Søk i stiler
 

Lekser


Noen gjør leksene rett etter skoleslutt, andre venter til kvelden, mens enkelte sluntrer unna.
Sjanger:EssayLastet opp:16.02.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Læring og pedagogikk
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Nå skal vi bli litt bedre kjent med ordet lekser. Det virker kanskje litt fælt å høre, men det er jo egentlig ikke så ille hvis man beregner tiden godt. Det vil si at man ikke må gjøre for mye hver dag, men man må også gjøre noe. Ellers blir det kjempemye å gjøre ved ukens slutt, og det er kjedelig å sitte med masse oppgaver siste dag! I de tre neste avsnittene skal vi se litt på hvordan det var før, og hvordan det er nå.

 

Hvis man ikke leverer leksene til tiden, kan det få alvorlige konsekvenser. Det var slik før at hvis man ikke gjorde leksene eller leverte dem måtte man som regel sitte igjen etter skolen, forteller bestemor Lillian. Som gikk på skolen under krigen. Slik er det ikke nå! Nei da, nå er det ikke noe særlig streng sjekking av leksene, og det er lett å få utsettelse på de fleste fag. Men ikke alle ting er det så lett å få utsettelse på. I enkelte fag kan det være enkelt å få utsettelse på grunn av de greie lærerne, og hvis vi har en streng lærer så er det ikke så lett å få utsettelse. Da får man som regel en anmerkning for glemming. Ark som man leverer må ikke være krøllete eller noe søl på, da er det best å levere!

 

Det er best å gjøre litt lekser hver dag, og rett etter skolen. Det mener alle i familien min. Mange gjør kanskje leksene sent på kvelden, og må være lenge oppe. Da kan man bli trøtt og slapp neste dag. Noen mener at det er kjempekjedelig å komme rett fra skolen og begynne med leksene med en gang. Men hvis man tenker seg om så blir det jo bedre å ha fri på kvelden, enn å sitte lenge oppe å bli trøtt og sliten. For når man blir trøtt og sliten blir man som oftest tung i hodet. Når det skjer tar det lang tid å tenke og man skriver saktere. Jeg går på den beste skolen i Norge, Ra, og der er det slik at man kan sitte til lærerne går hjem, og da kan man jo for eksempel gjøre lekser, og man får kanskje hjelp også.

  

Det kan være kjekt å gjøre lekser fordi det er greit å praktisere det vi har lært på skolen. Lekser kan også være kjekt fordi man har kanskje en data hjemme. Og tenk hvis alle skulle gjort leksene på dataene som finnes på skolen. Da hadde det ikke vært nok til alle, og venting er nok kanskje ikke ungdommens sterkeste side. Noen av ulempene med lekser er at man blir tung i hodet utover kvelden og natta. Hvis man gjør det så seint, som man egentlig ikke skal. En annen ulempe er at det kan noen ganger være mye å gjøre. Men da er det bare å planlegge godt!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


23.10.2008 14:45

Bra!
3
anbefalinger
c17.03.2009 13:00

Bra!
2
anbefalinger
Da er nok jeg den personen som sluntrer unna hehe

hayi
10.10.2012 21:39

Bra!
2
anbefalinger
jeg kan ikke se noe hvorfor det?


24.09.2019 12:45

Bra!
0
anbefalinger
HAHAHAHAHHAHAHA lmao storm area 51 le xd


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews