Søk i stiler
 

Olav den Hellige


Om Olav den Hellige.
Sjanger:AnnetLastet opp:28.02.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Historiske personer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Olav den hellige er den mest berømte av alle norske konger. Tilnavnet ”den hellige” fikk han først etter han var død. Det egentlige navnet hans var Olav Haraldsson. Faren hans var småkonge i Vestfold.

 

Olav var bare tolv år første gangen han drog i viking. Han var i tjeneste hos den engelske kongen. Til slutt må han rømme til Frankrike. Etter hvert grep Olav sjansen til å bli konge. Han forsøkte å kristne landet. Han var nådeløs mot dem som nektet å gå over til kristendommen. De heldigste ble drevet ut av landet, verre var det med de som fikk hendene eller føttene kappet av, eller øynene stukket ut. Noen ble til og med halshogd eller hengt. Danskekongen drev Olav ut av landet. I 1030 kom Olav tilbake for å prøve å bli konge igjen. Han døde i slaget på Stiklestad i da han skulle prøve å ta kongsmakten.

 

Etter begravelsen begynte ryktene å svirre. Sår hadde grodd, og blinde fikk igjen synet. Etter hvert ble han gravd opp igjen. Alle bare måpte. Skjegget, håret og neglene hadde vokst. Kirken utropte Olav til helgen.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews