Søk i stiler
 

Illegal stat


Stilen handler om Midtøsten-konflikten mellom jøder og muslimer.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:02.09.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Krig og fred
Islam
Jødedom
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Konflikten i Midtøsten som begynte i 1948 etter andre verdenskrigen og fortsetter fremdeles, har mange mektige ledere prøvd å løse opp, dessverre en etter en har mislyktes og forlatt banen.

 

Under konflikten har stor tall av uskyldige barn og sivil befolkning blir ofret. Barn blir avsatt fra skolegangen og flertallet utvandrer fra sitt hjem land til nabolandet eller til fjerntligeland.

 

I 1948 utkjempet Israelerne det de kaller” Uavhengighetskrig”. Palestinerne kaller det for ”KATASTROFEN”. Krigen førte til at 750 000 palestinerne flytett eller ble drevet ut av landet og de måtte bo i flyktningsleirene som nabolandene opprettet.

 

Israel innførte et slags Apartheid. De satt kontrollposter så palestinerne ikke kan reise fritt i landet, mens israelerne og amerikanerne WELCOME.

 

Det er galt at palestinerne ikke kan reise fritt i sitt eget land. De må spørre tillatelse fra israelske militæret.

 

Palestinerne fra vestbredden kan ikke reise til Jerusalem eller til et annet palestinske områder, de lever som et fange. I noen kontrollposter må palestinerne vente i 4-9 timer for å kjøre gjennom grensen.

De må vente for at israelerne skal kjøre først.

 

Intifadaen begynte i flyktningsleirene, opprørsheltene er palestinske ungdommer som kjempet med steiner. Under intifada ble nesten halve Palestina frigjort med steiner. Israel har gevær og atomvæpner, mens palestinerne har steiner til å forsvare seg med.

 

USAs økonomiske og politiske støtter for Israel er en direkte terrorisme mot uskyldige og uvæpnede palestinske folk. De mener begge at de har krav på en bit av landet. Men Israelerne og jødene har nesten glemt hva som skjedde under andreverdenskrigen eller kanskje de har ikke glemt det, bare lærte og gjør noe i samme retning som nazistene.

 

Det er penger som får det første og siste ordet i dag. Det er Israel som har penger å kjøpe våpen for. Har du penger, handler du hos eksperten, de som virkelig kan krig.

 

HVORFOR Jerusalem er hellig by både for muslimer og jøder?

Tempelhøyden, ”Haram Al-sharif” er hellig både for jøder og muslimer. For jøder fordi tempelet stod der for 2000 år siden. For muslimer fordi profeten Mohammad (saw) steg til himmelen.

 

HVEM har rett til landet?

Jøder tror at Gud lovet landet Israel til jøder.

 

Det arabiske folkeslaget bodde der, Islam hadde ikke oppstått. Noen år føri Kristi fødsel har romerne og tok landet, folk måtte tilbe keiserne som Gud. Jødene som hadde en monoteisme religion var strengt imot det og de forsøkte flere opprør, men de ble slått ned og jødene ble slått ned og jødene ble drevet på flukt.

Jødene var bort i 2000 år, araberne var fortsatt der og Islam oppstod.

 

Jeg mener at det er både jødenes land (jødene som kommer opprinelig fra der) og arabernes. Men jødene har ikke rett til å dreve palestinerne ut.

 

HVORDAN det kan løses?

MÅ de som skapt dette knuten løse opp og det er FN med vest-EU.

 

Når noen blir drept jeg spør meg selv HVORFOR? Det er dumt. Det kunne hindres. I en krig lider begge sider. Kanskje det finnes VINNER men hva er det??? Menneskene lider på begge sider. BEGGE SIDER TAPER.

 

Det virker som verden er blitt verre. Det er ingen fred. Det er krig og katastrofe.  

 

 

Kilder:

ALJZEERA TV


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

NOT YOUR BUSINESS
09.03.2011 19:11

Bra!
4
anbefalinger
Seriøst muslim eller ikke jeg har nettop hatt en eksamen i dette. Stilen er ikke førsteklasses det innrømmer jeg. Jeg har lest hele historien og jeg er helt enig. Jødene burde få seg ut!!!

Amina
17.01.2010 14:34

Bra!
1
anbefalinger
Den dårligste stilen jeg har sett. Den er svært ensporet og preget av hat mot Israel og jødene, slik de fleste muslimer blir opplært til. Den har også språklige feil. Objektivitet er minstekravet til å få en karakter som er bedre enn 2. En KLAR 2`er.

jasmin
15.03.2012 21:46

Bra!
1
anbefalinger
bortsett fra noen skrive feil og litt vrien grammatikk var dette en bra stil tror du hadde fått 4.Fordi du har mye fakta med og du svarer punktlig på alle svar!

Bra
10.06.2012 11:11

Bra!
1
anbefalinger
Amina
det er ikke helt det.
situasjonen er faktisk sånn. når det gjelder fakta så er det rett !!

tigbing
07.10.2013 22:36

Bra!
1
anbefalinger
dette her høres bra ut

palestina
25.03.2009 20:51

Bra!
0
anbefalinger
Heheh. objektiviteten lenge leve?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.021 sec - 1 pageviews