Søk i stiler
 

"Kjerringa og makaronisuppa" av Alf Prøysen


Denne bokanmeldelsen handler om ei kjerring som blir så lita som ei teskje.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:13.03.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kjerringa og makaronisuppa
Verktøy:Utskrift


”Kjerringa og makaronisuppa” er en av de mange fortellingene Alf Prøysen har skrevet. Alf Prøysens tekster er ofte humoristiske, ironiske og inneholder masse menneskelig varme.

 

”Kjerringa og makaronisuppa” handler om ei kjerring som er så lita som ei teskje. Plutselig en morgen ble kjerringa liten. Mannen til teskjekjerringa er veldig redd for hva andre vil si når de oppdager at kona hans er lita som ei teskje.

 

Mannen skal til butikken for å kjøpe makaroni til makaronisuppa teskjekjerringa skal lage. teskjekjerringa er redd for at mannen hennes skal glemme å kjøpe makaroni, så han putter henne i jakkelomma og går til butikken. Da de kom til butikken viste handelsmannen noen fine kaffekopper de akkurat hadde fått inn. Disse kaffekoppene har teskjekjerringa veldig lyst på, men de er for dyre.

 

Da mannen til teskjekjerringa tok opp tobakken, hang teskjekjerringa seg fast og slenger seg over på disken og gjemmer seg bak noen poser. Men hun detter opp i makaroniskuffen som står åpen. Handelsmannen ser noe som rører seg og lukker igjen skuffen. Mannen til kjerringa forteller hva han skal ha og glemmer makaronien. Teskjekjerringa skriker av full hals at han må huske makaroni. Hun skriker hele tre ganger før mannen husker det.

 

Da handelsmannen øste opp en pose med makaroni hoppet teskjekjerringa opp i posen og gravde seg ned. Da mannen kom hjem kjente han etter teskjekjerringa i lomma, men til hans store forskrekkelse er ikke kjerringa der. Mannen ble redd og han gikk tilbake til butikken. Handelsmannen er redd for at han er kommet tilbake for å klage på at det var mus i makaronien og skynder seg å pakke inn de fine koppene. Da mannen kom hjem igjen finner han teskjekjerringa på kjøkkenet hvor hun sto og øste opp i makaronisuppe og var like stort som et vanlig menneske.

 

Min mening

Teskjekjerringa er ei lita kjerring på størrelse med en teskje. Hun er glad og positiv(eks: hun går ikke rundt og sutrer for at hun er blitt så liten). Mannen derimot er redd for hva andre vil si når de oppdager at hun er blitt så liten. Jeg tror at Alf Prøysen vil få fram at det er lurt å være som teskjekjerringa, positiv og glad. Da kommer du langt i livet. Istedenfor å være som mannen hennes, redd for hva andre vil mene.

 

Alf Prøysen skrev ofte tekster som var humoristiske, ironiske og som inneholder menneskelig varme. Etter min mening er dette en litt humoristisk tekst.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


07.05.2012 22:04

Bra!
2
anbefalinger
Få vekk disse damene som har slanka seg så jeg kan bruke teksten på smartboard i klasserommet for 4.-5. klassinger.

Alf Prøysen er best
13.03.2015 09:40

Bra!
2
anbefalinger
anonym alf prøysen er bedre enn deg så bare hold kjeft din drittsekk

anonym er veldig dum!
13.03.2015 09:44

Bra!
1
anbefalinger
anonym Alf Prøysen er mye kulere enn deg så bare hold kjeft og skaff deg et liv selv din jævla drittsekk og det er mange som leser og liker bøkene til Alf Prøysen men bare at du ikke vet det! Og du trenger ikke og være frekk mot Hilde din morrapuler!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews