Søk i stiler
 

Valdtekt


En artikkel om det dårlige tilbudet Noreg har å gi valdtektsoffer.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:15.04.2007
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Voldtekt og incest
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Kvart år blir 6000-7000 jenter voldtatt i Norge. Og i følge tall fra 2004 har noreg ikkje meir ein 7 voldtektsmottak i landet. Det er eit altfor lite antall i forhold til talet valdtekter i landet.

 

På grunn av det lille antallet valdtektsmotak vi har i landet, har det vert tilfeller der offeret har måtte vente opp mot 14 timer uten å få vaska munnen etter tvungen oralsex, fordi dei først må samle bevis. Noe som kunne vert ungått viss vi hadde hatt et meir akseptabelt antall valdtekstmottak som kunne gi deg hjelpen du trengte omgående. Og er fengselsstraff helt ned på noen få månadar greit når gjerningen kan ha øydelgat eit menneske. pr.dags dato er det strengere straff for og forfalske en hundre lapp enn det og kansje ha øydelagt ein annet menneskes sex- og føleseliv i år framover og hos noen resten av livet.

 

Kva gjør at eit anna menneske bevist kan skade et menneske på en verre måte en banking, kniv stikk eller det og bli skutt. I norge er det nesten ingen plasser valtekst mannen kan søke om hjelp eller få hjelp. Det eineste tilbudet er fengsells psykiateren.

 

Nesten kvar dag hører vi om valtekt på radio og tv og vi vet at det skjer meir en vi hører og ser. Men koreleis kan noreg, eit av verdas riksate land, ikkje ha mer å tilby valdtekst offer?


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews