Søk i stiler
 

Boardercross


Artikkel om snowboardgrenen Boardercross.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:11.07.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Snowboard
Verktøy:Utskrift


Det har lenge vært to freestyle grener innen snowboard; nemlig half pipe og bigjump og to alpine grener; duel og gigant slalom. Nå er en relativt ny gren på vei inn i snowboard sporten; Boarder Cross.

 

Dette er en gren av snowboardsporten hvor en kombinasjon av freestyle og alpine ferdigheter er viktig å beherske. I denne sporten er det viktig å ha god kontroll under hopp og god fart for å komme først i mål. I boardercross kappkjøres det i seksmannsheat nedover en 50-70 sekunder lang løype med svinger, gliflater, hopp og humper i forskjellige størrelser. Når seks snowboardere kjører i samme felt gir det ofte stor dramatikk. Det gis ikke stilkarakterer. Førstemann i mål vinner, men det er ikke tillatt å bruke ufine metoder mot konkurrentene for å komme først i mål. Disking etter usportslig opptreden forekommer sjelden. I boardercross er det alltid litt kniving mellom deltakerne. Starten er viktig, og du må pumpe litt ut av svingene for å få fart.

 

Som i alle andre sporter har Norge utøvere på toppnivå, og dette gjelder også boardercross. Vårt norske håp heter Tor Bruserud og hans tøffeste motstander er Shaun Palmer fra USA, som ikke hvem som helst. Han er medeier i brettfabrikken Palmer, er mangemillionær på dollar og kjører i hjelm belagt med ekte gull. I tillegg er Shaun på toppnivå i mountainbike og motorcross. Da han vant X-games i USA forrige sesong stilte Palmer i gulldress på premieutdelinga, mens mora hans gikk rundt i en jakke med teksten «PALS MAM». Tor Bruserud er sponset og kjører med brettet til hans verste motstander, nemlig Shaun Palmer.

Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews