Søk i stiler
 

Da det smalt


Fortelling om mann som har ett sammenstøt med en lyktestolpe og havner på sykehus. Oppgave: Det skjedde i Storgata.
Sjanger:FortellingLastet opp:23.04.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ulykker
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Per Hansen er på vei hjem fra en rolig dag på jobben. Kona venter hjemme, middagen er allerede klar. Idet Per runder hjørnet ved blomsterbutikken, hører han kraftig lyd fra et stereoanlegg. En Mercedes-Benz ruller oppover gata. Bassen hamrer hardt i øret. Bilen farer forbi, og med ett brøl er den ute av syne igjen. Per skal akkurat til å rette blikket fremover igjen idet det smeller.

 

På et tiendedels sekund kjenner han at noe er alvorlig galt fatt. Blikket flimrer, og balansen er ute av kontroll. Han gå to skritt fremover, svimmelheten er fryktelig nå. Med ett kjenner han bena begynne å svikte under ham. Uten at det går opp for ham hva som har skjedd, segner han om. Kroppen blir liggende livløs.

 

Gaten blir i opprør. Ingen vet helt hva de skal gjøre, kaoset er nærmest totalt. En mann stormer over gaten. Han snakker, men ingen ser ut til å legge merke til han. Et ungt par haster videre, vil ikke blande seg inn. En gammel dame, hun som hylte så skrekkelig da det smalt, setter seg på huk ned verd Per. Den lille gruppen har snudd seg, ungdommene titter bort på mannen som ligger på fortauet. Noen av jentene kniser, ett par av guttene hånler. Trafikken ruller videre.

 

På tross av kaoset, tar den eldre damen det hele med fatning. Mannen hjelper henne å få snudd Per rundt. Ikke noe sår. Ikke noe blod. Kroppen er livløs og kald. Mannen, herr Petterson, fisker frem en mobil fra jakkelomma. På tross av de klamme fingrene og den ustø stemmen har han legevakta på tråden rimelig kjapt. Imens har flere folk samlet seg. De fleste er bare nysgjerrige forbipasserende.

 

Per Hansen blir brakt til sykehuset i all hast. Røntgen viser en mørk skygge i kraniet, og noen løse beinsplinter. En blodansamling presser mot hjernen. Slaget mot hodet knuste en blodåre. Tilstanden er kritisk. Per forblir bevisstløs i nesten tre timer før han sakte men sikkert kommer til seg selv. Det første han kjenner er en hånd som omfavner hans, og en lav hvisken fra hans kone. ”Per?” den milde stemmen gir ham energi til å svare. ”Ja.” mumler han utydelig. Alt rundt han er uten av fokus. Kona er bare en diffus skygge, men han kjenner igjen den varme stemmen. En tåre faller ned på armen hans, han rykker til av den lille berøringen og klemmer om konas arm. Hun klemmer forsiktig, men bekreftende, tilbake. Så forsvinner han igjen.

 

Snaut 30 min etter ligger han igjen på operasjonsbordet. Operasjonen er livsviktig for ham. Hvis ikke de ikke fjerner blodansamlingen som presser mot hjernen like ved tinningen, vil den ødelegge ham for livet. Hvilken skade den hår påfør ham allerede, vet de ikke ennå.

 

”Vi var nær ved å miste ham, fru Hansen,” doktoren ser henne dypt inn i øynene. ”Han er i live, men svak. Ikke ha for store håp.” Hun gråter nå, tårene strømmer nedover kinnene. Hele hennes verden har rast sammen, livet er snudd på hodet på en så ubarmhjertig og brutal måte. Alt var så tilfeldig, hvorfor akkurat sånn, akkurat da? Hun gråter, lenge. Tårene er bare ikke til å stanse. Tomheten føles så uendelig. Ti dager etter flyttes Per fra overvåkningen. Tilstanden er stabil, den kritiske fasen er over.

 

Fru Hansen sitter ved senga når han våkner, 15 dager etter operasjonen. ”Hva skjedde?” hvisker han. Hun vet ikke om hun skal le eller gråte, men svarer: ”Du hadde ett lite sammenstøt med en lyktestolpe.”

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

:
20.03.2013 16:38

Bra!
1
anbefalinger
lol..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews