Søk i stiler
 

Oppløst


En ulykkelig kjærlighetshistorie, Thomas hadde en kjæreste, men slo opp med henne, hun tok selvmord. Thomas som var en god venn gikk til jenta han elsket, Mina.
Sjanger:FortellingLastet opp:14.05.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kjærlighetsproblemer
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookJeg gråt i fanget hennes, hva hadde jeg gjort? Det jeg hadde gjort var utilgivelig. Så enkelt var det. ”Jeg fortjener ikke annet enn døden, og det helvetet som måtte komme etter” utbrøt jeg mellom hulkene.

 

”Slutt og tull” sa hun, ”uansett hva du har gjort, så er det ikke vært døden. Kanskje har du gjort noe ille, men alternativet er uakseptabelt” sa hun trøstende.

 

”Du har rett, jeg fortjener ikke engang døden, jeg fortjener å pines i alt helvete livet kan spy opp, uten noen av livets gleder.”

Uansett hvor grovt dette hørtes ut, så var det ingenting usant i det, min tidligere elskede, og nåværende gode venn, var død, og det var min skyld. Jeg sa ingenting av dette med ord eller uttrykk, men likevel sa min beste venninne: ”det var ikke din skyld, du kunne noe for det.” hadde jeg ikke grått fra før, ville jeg startet. Det var MIN skyld. Men det hadde jeg ikke hjerte til å fortelle, hun var like knust som meg, hun bare skjulte det bedre.

 

Det som var saken var at jeg hadde, løftet røret, slått på tråden, plinget enden, altså rett og slett ringt jenta jeg var glad i og fortalt sannheten. Litt av sannheten. Sannheten var at jeg ikke lenger elsket henne, og det hadde blitt for mye for henne, hun hadde tatt selvmord, på grunn av at jeg elsket en annen, hun bare visste ikke at det var derfor.

 

”hva har du gjort som er så fælt?” spurte Mina.

”jeg fortalte sannheten!” ansiktet hennes hvitnet og blodårene ble synlige.

”hva?” hvisket hun, ”hva gjorde du?”

”jeg fortalte at jeg ikke lenger elsket henne, at kjærligheten var død og kald. Jeg sa ikke at jeg elsket noen andre,”

”Er du helt sprø,” avbet hun meg, ”du lovte at du ikke skulle gjøre det, hvis du slo opp med henne på grunn av meg, kommer jeg aldri til å tilgi deg… eller meg selv”

”jeg forstår det, men jeg kunne ikke se henne i øynene å si at jeg elsket henne, jeg klarer ikke å lyve, verken til henne eller noen andre!”

”Thomas” sukket hun, ”jeg tror du har gjort noe dumt, men det var valget ditt, det var rett for DEG. Jeg må gjøre det som er rett for MEG.” jeg svarte ikke, det var ikke nødvendig, jeg visste hva hun mente, og det visste vi begge to.

 

”Hvis du tror” fortsatte hun ”at jeg kommer til å kaste meg i armene dine, og si at jeg elsker deg, så tar du feil. Det blir ikke rett, jeg kan ikke være sammen med en jeg ikke elsker, du av alle burde forstå det..” jeg nikket til svar” MEN,” talen var enda ikke ferdig, og jeg hadde brukt opp alle tårene mine, jeg satt bare og stirret i de vakre mandel øynene hennes, ”MEN, jeg er fortsatt glad i deg, og kaaanskje, kanskje kommer det noe mer av det.”

 

Hun sa det på en slik måte at jeg skjønte at hun var ferdig. Jeg hadde hørt hva hun hadde sagt, jeg trodde selvfølgelig ikke på det, det var ett eller annet i tonen hun hadde holdt. Det sto for meg hvorfor HUN, hadde tatt selvmord, og jeg skjønte at det var det eneste JEG kunne gjøre..

 

Jaa, det stod klart for meg nå.. Mina var overhodet ikke interessert i meg, så det eneste jeg kunne gjøre, var å… stoppe alt.

 

Noen dager etter fant jeg Plumbo lageret hjemme, jeg hadde skrevet ”det siste brevet” som jeg liker å kalle det

 ”kjære Mina, og alle dere andre som kunne komme til å bry seg”

Jeg helte hele innholdet i plumbo boksen i et glass,

”jeg vet at jeg ikke er elsket, og at den som en gang elsket meg er død, pga. meg, og mitt valg, jeg gjorde den feilen at jeg knuste det hjertet som etter all sannsynelighet elsket meg, og jeg har kommet fram til at et liv uten kjærlighet, er ikke et liv, og dermed ser jeg ingen grunn til å leve og puste,”

jeg fylte vann i glasset,

”jeg er ikke glad i livet, og fortjener ikke annet enn døden, på grunn av det jeg gjorde så jeg gjør det eneste rette, å fjerne min, og deres byrde. Føl dere fri til å gråte, og til å le, jeg har bestemt meg.”

Jeg drakk.

”jeg har ikke snakket med noen av dere om dette, dere ville bare prøvd å få meg fra det, dermed ville sorgen bare blitt større, når dere misslyktes…”

Mørket kom.

 

Sannheten; Mina elsket Thomas, men hun var redd for atter og bli skuffet, da hun hørte at han var død, tok hun sitt eget liv.. Ting er ikke alltid slik de ser ut, tenk alltid igjennom ALT!!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Majken
16.06.2012 14:31

Bra!
2
anbefalinger
Veldig fin og trist historie, bra skrevet!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews