Søk i stiler
 

Mat og drikke i vikingtiden


Informasjon om mat og drikke i Vikingtiden.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:09.05.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mat og drikke
Norsk historie
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Mjød er en alkoholholdig drikk som lages av honning, vann og gjær. Vikingene brukte horn til og drikke av sitt mjød. Hornene var lagd av forksjellige dyr. Mjød har vært krydret med blant annet Mjødurt og humle, som også gjør at den holder lenger. Mjød kan lages med forskjellige ting, som krydder og frukt. Mjød var særlig vanlig i bruk i middelalderen. Drikken har sikkert en historie som var fra veldig gammelt allerede i antikkens Hellas hadde man en drikk med alkohol i som var laget av honning. I dag drikker man det ikke så ofte. De spiste tørrfisk som boknafisk, klippfisk og lutefisk. De spiste også valer og seler. De spiste også toast(sandwich)med tykke skiver med og med toppet med et type smør, og kjøtt av villsvin, hjort, elg eller bjørn. Honning var ofte brukt som søtning i disse rettene: de elsket søtning i suppene så de tok honning i og de hadde noen ganger  hvitløk. De spiste også mye av sjøfugler, isbjørn, sau og hare.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Spartan 117
09.03.2010 20:07

Bra!
7
anbefalinger
Mangelfullt

Jeg heter Meg
06.03.2013 20:36

Bra!
7
anbefalinger
Det var veldig dårlig skrevet, bare for å si det RETT ut

Ole kr
14.06.2015 00:15

Bra!
7
anbefalinger
Vikingene spiste ikke isbjørn,da det aldri har vært isbjørn i Norge. Dessuten ville de ha blitt syke av d vitamininnholdet i isbjørnens lever,som er så høye at det har tatt livet av fangstfolk på svalbard som spiste for mye isbjørn lever.
Det var vikingene som utryddet hvalros etter norske kysten,da de laget reip av huden til seilene,og brukte oljen til matlaging,og til å smøre båt og seil med.

Dessuten så eksportete vikingene hvalross tenner og olje til england,irland,frankrike og andre land som de byttet og handlet varer med.

Vikingene dro langs hele norske kysten nordover mot bjarmeland i Russland,den historien har historikere og forskere skrevet for lite om,for det var mye viking aktivitet i nord-norge som trenger å komme frem i lyset.

Alle i norge var ikke vikinger:kun ca 2% av en befolkning på ca 200 000 var å regne som vikinger,som stort sett var folk uten jord,og som så som eneste løsning på å komme seg opp og frem,ved å dra ut å plyndre med seg verdisaker hjem,slik at de fikk tilbake æren og sin stolthet.

Det var tørrfisk som var vikingenes mat på sine lange turer over havet, mot england ,rland,frankrike. Av og til måtte de på land og hente noen planter,muligens en slags reinlav, for å få nok c vitamin i seg for å unngå skjørbuk.


Caro
31.03.2008 11:12

Bra!
5
anbefalinger
hva skjer'a?

kReaktor
27.03.2017 17:08

Bra!
4
anbefalinger
Lutefisk i vikingtiden .d ette var helt på jordet.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews