Søk i stiler
 

Vår framtid - Hvordan vil den se ut?


PC-en ødelegger vår framtid.
Sjanger:KåseriLastet opp:21.05.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Humor
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Som alle vet; Barn og unge er viktige for fremtiden. De kan bli neste generasjon leger, som redder folk i nød, eller de kan til og med bli fotballstjerner som underholder sportsverden for alt jeg vet. Ikke vet jeg, men med årene synes det å ha blitt en del mindre arbeid for samfunnet osv, spesielt blant barn. Du tenker vel det samme som meg? Det er rett og slett snakk om LATSKAP!

 

For å gå rett på sak; barn og unge sitter ALT for mye foran en skjerm som populært kalles for PC, eller Personal Computer. Oppfinnelsen PC ble lagd for noen tiår tilbake. Det er en maskin som kan gi deg alle opplysninger om det du vil ha, og nesten alt du trenger å vite. Men det er jo selvfølgelig ikke bare positive sider ved denne oppfinnelsen; Den gir stråling fra seg. Det vil si at man kan få dårlig syn, og dermed må man skaffe seg briller!

 

Dette kan være en årsak til at unge sitter heller inne foran denne ”dritten”, i stedet for å dra ut med venner å vise seg offentlig. De nye brillene kan være flaue å vise fram til andre, og man kan føle seg rett og slett mindre pen. Nei, da kan man heller holde seg borte fra skjermen, og dra ut å spille fotball eller noe lignende. Kanskje til å med jobbe for kommunen. Før i tiden kunne man se barn og unge som var ute i timevis og jobbet, eller hadde det gøy med andre unge. Nå møtes de fleste over ”Internett”, ett nettverk på PC-en der man kan skrive til hverandre. MSN er ett såkalt ”Chatteprogram” der man kan skrive til venner, eller til og med ukjente folk fra hele verden. Det er gøy, men det ødelegger den sosiale tilværelsen alle hadde før i tiden. Er dette vår framtid? Er det slik at vi skal miste synet, og slutte å være ute på grunn av en maskin? Unge påstår at de fortsatt er sosiale. De sier som regel; Mamma da, jeg er jo sosial. Jeg snakker jo med vennene mine over nett! De fleste foreldrene godtar dette!

 

Så, er det kanskje foreldrenes skyld at verden blir mer og mer slapp og trist? Det syns i alléfall jeg. Hva hvis dette fortsetter i dette sporet og blir til en epidemi? Da er det mye bedre at alle foreldre tar seg på tak, og sier til barna deres at de heller skal få ansiktet sitt bort fra skjermen, og ut i naturen, eller i verste fall opp på fjellet i lavvo, med onkel.

 

Så tenk over det, DU kan bli noe stort!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Dina
14.10.2007 20:17

Bra!
0
anbefalinger
En OK tekst. Du mangler humor, og jeg er ikke sikker på om dette er kåseri. Ellers er den grei.

Hans Arne
24.09.2009 17:57

Bra!
0
anbefalinger
Så jævla dårlig!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews