Søk i stiler
 

Enzymvirkning


Rapport fra øvelse "6.1 Enzymvirkning".
Sjanger:RapportLastet opp:30.10.2007
Språkform:BokmålForfatter:
Tema:Naturfagsrapporter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Utstyr:

Sukkerbit

Jod

Vann

Lite begerglass

tang

 

Teori og hensikt:

Kroppen vår må bryte med de næringsstoffene vi tar inn. Proteiner må spaltes til aminosyrer, fett til glyserol, fettsyrer og polysakkarider til monosakkarider. For å få dette til å fungere i kroppen vår, som "bare" holder 37 grader,, trengs det enzymer. Enzymer er stoffer som får prosesser til å gå fortere enn de ellers ville ha gjort. I dette forsøket skal vi illustrere hvordan enzymer virker.

 

Hypotese:

Vi forventer at blandingen blir gul fordi stivelses løsningen blir spaltet til disakkarider.

 

Framgangsmåte:

Vi tok å holdt en sukkerbit i en tang inne i avtreksskapet. Vi tok en fyrstikk og tenkte nå. Etter vi hadde prøvd det tok vi den ned i en boks med aske.

 

Resultat:

Da vi tok å tente på smeltet sukkerbiten, den tok ikke fyr. Etter vi hadde gjort det dyppet vi den i en boks med aske. Da tok den fyr. Den startet å brenne med en svak blålig flamme, med en anelse gult på tuppen.    

 

Konklusjon:

Min konklusjonen min er at sukker brenner ikke alene, men med litt hjelp fra aske tar den fyr.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)





På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken







 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews