Søk i stiler
 

Beatboxing - det femte glemte element?


Lærerens kommentar: Både form og innhold i dette intervjuet er strålende bra. Det er bare noen språklige ting som trekker ned. (Jeg har rettet alt, se om du forstår det.)

Karakter: 5-

Sjanger:AnnetLastet opp:28.10.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rap/Hip hop
Verktøy:Utskrift


Hiphop- kulturen består av fem elementer: Turnalism, rap, breakdance, graffitti, og beatbox. Ifølge Osman Chaundry er beatbox et element som er nokså ukjent innenfor vår musikkverden, både blant gutter og jenter.

Osman Chaudry (16) er en vanlig musikk-glad gutt, akkuratt som de fleste er i ungdoms- alderen. Men på en eller annen måte har Osman klart å lande inn i en unik musikk-sjanger som mange unge folk ville sette en spørsmåltegn på, nemlig beatboxing.

– Når jeg nevner til nye bekjente at jeg driver med beatboxing, hender det at de assossierer det med en type kampsport. Det er rett og slett deprimerende feil, sukker Osman som samtidig forteller at han skulle ønske at det var flere han støtet på som drev med beatboxing, eller i det hele tatt hadde peiling på beatboxing.

Savner flere beatbox- interesserte.
Osman Chaudry har fått sine beatbox ferdigheter og kunnskaper fra nettsiden youtube, som han har studert i nærmere to år. Han forteller at han savner organisasjoner i lokalområdet hvor han kan utvikle seg til et høyere nivå med veiledning av de ekstraordinære beatboxerne som har drevet på i en lengere periode. I tillegg ønsker han at flere skal bli interesserte i denne sjangeren innenfor hiphop som han selv er.

- Det hele begynte med at jeg prøvde å etterligne snodige lyder fra Cartoon Network. Etter dette ble jeg mer interessert i beatboxing. Forhåpentligvis har jeg utviklet meg, og blitt bedre, men likevel ønsker jeg at det var en eller flere proffosjonelle beatboxere som kan løfte meg opp til et høyere nivå.

Komplisert musikk
Beatboxing er et vokalt slagverk. Med andre ord bruker man hele munnen som et intrument. Selv om uttrykket ”beat box” opprinnelig stammer fra hip hop- kulturen, er det ikke begrenset til hip hop- musikk. Beatboxing er kontrollert kaos, som man kan gjøre mye ut av.

- Det gjelder å produsere trommeslag, rytme, og musikalsk klang ved å bruke munnen, tungen, leppene og stemmen. I tillegg bør en kunne lage grammofon- lyder, DJ-musikk og klanger fra ekte musikalske intrumenter, forklarer Osman ekstra engasjert.

Beatboksing en unik sjanger innenfor musikk. Ifølge Osman er det derfor lite interesse blant ungdommer som vil prøve seg på denne sjangeren. Dermed har han planlagt å framføre så mye som mulig for å inspirere og fascinere flere folk til å begynne med beatbox.

- Alt er jo mulig, så lenge jeg brenner for det jeg gjør, avslutter Chaudry.

(Intervju med Osman Chaundry 25/8-07)

http://en.wikipedia.org/wiki/Beatboxing


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Osman
29.08.2011 16:10

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig bra!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews