Søk i stiler
 

Bruk av skaut i skolen


Fakta og tanker rundt hijab og andre hodeplagg som tar for seg diverse synspunkter rundt bruk av dette skolen.
Sjanger:ResonnerendeLastet opp:23.04.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kulturforskjeller
Islam
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Diskusjons emnet går på om muslimske jenter skal få lov til å gå med skaut på skolen. Dette skautet kalles hijab. Ordet hijab er egentlig hele drakten, men brukes mye om bare hodeplagget. Det er noen som ønsker forbud mot dette hodeplagget i norske skoler. Dette er fordi de vil ha full likestilling, og for at ingen skal skille seg ut og bli mobbet. Jeg tror ikke det vil bli bedre av noe forbud. Det er vell bedre å snakke om at alle er forskjellige, men likeverdige, i stedet for å forby at noen kan være annerledes.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Det heter seg at en kvinne som følger Koranens lover skal bære skaut på hodet for å vise sin hengivenhet til Gud, men jeg har sett mange debattprogrammer på tv om emnet: og de sier at dette ikke er et konkret kriterium i følge koranen. Mange mener dette er en tradisjon som hører kulturen til, ikke religionen.

 

Jeg synes at alle burde få lov til å gå med det de har lyst til, ingen burde få bestemme over hva andre skal gjøre. Men hvis vi først skal nekte disse jentene å bruke hijab, må vi vell nekte andre å bruke kors, og vi må også forby burka.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Etter min oppfatning er ikke hijab ett stort nok problem i norske skoler til at det burde forbys. Det vil medføre mer skade enn gagn, for det er klart de religiøse gruppene vil protestere. Det er nok bråk på verdensbasis fra før av, om vi ikke skal skue hunden på hårene.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
I Frankrike er det lovforbud mot å gå med skaut i skolen. Grunnen til dette er at Frankrike har en verdslig skole, en ikke-religiøs skole med like rettigheter for alle. Det er ikke lov å gå med tørkle, religiøse hodeplagg eller religiøse smykker og symboler. Kanskje hadde det vært en ide å ha skoleuniform i norske skoler. Da hadde alle sett like ut, og det hadde nok blitt mindre mobbing.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


10.11.2007 01:34

Bra!
1
anbefalinger
woow mansh allah jg har ikke lest altid men den var veldig bra ..jg r kjempe glad i den person som har skrevet dette ,,and i love u for the sake of allah :3 umaaah gå videre

nigsig
30.05.2018 13:03

Bra!
1
anbefalinger
bruv, sjempepikk


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews