Søk i stiler
 

Alkoholgrensen


En artikkel der jeg drøfter om grensa på alkoholsalg burde senkes til 16 år.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:15.11.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alkohol
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


I denne artikkelen skal jeg drøfte om alkoholgrensen burde senkes til 16 år.

 

Jeg vil begynne med å si de positive sidene ved denne saken. For mange 16 åringer er sikker dette helt topp. At de kan slippe å gjemme alkoholen for foreldrene og at de kan drikke lovlig uten å få dårlig samvittighet ovenfor foreldrene osv. Det kan også være en lettelse å slippe å være avhengige av andre for å kjøpe alkohol, og tida på planlegginga blir mindre. Ungdommene bruker ofte lang tid på å skaffe folk til å kjøpe drikke til dem, å hvis noen finner ut hvem som kjøper alkoholen til folk under 18 kan dette føre til store konsekvenser for personen som kjøper alkoholen.

 

Mange ungdommer i dag drikker jo uansett, men hvis grensa blir senket drikker de kanskje ikke så mye hjemmebrent å andre sterke ting. Nå når de ikke kan kjøpe alkohol selv kjøper de ofte billig hjemmebrent å andre sterke drikkevarer av andre. Dette kan faktisk få så alvorlige konsekvenser at det kan ende i dødsfall.

 

Nå skal jeg si litt om de negative sidene ved denne saken. Hvis grensa blir senket begynner kanskje ungdommer å drikke tidligere, kanskje helt ned i 13 års alderen å yngre. Og de fleste ungdommer i 13 års alderen er langt ifra modne nok til å drikke med vett.

 

Og hvis grensa blir senket er det større sjanse for at flere ungdommer prøver sterkere saker som hasj, speed og andre narkotiske stoffer. Det er ofte i beruset tilstand ungdommer flest prøver narkotiske stoffer i dag. Å hvis ungdommene prøvet litt narkotiske stoffer bare på fest kan de bli avhengige å dette kan føre til store konsekvenser som døden.

 

Det kan også oppstå gruppepress når det gjelder drikking, folk som kanskje ikke vill drikke kan bli presset til det, eller truet med at de ikke får være med i gjengen hvis de ikke drikker. Ungdom kan også bli presset til å gjøre en forbrytelse, i beruset tilstand er ikke ungdom flest modne nok til å stå i mot gruppepress.

 

Som jeg har poengtert i denne oppgaven er det både positive og negative ting ved å senke grensen til 16 år. Hva jeg selv mener er at grensen burde senkes til 16 år, fleste ungdommer i dag drikke uansett, å ved å senke grensen kan de drikke lovlig uten å lage så mye oppstyr ut av det. De kan slippe å være redd for å bli tatt osv. Det hadde vært mye enklere tror jeg hvis grensa blir senket.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

🤓
07.02.2016 10:54

Bra!
34
anbefalinger
Bra tekst

HER HAR DU SKIKKELIG ARTIKKEL
08.02.2013 17:27

Bra!
19
anbefalinger
Hva bør alkoholgrensen være?
Ungdommer i dag fastslår at de ønsker og redusere alkoholgrensen ned til 16 år, istedenfor 18. Men vis vi senker alderen til 16 år står vi ovenfor et moralsk spørsmål innen ruspolitikken, her snakker vi om å stimulere til mer liberale holdninger innenfor rusmiddelforbruk.
Vi lever i 2013. Der kampen om alkoholgrensen skal senkes til 16 år eller ikke nettopp har begynt. Selvfølgelig er dette helt topp for mange 16 åringer. De kan slippe å gjemme alkoholen for foreldrene, og de kan endelig drikke lovlig uten og få dårlig samvittighet overfor foreldrene sine osv. Det er også en lettelse for de fleste å slippe å være avhengige av at andre skaffer alkoholen, og tiden på planleggingen blir bedre. Ungdommene i dag bruker mye tid på å skaffe alkoholen, de må finne folk som er villige til å kjøpe for dem, og som tør å bryte loven. For hvis noen finner ut hvem som kjøper alkoholen, kan dette føre til store konsekvenser for personen som kjøper alkoholen.
Veldig oppbrukt argument fra ungdommene er følger:
- Psykologer påstår at konsekvenstenking er den funksjonen som blir utviklet senest og majoriteten av 16 åringer har ikke som regel utviklet denne helt enda. På bakgrunn av det er det da lurt å sette ned alkoholgrensen, mener visse ungdommer.
Vell, mange ungdommer drikker jo uansett. Det som faktisk kan være positivt ved å senke grensen er at da reduseres drikkingen av hjemmebrent, og andre sterke saker. Nå når de ikke kan kjøpe alkohol selv, skaffer de ofte billig hjemmebrent og andre sterke drikkevarer av andre folk. Dette kan få alvorlige konsekvenser.
negative sider ved denne saken er derimot av hvis grensa blir senket, begynner kanskje ungdommer å drikke tidligere, kanskje helt ned i 13 års alderen og yngre. Og de fleste ungdommer i 13 års alderen er langt ifra modne nok til å drikke med ved.
Og hvis grensa blir senket er det større sjanse for at flere ungdommer prøver sterkere saker som hasj, speed og andre narkotiske stoffer. Det er ofte i beruset tilstand ungdommer flest prøver narkotiske stoffer i dag. Og hvis ungdommene prøvet litt narkotiske stoffer bare på fest kan de bli avhengige å dette kan føre til store konsekvenser som døden.
Det kan også oppstå gruppepress når det gjelder drikking, folk som kanskje ikke vill drikke kan bli presset til det, eller truet med at de ikke får være med i gjengen hvis de ikke drikker. Ungdom kan også bli presset til å gjøre en forbrytelse, i beruset tilstand er ikke ungdom flest modne nok til å stå i mot gruppepress.
Som har blitt poengtert i denne oppgaven er det både positive og negative ting ved å senke grensen til 16 år. Hva jeg selv mener er at vi burde opprettholde grensen eller for og sette det på spisse, øke den til 20år. Fleste ungdommene i dag er ikke modne nok til og drikke som 16 åringer. Ved å senke grensen vil det sannsynligvis føre til mer dumheter og ulykker, og i det verste fall døds ulykker.

Linn-Christin
03.01.2008 21:04

Bra!
12
anbefalinger
Takk for tipset, fikk 5-er på denne artikkelen.

helge
02.01.2008 20:06

Bra!
9
anbefalinger
du skriver i eg-form? hvorfor det?, artikkel skal vere objektiv OG subjektiv...pass på:ikke skriv "jeg skal skrive om......", det trekker noe så sykt ned

kåre
03.01.2009 19:42

Bra!
9
anbefalinger
Du kunne gjerne tatt med flere dimensjoner i saken sånn som:
1. Ved å senke alderen til 16 år står vi foran et moralsk spørsmål innen ruspolitikken: Her snakker vi om å stimulere til mer liberale holdninger innen rusmidelbruk.
2. Er de fysiologiske konsekvensene av å drikke annerledes for en 16 åring enn en 18åring?
3. Psykologer påstår at konsekvenstenking er den funksjonen som blir utviklet senest og majoriteten av 16 åringer har ikke utviklet denne helt ut enda. På bakgrunn av det er det da lurt å sette ned alkoholgrensen?
4. I Chicago på 1920 tallet ble alkohol forbudt. Det førte til at gangstervirksomheten blomstret opp og at Al Capone dukket opp. Da det igjen ble legalisert sank andelen organisertkriminalitet og andelen som drakk falt også. Er det noe av det samme vi ser i samfunnet i dag? -Stimulerer 18årsgrensen til kriminalitet? Og glorifiseres da alkohol opp til et overgangsritual fra gutt til mann?

Hadde du hatt med disse poengene tror jeg du hadde dunka inn en 6'er.
Men du var flink til å drøfte gjennom å dra fram ulike argumenter fra begge sider av saken. Savner imidlertid en avveiing mellom argumentene. Med det å samenligne argumentene fra de to sidene og se hvilken side som kommer seirenes ut av det objektivt.

Lykke til


21.05.2008 10:21

Bra!
5
anbefalinger
braaaaaaa Very Happy :-D

bra
22.05.2008 14:02

Bra!
5
anbefalinger
veldig bra.. fekk 6'er på denne på de tipsene du ga meg!!  Smile :-\)

Sofia
23.01.2008 19:31

Bra!
4
anbefalinger
hmm, denne artiklen var vel ikke på det beste, men jeg er enig i temaet!  Smile :-\)

ingen artikkel
27.05.2010 17:42

Bra!
3
anbefalinger
farligere stoffer som hasj... HAHA lalllll

lars
06.02.2011 17:47

Bra!
3
anbefalinger
Du burde kanskje lære deg forskjellen mellom "og" og "å". Blir slitsomt å lese en tekst hvor det er grammatikkfeil i annen hver setning

mini
30.09.2009 20:01

Bra!
2
anbefalinger
du sier i slutten av artikkelen din at du synest det er best å senke grensa siden da trenger ikke de som er under 18 år ver redde får å bli tatt.. d er jo greit nokk men vist di nå senker grensa så blir d jo d samme problemet for ungdommer under 16 år og da.. da må di jo senke grensa enda lengre til det er tillat for alle..

Griffin
22.05.2008 19:20

Bra!
1
anbefalinger
Egentlig grei stil. litt dumt med : "nå skal jeg snakke om..." Ellers bra, men dårlig konklusjon. ifølge artikkelen skulle man tro du var imot for det var ingen gode argumenter FOR å drikke så tidlig.

Språk
18.05.2009 19:43

Bra!
1
anbefalinger
Merker at du ofte bruker 'å' i steden for 'og'.

2mk
27.08.2009 12:56

Bra!
1
anbefalinger
Mer et Essay enn en artikkel.. Du skriver i jeg form til leserne og det er absolutt ikke en artikkel

Valdo
06.04.2010 21:06

Bra!
1
anbefalinger
Generelt godt skrevet... er enig i temaet, men noen av punktene og setningsleddene kunne vært bedre oppbygget.

anonym11
07.04.2010 11:54

Bra!
1
anbefalinger
jeg synes bare det er dumt at folk drikker mye i det hele tatt.
man har ikke godt av det.
man kan drikke en gang i blant på byen, hjemme fester osv. men ikke før man er over 18 år
men jeg trodde hjemmebrent var aldersgrense 20 år er den ikke det da?
hilsen anonym11

O_O
26.01.2014 21:53

Bra!
0
anbefalinger
srry men skjønte at dette kunne du ikke ha fått en bra karakter fordi det starter med jeg vil begynne....

mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash
12.09.2016 12:47

Bra!
0
anbefalinger
mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash

mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash
12.09.2016 12:51

Bra!
0
anbefalinger
mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash

mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash
12.09.2016 12:51

Bra!
0
anbefalinger
mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash

mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash
12.09.2016 12:51

Bra!
0
anbefalinger
mod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trashmod trash


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews