Søk i stiler
 

Michael Jackson


Popmusikk og skandaler er to stikkord knyttet til Michael Jackson.

Sjanger:BiografiLastet opp:01.09.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Pop
Kjendiser
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Innhold

- Barndom og oppvekst

- The Jackson Five

- Solokarrieren begynner

- Suksess

- Anklagen

- Jackson vender tilbake

- Til rettssak

- Meritter.

- Album, singler, filmer & kortfilmer

- Kilder

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

I denne oppgaven har jeg valgt å skrive om Michael Jackson. Jeg skal i begynnelsen av oppgaven ta for meg barndommen og oppveksten til Michael og etter det er det bare naturlig å skrive om Jackson 5. Litt lenger uti oppgaven skal jeg skrive om hans karriere som soloartist, både oppturer og nedturer. Deretter skal jeg runne litt av med hvordan det går med han i dag og tilslutt skal jeg skrive litt om hans meritter, altså plater, singler filmer og kortfilmer.

 

Barndom og oppvekst

Michael Joseph Jackson, sønn av Joseph Walter Jackson og Katherine Jackson, ble født den 29. august 1958 i Gary, Indiana, U.S.A. Michael hadde ni søsken: Rebbie (1950), Jackie (1951), Tito (1952), Jermaine (1954), La Toya (1956), Marlon (1957), Randy (1961) og Janet (1966). Faren hadde tidligere vært manager og nå ønsket han at barna skulle være kjente og populære musikere, men i etter tid har han fått sterk kritikk for sin strenge disiplin og sin bruk av fysisk og psykisk press mot sine barn. Det har også blitt påstått at han pisket dem med belter og andre ting under øvelsene. Michael har senere skrevet i boken ”Moonwalk” at det var vanskelig å ha så mange fans i en så ung alder og at han måtte jobbe hardere enn de fleste unger kunne forestille seg.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

The Jackson Five

 

The Jackson Five

I 1962 ble bandet The Jacksons startet og året etter, 1963, ble Michael med som forgrunnsfigur. Allerede før Michael var 10 år (1968) sikret gruppen seg en kontrakt med plateselskapet Motown og skiftet navn til The Jackson Five. Året etter kom debutsingelen ut. De følgene singlene gikk bare til topps en etter en, noe som gjorde at de ble den første popgruppen som fikk alle sine fire første singler på første plass.

 

Etter å ha spilt inn 11 plater og solgt over 10 millioner eksemplarer, gikk kontrakten med Motown ut i 1976. Senere samme året fikk de en ny kontrakt med Epic (Enhanced Programmable ircII Client) og de skiftet navn tilbake til The Jacksons. Men på grunn av Jermaine og Michael sine solokarrierer, ble gruppen mindre og mindre aktiv utover i 1980-årene og fra og med 1985, var Michael ute av bildet. Fra da av gikk det bare nedover for gruppen og i 1989/1990 ble den oppløst.

 

Solokarrieren begynner

Til tross for at Michaels solokarriere startet tidlig på 70-tallet og plateselskapenes ønske om at han skulle spille inn egne sanger, fortsatte han allikevel i The Jacksons. I 1972 kom Got to Be There, hans første solosingel, ut og i 1978 spilte han sammen med sangeren Diana Ross i filmen The Wiz. Under innspillingen kom Michael i kontakt med den berømte produsenten Quincy Jones, noe som skulle få stor betydning for hans karriere i fremtiden. Samme året som filmen kom ut, lagde han og Jones albumet Off the Wall. Albumet har i dag solgt over 20 millioner eksemplarer og hadde hele fire topp 10 hits. Dette var begynnelsen på en enestående karriere for Michael Jackson.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Michael Jackson & Quincy Jones

 

Suksess

I 1980 fikk Michael en Grammy for sangen Don't Stop 'Til You Get Enough, men selv om singelen solgte over en million kopier og oppnådde platina, var ikke Michael helt fornøyd. To år senere, 1982, bestemte han og Jones for å gjøre oppfølgeren enda bedre. Det klarte de med god margin når Thriller solgte over 105 millioner eksemplarer, hadde 7 topp 10 hits og lå på listene i 37 uker i strekk. Michael mottok utrolige åtte Grammyer for Thriller som også er den eneste platen som har ligget på førsteplassen både ved inngangen og utgangen av samme år.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Thriller

 

Michael Jackson er ikke bare kjent for sitt utrolige sangtalent, men også for sine dansetrinn og klesstil. Som for eksempel i mai 1983 da Jackson gjorde en ”Moonwalk” under sangen ”Billie Jean” på en konsert direktesendt på NBC foran ca 50 millioner seere. Dette spesielle dansetrinnet ville senere bli hans signaturtrinn. I tilegg opptrådte i en sort bukse son rakte ham til anklene, sølvglitrende sokker, fedorahatt, og én sløvhanske. Med dette skapte han en ny dansetrend og mote. I 1985 skrev Jackson sammen med Lionel Richie sangen “We Are The World”. De fikk mange av de mest kjente artistene i U.S.A. på den tiden til å være med på sangen og alle inntektene gikk til Afrika. Platen ble belønnet med fire Grammyer og var den mest solgte singelen i historien da den kom ut. De følgene albumene til Michael bad (1987) og Dangerous (1991) toppet Billboardlisten som så mange før.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

We are the world

 

Anklagen

I 1993 anklaget Den 13 ar gamle gutten Jordy Chandler Michael Jackson for å ha misbrukt ham seksuelt, noe som førte til at en av sponsorene hans, Pepsi, brøt kontrakten deres. Michael hevdet gjennom det hele at han var uskyldig og heldigvis for ham selv og hans mangfoldige fans, ble han ikke dømt skyldig. Forfatteren Gerladine Hughes har i ettertid skrevet en bok hvor hun avslører helt nye fakta som aldri har vært offentligkjent. Boken heter Redemption: The Truth Behind Michael Jackson Child Molestation Allegations og på slutten av boken konkluderer hun med at han må ha vært uskyldig.

 

Jackson vender tilbake

I 1995 ga Michael ut albumet HISstory: Past, Present and Future – Book 1, som er et dobbeltalbum med 15 nye sanger og en hit cd. Michael fikk også sin 13. nummer 1 hit samme året med sangen ”You Are Not Alone” som er skrevet og produsert av R&B-stjernen R. Kelly. Til sammen solgte albumet rundt 20 millioner, noe som ikke er så rart i og med at den startet på toppen av hitlistene.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

HISstory: Past, Present and Future – Book 1

 

Albumet Blood On The Dancefloor kom i 1997 og var en blanding av gamle og nye sanger. Den solgte over ni millioner eksemplarer og er med det verdens mestselgende remix-album.

 

Etter en liten pause kom det den 1. oktober 2001 et nytt album fra Jackson. Albumet het Invincible. ”You Rock My World” og ”Butterflies” er to av de totalt 16 sangene som er med på å forme albumet. Rodny Jerkins, Teddy Riley, Dr Freeze, R. Kelly og Carlos Santana er kjente navn Jackson har samarbeidet med og som har bidratt til dette albumet.

 

Det er ikke alle sangene han har skrevet eller produsert som han har fått utgitt på grunn av at Sony nektet. Blant dem er sangen ”Speechless” på nettopp dette albumet. Invincible har siden det solgt over 12 millioner eksemplarer på verdensbasis.

 

Til rettssak

I november 2003 lanserte Michael Jackson og Sony en ny samleplate. Platen Number Ones var en samling av hans nummer 1 hits på både cd og dvd. Samme dag som platen ble gitt ut, ble Michael innkalt til rettssak anlagt i Santa Barbara. Han ble anklaget for å igjen ha utført seksuelle overgrep mot barn og for å ha servert alkohol til mindreårige. Men som forrige gang erklærte han sin uskyld og den 13. juni 2005 ble han frikjent på alle ti punktene som var reist i mot ham.

 

Meritter

Michael Jackson er trolig verdens mest selgende artist med sine over 750 millioner solgte plater, noe som er mer enn hva selveste Elvis Presley har klart. Han har også produsert banebrytende musikkvideoer (eks: Thriller), blitt tildelt rekord mange priser og holdt utallige konserter. I tilegg er han den eneste som har fått to stjerner på Hollywoods berømte Walk of Fame. Dessverre handler det ikke lenger bare om historiene om den geniale musikken, dansingen eller de utrolige rekordene, men forhåpentligvis er det det han vil bli husket for.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Walk of Fame

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym
17.09.2007 10:58

Bra!
20
anbefalinger
denne stilen var døds bra!§ seriøst... den har hjulpet meg mye!!!


08.11.2007 16:04

Bra!
15
anbefalinger
hei
drit bra stil er fan av han kan gi deg tips på bilder...gå på www.allmichaeljackson.no/gallery/

nanananana
08.11.2008 15:09

Bra!
15
anbefalinger
faktisk så er det en feil der... elvis solgte mere en MJ. han solgte 1 milliard.
 Smile :-\)

kodadi
16.04.2010 09:32

Bra!
12
anbefalinger
eg fikk 5.

Mina/Silje
23.02.2011 15:52

Bra!
8
anbefalinger
Takk for att du skrev dette!
Skal skrive en stil om han jeg også så det var til sooooooor hjelp Wink ;-\)

usa'sen
22.03.2008 11:33

Bra!
6
anbefalinger
Grei fakta. Så ikke over hele teksten,så jeg vet ikke helt om det maglet noe. Er alle albumene med o.l. har funnet en beder side enn denne.

martine
21.04.2008 16:41

Bra!
6
anbefalinger
ste bilder Wink ;-\)


23.03.2009 09:02

Bra!
6
anbefalinger
Det var bare dritbra liksom, herlig jobba, nice!

Jos
04.10.2010 08:51

Bra!
6
anbefalinger
Takk for masse bra informasjon. Skal selv skrive stil om MJ. Takkktakkk, insparasjon  Very Happy :-D

Ine
24.01.2011 18:27

Bra!
6
anbefalinger
Veldig bra stil! Skal skrive en stil om MJ, var til god hjelp, tusentakk  Smile :-\)

Mina
13.03.2011 17:28

Bra!
6
anbefalinger
har lest dette en anne plass...men fakta'n her er jo grei  Smile :-\)

anonym
13.03.2010 18:09

Bra!
5
anbefalinger
bra stil, men dette er jo ren avskriving av wikipedia!

Vilde
06.06.2010 19:13

Bra!
5
anbefalinger
MASSE avskrift fra wikipedia...kanskje du har kopiert? Jeg skriver særoppgave om Michael Jackson akkurat nå, men jeg skriver iallefall ikke rett av!

Caroline
28.03.2011 10:27

Bra!
5
anbefalinger
Nesten alt er kopiert fra wiki -.-''

Anders
13.02.2012 19:49

Bra!
5
anbefalinger
Klipp og lim fra Wikipedia.. akkurat som jeg skulle gjort det selv!  Very Happy :-D

Kenny
25.06.2012 21:39

Bra!
5
anbefalinger
MJ har pr idag solgt rundt 780 mill plater inkludert nedlastninger. Det er fantastisk bra.
Men Elvis Presley er nok langt foran med det de fleste eksperter anslår til å være rundt 1, 5 milliarder plater. Det er dobbelt så mange som MJ.
The Beatles har solgt mellom 1,1 og 1,2 mrd plater og er også over MJ.


18.05.2009 13:36

Bra!
4
anbefalinger
Mye av dette som er skrevet er rent kopiert fra andre med et navn i boken som har skrevet akurat de samme setningene..But I like Smile :-\)Det er jo fakta.Peace.28Juli ska vi være i london å se popkometen Smile :-\)

Solishaa
17.11.2009 21:32

Bra!
4
anbefalinger
du har så kopiert og limt inn Razz :-P men det e bra Smile :-\)

abdalla
23.11.2009 15:35

Bra!
4
anbefalinger
drit bra stil er fan av han kan .,-.-.,.-,.,-.,-.-,.-,.-,.,-.-,.-,.,-.-,.-,

litt skeptisk
07.12.2009 21:31

Bra!
4
anbefalinger
VELDIG mye plagiat fra nett, bare litt omskrevet..


30.04.2014 12:14

Bra!
3
anbefalinger
Takk du hjalp meg med skole prosjekte mitt jeg skrev om MJ.


30.04.2014 12:15

Bra!
3
anbefalinger
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


30.04.2014 12:17

Bra!
3
anbefalinger
SUCK MY BALLS

takk :)
29.01.2013 16:51

Bra!
2
anbefalinger
tusen takk! jeg skriver særoppgave om musikk og denne har hjulpet meg veldig

tina
03.02.2014 16:22

Bra!
2
anbefalinger
Det er super bra for vite døts mye


15.03.2017 17:47

Bra!
1
anbefalinger
bra presentasjon har hjalp meg med min egen!

marius
28.09.2016 10:51

Bra!
0
anbefalinger
Bra info


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews