Søk i stiler
 

Adolf Hitler


Litt forskjellig om Adolf Hitler.
Sjanger:BiografiLastet opp:13.03.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Adolf Hitler
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Adolf Hitler ble født 20. april 1889 i Østerrike. De flyttet mye og der han gikk på skole fikk han alltid høre at han var en flink skole gutt. Da han begynte på realskolen i Linz sviktet det fullstendig på det akademiske og sosiale område. De trodde en stund det var pga. at faren døde, men han tok seg aldri opp igjen. Han fikk penger, fordi faren var gått bort og etter et par år døde moren av brystkreft. Det som er veldig fascinerende er at moren ble behandlet av en jødisk lege, som Hitler satte stor pris på. Han prøvde to ganger å komme inn på kunstskolen, men kom ikke inn på grunn av mangel på begavelse, og etter vert begynte pengene å ta slutt. Han havnet på asyl for sløsere og senere på et hjem med fattige menn. Da han fikk komme ut pga. utbetalt farsarven, ble han kjent med den rasistiske forfatteren Houston Stewart Chamberlains.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Utbruddet av første verdenskrig meldte han seg omgående som frivillig pga. at han flyttet til München akkurat i de tidene mennene ble innkalt i militæret, og senere i krigen ble han korporal.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

I 1919 ble nazipartiet stiftet og allerede i april 1920 ble Hitler leder for propagandaarbeidet i nazipartiet. Han var en viktig demagog, og partiet ble raskt en viktig faktor i bayersk politikk. I juli ble han formann i dette partiet.

 

Hitler fikk 5 års fengsel, fordi han forsøkte å ta makten gjennom et statskupp i 1923, men sonet bare i 9 måneder, og i løpet av dette fengselsoppholdet i Landsberg am Lech skrev han nazistenes ”bibel” - Mein Kampf. Det var Hitlers mål å gi en fremstilling av hvordan nasjonalsosialismen utviklet seg, og hva målet var. Han viste tydelig at det var jødene som var mye mer undermennesker i forhold til andre mennesker.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Første del av boka ble diktet av Hitler under fangenskapet. Annen del ble til etter løslatelsen i desember 1926 da han oppholdt seg på en villa i Obersalzberg.

 

Glimt fra innholdet i Mein Kampf:

- Mot marxismen settes nasjonalsosialismen.

- Det legges vekt på at den sovjetiske kommunismen må utryddes, og at det må skje ved en erobringskrig.

- Parlamentarismen kritiseres, og i stedet anbefales den germanske folkestat.

- Boken har også utførlige avsnitt av autobiografisk art og om NSDAPs historie.

 

Av ettbindsutgaven ble det solgt 287.000. eksemplarer frem til januar 1933, til 12 mark pr. eksemplar. Hitler fikk ti prosent av dette. Deretter skjøt opplaget kraftig i luften. Fra februar til desember 1933 ble det spredt 1,7 mill. eksemplarer. I 1939 var det i alt kommet ut 5,45 millioner, til 1943 hele 10,24 millioner. Det offentlige stod for utbredelsen; for eksempel fikk alle som giftet seg borgerlig Mein Kampf i gave

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

I 1933 ble han rikskansler, fordi de konservative mente at de også kunne bruke Hitler til sine egne formål. Rundt en måned etter at han kom til makta, brant han ned Riksdagsbygningen og Stortingsbygningen i Berlin. Nazistene la skylda på kommunistene, og satte i gang en omfattende jakt etter kommunister og sosialister over hele landet.   

 

Nazistene så på SS som en eliteorganisasjon som skulle beskytte partiet og ledere, Adolf Hitler. De skulle være med å oppdra folket i nazistisk ånd. Medlemmene ble plukket ut på rasemessige og ideologiske kriterier. SS var også skyldig i en del forbrytelser mot menneskeligheten, blant annet driften av konsentrasjonsleirer og Einsatzgruppen. Medlemmene bar i den første tiden samme uniform som SA. Senere ble den beryktede svarte uniformen innført. De hadde SS – symboler på jakkeslaget, og i tilleg ble dødningshodet brukt som kjennetegn. SS – symbolet var en gammel germansk rune, som stod for seier.

 

I 1934 under ” de lange knivers natt” ble mange SA – medlemmer og ledere drept av SS pga. at SA – troppene hadde komt med trusler. De kritiserte han fordi han ikke var villig til å begrense makten til storkapitalister og godseiere, så Hitler gav ordre om å utrenske SA – troppene for brysomme medlemmer.

 

Allerede i fra 1933 begynte nazistene å opprette mange konsentrasjonsleirer. De som ble sperret inne var politiske motstandere, homofile, kriminelle, jøder psykisk utviklingshemmede og sigøynere. Forfølgelsene startet med boikott av jødiske forretninger, angrep på synagoger og mishandling av jøder og endte med Holocaust, en systematisk utryddelse av Europas jøder.

 

Det var mange forskjellige arbeidsoppgaver de måtte slite med i leirene. De måtte jobbe sammenhengende i flere timer, gjerne hele dagen, uten pauser, mat og drikke. Mange ble drept pga. at de ikke var i stand til dette. Hitler sendte disse menneskerasene til konsentrasjonsleirer, fordi han ønsket å fjerne dem fra samfunnet. De ble behandlet svært dårlig og forholdene var grusomme. Det ble også brukt mennesker til å teste ut ny medisinsk forskning.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Hitler var besatt av å få en ”ren” menneskerase. (arisk rase). Følgene av Hitlers meninger og tanker var at tusenvis av homofile og andre ”rasebiologiske mindreverdige” omkom i konsentrasjonsleirer.

 

Tidlig på ettermiddagen 30. april 1945 fikk Hitlers sjåfør Erich Kempka ordre om å sende 200 liter bensin til rikskansellihagen. Han hadde hatt lunch, og gikk så for å hente kona si, de sa adjø til de andre i bonkersen, så gikk Hitler inn i førersuiten sammen med kona Eva Braun og lukket døren etter seg. Det gikk noen minutter. De som var utenfor ble stående og vente i korridoren. Så lød et skudd. Etter en kort pause åpnet de den lille døren til suiten. Hitler lå på sofaen, som var våt av blod. Han hadde skutt seg gjennom munnen. Til høyre for ham lå Eva, død hun også, hun hadde tatt gift. Likene ble båret ut og dynket med bensin og brent etter ordre Hitler hadde gitt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


13.11.2015 10:43

Bra!
43
anbefalinger
lik vis du er her bare for å se etter stygge kommentarer du kan le av!?!

super mario !
29.05.2012 00:26

Bra!
14
anbefalinger
super !


07.12.2015 13:43

Bra!
11
anbefalinger
Bare lik denne kommentaren...

anonym.
30.10.2007 19:25

Bra!
8
anbefalinger
dette var en kjempe bra stil! jeg fikk masse nyttig informasjon ang. Hitler. verdt en 6-er

anonym2
07.11.2007 16:18

Bra!
5
anbefalinger
Veldig bra stil! Flott hjelp til leksene mine... Smile :-\)


27.02.2008 10:31

Bra!
4
anbefalinger
oooooops

annno3
24.03.2008 15:21

Bra!
4
anbefalinger
Veldig bra om Hitlers barndom, men ingenting om selve krigen!

meg vel xP
10.02.2009 14:28

Bra!
4
anbefalinger
det var en del nyttig info, men kunne fint ha klart meg uten denne siden. det er masse skrivefeil, og en del rare setninger. jeg synes ikke dette var så bra...

Synnøve Tobiassen
11.05.2017 09:23

Bra!
4
anbefalinger
Knull meg, seie eg bare. Eg ska raspa kugen din i biter


27.02.2008 10:29

Bra!
3
anbefalinger
konge. bra hjelp til lekser. dette er nokk ein godkjent artikkel EG har skrevet. muhahamuha  Wink ;-\)

kathrine
09.11.2008 20:15

Bra!
2
anbefalinger
dette va bra men eg fant akkurat d sama på wikipedia  Razz :-P

Emma
26.02.2011 16:52

Bra!
2
anbefalinger
Kjempe mye info her ja  Razz :-P dette trengte jeg til fagteksten Smile :-\)

Spyro
22.02.2011 16:32

Bra!
0
anbefalinger
dere det var ikke morsomt da hitler startet krigen da vis jeg kunne levd da kunne jeg blitt kjempe redd!!

memegod6969
08.08.2018 10:17

Bra!
0
anbefalinger
he did nothing wrong!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.021 sec - 1 pageviews