Søk i stiler
 

Import Eksport


Khalid Hussains film fra 2005 handler om en pakistansk kvinne Jasmine og Jan fra Norge.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:19.04.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Innholdsfortegnelse:

-Biografi Khalid Hussain

-Import Eksport filmanmeldelse

 

Khalid Hussain:

Khalid hussain født i 1970 i Pakistan. Han er en norsk pakistansk forfatter og filmskaper. Han debuterte med romanen ”Pakkis” som han skrev da han var bare 16 år (1986). Khalid Hussain reiste til Norge uten sine foreldre i 1975.

 

Bøker og filmer han har laget

- I 1990 Ond Landskap, roman.

- I 1986 Pakkis, roman.

- I 1994 Dharkan Hjertebank, film.

- I 1997 Jan Jan Pakistan, film.

- I 2005 Import eksport, film.

 

Import Eksport.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

-Nasjonalitet: Norge

-Språk: Norsk og Pakistansk

-Regissør: Khalid Hussain

-Sjanger: Komedie

-Produsent: Egil Ødegår

-Skuespillere: Iram Haq-Bjørnar Teigen-Talat Hussain.

-Utgitt: 2. september 2005

-Lengde: 90 Min

 

Litt om handlingen fra filmen.

Filmen Import Eksport har en handling som minner om de andre filmene som er laget om det å gifte seg med en person som kommer fra et annet land og kultur. Filmen tar for seg kulturen i det norsk-pakistanske miljøet og om den kulturen det har vært praktisert der om å gifte seg med en fra samme land og religion. Ofte en slektning.

 

Vi blir tatt med i livet til hovedpersonene Jan (Bjørnar Teigen) og Jasmin (Iram Haq). De er veldig forelsket og de har vert sammen en god stund uten å fortelle det til foreldre til Jasmin. Hennes far Tallat Hussain har bestemt seg for å gifte henne bort, og hun hun skal gifte seg med sin fetter i Pakistan. Han har ennå ikke fått visum til å komme inn i Norge. Dette tvangsgiftemålet blir jo selvfølgelig et kjempestort problem for Jan og Jasmin. Jasmin bøyer seg for presset og ber om at Jan ikke skal ha kontakt med henne lenger. Jan begynner å jobbe ”undercover” hos Jasmins far i hans butikk og får derfra råd om hvordan en ekte muslimsk mann skal værte. Jan elsker Jasmin veldig mye og gir derfor ikke opp. Filmen ender med at de får hverandre til slutt.

 

Min mening.

Jeg synes selv at filmen er en liten kopi av ”Jalla Jalla”, denn  filmen beskriver og viser nokså de samme kulturelle problemer som filmen Import Eksport viser. Filmen var ikke helt som jeg hadde forventet meg, jeg trodde filmen skulle vise oss noe mer en det vi hadde sett før i norsk-pakistansk film. De kunne ha vist litt mer av omgivelsene og miljøet rundt dem i filmen. Det følte jeg at ikke kom noe særlig frem. Noe som jeg synes er en stor skam er at etter denne filmen ble vist på kino har regissøren Khalid Hussain fått trusler mot filmen han har laget. Trolig er det personer fra det pakistanske miljøet som mener deres kultur og miljø blir fremstilt for negativt. Min menig etter å ha sett denne filmen er at den ikke er noe spesiellt bra, synes ikke at den utmerker seg hverken i handling eller i filming. Skuespillerprestasjonene var heller lite å skryte av, veldig middelmådige begge to som hadde hovedroller i filmen.

 

Terningkast.

Denne filmen fortjener et terningkast 3!

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

ALi
12.12.2010 18:00

Bra!
4
anbefalinger
jeg synes filmen var bra fordi de fikk frem både de negative og postive sidene ved en pakistansk holdning, noe folk ikke vil innrømme.

123456789
25.05.2010 09:52

Bra!
3
anbefalinger
Dårlig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!

Even
11.01.2010 11:26

Bra!
2
anbefalinger
hehe, den skulle i chatten ass!

Even
11.01.2010 11:24

Bra!
1
anbefalinger
heeey.. hva skjer?

mordi
29.01.2013 13:16

Bra!
1
anbefalinger
Nasjonalitet: Norge

-Språk: Norsk og Pakistansk

-Regissør: Khalid Hussain

-Sjanger: Komedie

-Produsent: Egil Ødegår

-Skuespillere: Iram Haq-Bjørnar Teigen-Talat Hussain.

-Utgitt: 2. september 2005

-Lengde: 90 MinLitt om handlingen fra filmen.

Filmen Import Eksport har en handling som minner om de andre filmene som er laget om det å gifte seg med en person som kommer fra et annet land og kultur. Filmen tar for seg kulturen i det norsk-pakistanske miljøet og om den kulturen det har vært praktisert der om å gifte seg med en fra samme land og religion. Ofte en slektning.Vi blir tatt med i livet til hovedpersonene Jan (Bjørnar Teigen) og Jasmin (Iram Haq). De er veldig forelsket og de har vert sammen en god stund uten å fortelle det til foreldre til Jasmin. Hennes far Tallat Hussain har bestemt seg for å gifte henne bort, og hun hun skal gifte seg med sin fetter i Pakistan. Han har ennå ikke fått visum til å komme inn i Norge. Dette tvangsgiftemålet blir jo selvfølgelig et kjempestort problem for Jan og Jasmin. Jasmin bøyer seg for presset og ber om at Jan ikke skal ha kontakt med henne lenger. Jan begynner å jobbe ”undercover” hos Jasmins far i hans butikk og får derfra råd om hvordan en ekte muslimsk mann skal værte. Jan elsker Jasmin veldig mye og gir derfor ikke opp. Filmen ender med at de får hverandre til slutt.Min mening.

Jeg synes selv at filmen er en liten kopi av ”Jalla Jalla”, denn filmen beskriver og viser nokså de samme kulturelle problemer som filmen Import Eksport viser. Filmen var ikke helt som jeg hadde forventet meg, jeg trodde filmen skulle vise oss noe mer en det vi hadde sett før i norsk-pakistansk film. De kunne ha vist litt mer av omgivelsene og miljøet rundt dem i filmen. Det følte jeg at ikke kom noe særlig frem. Noe som jeg synes er en stor skam er at etter denne filmen ble vist på kino har regissøren Khalid Hussain fått trusler mot filmen han har laget. Trolig er det personer fra det pakistanske miljøet som mener deres kultur og miljø blir fremstilt for negativt. Min menig etter å ha sett denne filmen er at den ikke er noe spesiellt bra, synes ikke at den utmerker seg hverken i handling eller i filming. Skuespillerprestasjonene var heller lite å skryte av, veldig middelmådige begge to som hadde hovedroller i filmen.Terningkast.

Denne filmen fortjener et terningkast 3!

:|
31.01.2013 09:12

Bra!
1
anbefalinger
:|

Ahmed
21.01.2019 08:53

Bra!
0
anbefalinger
Filmen var helt grei, får frem positive og negative sider ved islam, og at muslimer ikke er farlige som mange folk skal ha det til


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews