Søk i stiler
 

Rusbrus og øl


Har ungdom verre drikkevaner enn voksne?
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:22.09.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alkohol
Verktøy:Utskrift


Hr. Redaktør,

Vi er for dårlige til å skrive, for dårlige til å regne, gjør for mye kødd, for late, ja rett og slett ALT vi gjør og tenker er galt. Dag ut og dag inn får dagens ungdom ris for det meste. Alle er så bekymret for ungdommen. Hvordan skal det nå gå med framtiden, ettersom den ligger i våre hender.

 

Spørsmålet jeg stiller deg lyder slik: er dagens ”voksne” virkelig så mye bedre enn det vi er, og kommer til å bli? Det finnes jo ikke noe verre en fulle 40-åringer, som ligger i sitt eget spy utenfor en pub på hamer el. etter nok en overstått kveld på byen? Det kan det da neppe være. Dette blir aldri tatt opp i media. Det som derimot blir tatt opp, er hvor dumme og uvitende ungdommen er, som drar på fest og drikker rusbrus og har det gøy. Hva med de fulle 40-åringene som legger fra seg alt som heter sans og samling hjemme, og drar på byen for ”en” øl? Det de ender opp med er å drikke ”ooops- en øl for mye”, spyr over den ny innkjøpte dressen, og blir kastet på en taxi hjem. I forhold til dette, er jo det ungdommen gjør bare blåbær.

 

Rusbrus er et viktig tema som ikke må glemmes her. Rusbrus mener jeg er en genial oppfinnelse. Ikke bare smaker det godt, men desto flere du drikker desto gladere blir du. For alle de ”late”, og ”giddelause” ungdommene, må jo dette være tingen! Og øl, kan vel kalles den rake motsetningen. Har du sett en alkoholiker som sitter sorgfull i en krok og sluker rusbrus? Neppe. Øl, har vært i generasjoner den mest populære og kjente alkoholinnholdige drikken. Den ”neste generasjonen” nemlig oss, har lidd mange tapre forsøk på å få dette til en festdrikk. Det var vel mindre vellykket.

 

Det er sikkert mange som sitter der ute nå og tenker: ”Hvis, ungdommen skal få lov til å drikke rusbrus, kommer det vertfall til å gå galt!”. Men tenk deg litt om. Det er mange flere voksne rusmisbrukere, alkoholikere, arbeidsløse, og ikke minst ”syke”. Og de hadde ikke engang rusbrusen. Hvorfor kaste bort så mange ressurser og penger på å forfølge ungdommen, når de kan brukes så mye bedre?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

alkoholiker som er 14 år
13.11.2014 13:37

Bra!
14
anbefalinger
jeg er helt enig i det som blir sagt. jeg har vørt i på en måte barnefengsel eller ungdomsfengsel tre ganger fordi jeg drikker heletiden. jeg sovner full på gata og mamma og pappa vil ikke ha meg hjemm en gang

anonym
13.11.2014 13:38

Bra!
13
anbefalinger
uff det er synd på deg alkoholiker som er 14 år

anonym 2
13.11.2014 13:39

Bra!
11
anbefalinger
ja enig med anonym

Ungdom
02.11.2007 10:39

Bra!
10
anbefalinger
Synes nesten rusbrus burde være 16 års aldergrense. helt ærlig du har helt rett du blir mye gladere å mye mer våken av det  Very Happy :-D
rusbrus er toppe < 3

anonym 3
13.11.2014 13:42

Bra!
7
anbefalinger
enig med anonym 2

Anonym
10.11.2008 11:06

Bra!
0
anbefalinger
Det er jo faktisk en grunn til at de tar dette opp, det med ungdom og rus ol.
Vist å feste å ha det gøy er det eneste dere gjør kommer dere faktisk til å ende opp nettop sånn som disse 40 åringene. Dessuten må du ha et kjedelig liv dersom du må drikke rusbrus for å bli glad.
Og "Ungdom" det er en grunn til at det ikke er 16 års aldersgrense på rusbrus, nettop fordet at man ikke skal ende opp som de 40 åringene du beskriver i teksten.
Vist du har problemer med å være våken så skaff deg litt mer søvn.
Å drikke rusbrus bare for det det er godt å du blir glad av det er en teit grunn.
Peace out !

1 år
10.02.2009 17:29

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra leseinlegg av deg  Razz :-P

Mats
13.10.2009 15:48

Bra!
0
anbefalinger
Hva syns dere om leserinnlegget om rusbrus?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews