Søk i stiler
 

En gul lekebil


Jonas får seg en ny lekebil.
Sjanger:FortellingLastet opp:14.10.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Andre fortellinger
Verktøy:Utskrift


Lille Jonas på seks år var i lekebutikken, der fikk han øye på en liten blank gul lekebil! Oi! Fire hjul telte han, fem vinduer, man kunne til og med åpne panseret og bagaserrommet! og den var så liten at den fikk plass i lomma hans! Denne måte han ha!

 

" Pappa! Pappa! Kan jeg få denne? "

 

Jones holdt opp bilen til Pappa og så på han med store forhåpningsfulle øyne. Det pleide å fungere. Selv om Pappa bare var bilmekaniker burde han ha nok penger til å kjøpe denne til Meg mente Jonas.

 

" Nei! Husk, vi skulle bare inn sånn at du kunne se hva du ønsket deg til bursdagen din! Det er ikke lenge til nå vet du. Bare femten dager. "

 

Phø! femten dager var lenge! En hel evighet faktisk.

 

" MEN JEG VIL HA DEN! Jeg vil! Jeg vil! Jeg vil! Jeg vil!!! "

 

Damen som jobbet i butikken og de andre kundene begynte å se rart på Jonas, dette brydde han seg ikke om, men det gjorde tydligvis Pappa.

 

" Greit! Du skal få den da! men ikke si noe til Mamma! "

 

Jonas kom ut fra lekebutikken med et stort smil om munnen; tenk, han hadde fått en liten gul lekebil som kan åpne panseret og bagaserommet.

 

" Se Pappa! Se Pappa! Man kan se motoren inni panseret! Akkurat som i en ekte bil! "

 

" Njaa... " Sa Pappa, " Det er ikke akkurat som i en ekte bil, det er jo bare en firkanta klump med plastisk oppi der "

 

Jonas dro vekk bilen fra Pappa, Phø! hva viste hva vel han? Det var akkurat som i en ekte bil! Han tenkte på hvordan Mamma ville reagere når han viste den til henne

 

" Og husk, ikke si noe til Mamma! " på-minnet Pappa.

 

Søren å! men da kan jo han ikke viste Mamma at den er akkurat som en ekte bil, bare mindre! Hmm.... Hvis han viste den til Mamma uten at Pappa fikk vite det da? Det vil jo ikke være farlig.

 

" Hvorfor kjøpte du en lekebil til han når vi var enige om at vi ikke skulle kjøpte noe før bursdagen hans?! Skal du bare overkjøre alt jeg sier og gjøre som du selv vil?! "

 

Mamma sto og kjefta på Pappa inne på kjøkkenet, Jonas satt på den enne stolen og så ned på føttene sine med den gule lekebilen foran seg på bordet. Mamma hadde ikke smilt eller sagt hvor fin bilen var når Jonas hadde vist den til henne. Nei, ho hadde blitt sur, nei, rasende, ikke på Jonas, men på Pappa. Pappa virka mest trist egentlig, sto bare der og så fra Mamma til Jonas, og fra Jonas til Mamma igjen.

 

" Hvorfor krangler du og Mamma? "

 

Jonas avbrøtt Mamma.

 

" Men kjære deg da, " begynte Mamma. " Vi krangler ikke, vi bare diskuterer. "

 

Nei nå fikk Jonas nok, han hadde ikke spurt Mamma om noe som helst, han hadde spurt Pappa! Han tok tak på den gule lekebilen og kastet den i veggen, den ene veggen falt av og et hjul fløy pokker i vold, men dette så ikke Jonas. Han var på vei ut av døren, han løp ned trappen og ut i skogen, og inni skogen fant han den velkjente gamle lekeplassen han alltid var på når han var lei seg. Han var trist, han savnet allerede den gule lekebilen sin, hvorfor hadde han kastet den i veggen?

 

" Kanskje Pappa kan kjøpe en ny til meg? "


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

AC ;D
09.11.2007 13:03

Bra!
3
anbefalinger
Kjempebra skrevet;D Klem

Gullfisken
03.04.2008 16:23

Bra!
2
anbefalinger
Jeg leste den! Jeg har lest din gule lekebil, og jeg likte den. Jeg skal ikke nevne skrivefeilene, fordi jeg lovte å ikke si noe om dem. Men jeg kan si at jeg likte selve historien, kan jeg ikke?

Imponert
26.03.2009 16:35

Bra!
0
anbefalinger
Som tatt ut i fra virkeligheten! Selvopplevd?

vil forstå
30.05.2010 14:26

Bra!
0
anbefalinger
Jeg kjønte den ikke? hva var poenget? ikke frekt ment  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews