Søk i stiler
 

Henri Becquerel og radioaktivitet


Henri Becquerels oppdaging av radioaktiviteten.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:24.04.2007
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Vitenskapsmenn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Henri Bequerel var en fransk fysikar som var med å oppdage radioaktiviteten. Han var fødd i Paris den 15. desember 1852 og døde den 25. august 1908 og han fekk 4 generasjonar som seinare blei forskarar. Han studerte vitenskap ved École Polytechnique og som ingeniør ved École Nationale des Ponts et Chaussées.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Henri Becquerel.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Bilete av den fotografiskeplata som var bestrålet av radioaktivitet frå uran.

 

Ein dag i 1896 då han jobba med uran mineralar, oppdaga han at ein av dei fotografiske plata hadde fått store flekkar på seg då han hadde lagt uran oppå det. Han skjøna då at uran sendte form for stråling. Seinare fann han ut at det var radioaktiv stråling som kom frå uranet. Etter han kom Marie Currie som den nye forskaren innen radioaktivitet.

 

Denne oppdagelsen bana ny veg for forskning og vitenskap. Me har funne fordelar me radioaktivitet som PET-skanning, C-14 datering av dyr og plantar og laga behandligar mot kreft. Men det er også ulempar og farar med dette, som kjernefysiske våpen og strålingutslepp frå atomkraftverk som kan drepe tusnar av mennskjar.

 

Me har også ein måleeing som er oppkalla etter han. Ein Bacqurel (forkorta Bq) er ein desintegrasjon per sekund, eller utsendelsen av ein partikkel per sekund.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

ssx
19.12.2007 19:15

Bra!
0
anbefalinger
sespelLegg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews