rundt på banen i 90 minutter er spennende så må de gjerne underholde seg ved å se på dette.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mia
15.05.2008 17:05

Bra!
8
anbefalinger
Jeg må bare få sagt at spillet fotball går ikke bare går ut på "voksende mannfolk". Både jenter, gutter, damer og som du har skrevet" mannfollk" spiller fotball.

Ellers et veldig bra kåseri!

trond
10.02.2009 19:25

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra kåseri, litt skrivefeil her og der men, ellers ganske bra Wink ;-\) btw enig med mia..

sarah
29.10.2009 16:07

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra!  Smile :-\)

abdulla
07.09.2015 11:55

Bra!
1
anbefalinger
fikk 1 slingrekladd


30.03.2009 17:06

Bra!
0
anbefalinger
Fotball er ikke den mest spillte sporten i verden!!!

Anonym
08.09.2009 18:17

Bra!
0
anbefalinger
Det er faktisk 22 spillere på banen!

Mora til anonym
07.10.2009 20:21

Bra!
0
anbefalinger
Han skriver jo at det er 20 folk som springer rundt, keeperne springer ikke rundt som noen tullinger, og han nevner at det er 2 til på banen, men som står i mål..  Razz :-P
Takk for utleggelse av kåseriet, fikk mange kule ideer til egen tekst.. : )

Yngste språkforsker
16.03.2011 13:07

Bra!
0
anbefalinger
Veldig sarkastisk tekst.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews