Søk i stiler
 

Ringenes herre - atter en konge


En bok anmeldelse av boka Ringenes Herre Atter En Konge
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:28.03.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ringenes herre
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Jeg har valgt å skrive om en bok av J.R.R. Tolkien, og boka jeg har valgt å skrive om er den tredje og den siste boken i Ringenes Herre, som heter ”Atter en konge”. Den ble utgitt på norsk først i 1975. Boken har 270 sider og er inndelt i 19 kapitler. Denne boken er et eventyr blanding med spenning. Når du først har begynt og lese boken må du bare lese videre, så spenndene er den.

 

Forfatter:

J.R.R. Tolkien`s egentlige navn er John Ronald Reuel Tolkien. Han ble født i Bloemfontein i Sør-Afrika 3. januar 1892. Senere flyttet han og familien til England. Han lærte å lese veldig tidlig, allerede i fire års alderen og det likte han veldig godt. Han kunne over 11 språk og gikk på skole nesten hele livet sitt.

 

Han døde 18. september 1973 - 81 år gammel. Dette var en trist dag over hele verden og fans og beundrere var i sorg i lengre tid. Han har også skrevet en del andre bøker. Ringenes herre kan du få i 3 bind. Den første boken heter ”Ringenes brorskap”, den andre heter ”To tårn” og den tredje jeg har valgt heter ”Atter en konge”. Uansett om Tolkien er død så opplever han stor suksess nå siden Peter Jackson som har filmatisert filmen. For to år tilbake vant den 11 av 11 Oscar på Oscar utdelingen for filmen ”Atter en konge”.

 

Kort om boka:

Hovedpersonen i boken heter Frodo. Men bipersonene er veldig viktige i handlingen spesielt hele brorskapet, Arwen, Gollum, Theoden, Saruman, og den onde Sauron. Jeg liker hovedpersonen veldig godt, fordi han virker snill, tankefull, omtenksom, men også litt redd og skeptisk. Han forandrer seg etter hver bok fordi ringen preger han veldig og den tynger på sinnet hans. Boken er skrevet i tredje person. Handlingen foregår i Midgard. Du kan nesten se for deg lange store sletter og store fjell, så godt er boka beskrevet. Men på den tiden er ikke det bare fryd og gammen, boken handler om det gode og det onde, mellom menneskeheten og de onde. Boken er basert på ringens kraft og den onde Sauron som smidde ringen.

 

Handlingen:

Atter en konge handler om den siste ferden i Ringenes herre. Frodo, Sam og Gollum skal komme seg inn i Mordor og kaste ringen ned i dommedagsberget. Frodos sinn begynner og visne og han vet ikke om han skal klare oppgaven sin. Gollum lurer Frodo til å sende vekk Sam fordi da blir det enklere for Gollum å prøve å ta ringen fra Frodo. Sam vet at Gollum vil drepe dem begge to og ta ringen, men Frodo vil gi Gollum en sjanse til og vise at han er snill. Så Sam finner veien til Mordor selv og hjelper Frodo til Dommedagsberget.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

På andre siden av Mordor der Gondor ligger kjemper Aragorn, Legolas, Gimli og resten av brorskapet for menneskeheten utenfor Minas Tirith ”hovedstaden” til Gondor. Der slåss det mer enn 200 000 orker, troll, varger og beleiringstårn og mange tusen menn fra hele Midgard. ”Atter en konge” handler også om hvordan Aragorn sønn av Arathorn skal bli konge av Gondor og hvordan han skal få kvinnen i sitt liv som er alveprinsessa Arwen.

 

Men Frodo klarer å kaste den ene ringen ned i dommedagsberget med Gollum. Begge to ender opp nede i lavaen i berget. Frodo klarer oppgaven sin og redder hele menneskeheten fra å gå ned i ruiner for den onde Sauron og hans orker. Aragorn klarer plikten sin, og blir kongen i Gondor sammen med dronningen Arwen.

 

Hva jeg synes:

Jeg liker boken veldig godt, den beskriver alt mellom himmel og jord, det er ikke rart at Tolkien er verdens kjent. Aldersgruppen for denne boken synes jeg er alle, en kjempe fin bok! 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


23.03.2009 12:56

Bra!
2
anbefalinger
drittt "bra",

Linkin Park
17.11.2009 12:34

Bra!
1
anbefalinger

bra! Virkeligbra


AC/DC FAN
08.02.2010 14:12

Bra!
1
anbefalinger
Bra! Takk  Smile :-\)

jente
20.11.2012 21:59

Bra!
1
anbefalinger
det er jo ikke 270 sider? er 624

Takk
28.01.2013 17:39

Bra!
1
anbefalinger
Takk for den... trengte bokanmeldelse til imoren  Wink ;-\) må bare gjøre om på den ellers så kan folk Eforusse det o.O


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews