Søk i stiler
 

No får det være nok!


Et innspill om kvinnediskriminering, og om hvordan menn tror de er så mye bedre enn kvinner - i alt.

Sjanger:KåseriLastet opp:16.02.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Likestilling
Kjønnsforskjeller
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Gutter er noen merkelige vesen, det eneste de gjør på er se på action serier, spille dataspill, og snakke om fine ”damer”. De som ikke ser på action og spiller data, de spiller fotball og snakker om ”digge og fine damer”. Gutter og jenter er veldig forskjellige, jenter er som vanlig rolige, mens gutter er ville og vil hele tiden sloss eller ta ”blodpupp” på hverandre.

 

Men selv om jenter er rolige og ikke sloss, så er det helt sikkert bedre å være gutt. Gutter slipper å gjennomgå alt som jenter må, de slipper å ha mensen, de slipper å føde, de slipper å tenke på sminke. Men utseende tenker de fleste mye på, de kan bruke opp til en halvtime på å få håret til å ligge sånn som de vil ha det.

 

Men tilbake til at gutter mener at de er bedre enn jenter, en av grunnene til dette er at de alltid skal kommentere det jenter gjør, og kalle de for ting som blond, dum, stygg, kjerring, bitch og enda mer, som ikke stemmer i det hele tatt. De er bare opptatt av seg selv, og er ikke litt takknemlig for hva vi egentlig gjør for dem. No har eg fått nok av denne diskrimineringen av jenter, over alt hvor en snur seg er det diskriminering av jenter og kvinner i alle aldre.

 

Helt fra verden så dagslyset, til no, har jenter blitt diskriminert. Før i tiden fikk ikke jenter lov å utdanne seg, de måtte være hjemme å vaske klær og lage mat. Kvinner fikk faktisk ikke stemmerett før i 1913, men før dette, på midten av 1800-tallet kom kravet om stemmeretten. Så man kan jo begynne å lure på hvorfor ikke kvinnene fikk stemmeretten på den tiden. At ikke kvinner fikk stemmerett før i 1913 irriterer meg skikkelig, for undersøkinger som har blitt gjort, viser at kvinner er de smarteste av kvinner og menn.

 

Så viss jeg no går tilbake i tid, ja la oss si, til sånn ca. på midten av 1800-tallet, og jeg har byttet ut rollene mellom kvinner og menn, er det første jeg ser, en mann som lager mat og vasker ett lite hus ute på landet, mens konen hans er på arbeid litt borte fra bygden, der hun jobber på en liten butikk. Sånn skulle det vært i gamle dager, for kvinner er smartere enn menn, menn er bare noen dumme bavianer som virkelig viser at vi mennesker stammer fra apene. Det eneste de tenker på er biler, mat, penger og fine ”kvinner”, både gutter og eldre menn er ganske like, i alle generasjoner.

 

Jeg mener ikke at denne teksten skal virke frekk mot gutter og menn på noen måter, men jeg må bare skrive det jeg mener om kvinnediskriminering. Og jeg er lei av at menn tror de er så mye bedre enn kvinner til alt, de er jo flinkere til å kjøre bil, å jobbe, å tjene penger. Men prøv å få faren din til å vaske klær en dag, han kommer bare til å kaste både mørke og lyse klær i vaskemaskinen, lesse på med vaskepulver, og sette gradene på 90°C, slik tøyet passer til barbie dukkene når de kommer ut igjen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Nesquik
22.03.2007 16:34

Bra!
3
anbefalinger
Herlig kåseri.. Merker at alt kommer fra levera.. Stå på..!! ;P

Morten
05.12.2007 19:40

Bra!
2
anbefalinger
Å si at menn er ville, og hele tiden vil sloss er feil å si. Når det blir bestemt om et foster skal bli gutt eller jente, så skjer det hos guttene at kroppen blir fylt med testosteron. Mye mer enn kvinner. Det blokkerer litt av et kromoson som gjør deg mer "feminin". I din tekst sammenligner du menn med bavianer. Det er noe av det frekkeste jeg har hørt fra en feminist, som deg!

Du sier mye, og sier at det og det er bevist og slikt, men ser jeg noen kilder? noen linker på slutten av teksten? At du sitérer noen?`Nei.


Når det gjelder før i tida. Ikke tro at mennene lå på en sofa på jobben og fikk betalt for det! Menn er fysisk sterkerre enn kvinner, så det er bare naturlig at det er menn som må jobbe for å forsørge familien. Mor tar seg av barna, fordi det er hva en mor gjør, i nesten alle raser som finnes!

DU kan dra denne talen bort til kvinneplaneten og si den der, der vil ihvertfall halvparten være enig me deg!

Maria
21.05.2007 09:31

Bra!
1
anbefalinger
.. dummeste.

westby
19.11.2007 19:05

Bra!
1
anbefalinger
Stakkars feminist, må være ekstremt forbanna på menn. Jeg håper du vil se annerledes på menn når du blir eldre. Veldig bra skildring av gutter derimot, faktisk litt morsom. Du har et litt stereotypt vinkling av dem, men det er vel noe av meninga med et kåseri.
Du prøver ikke å skjule dine meninger bak ironi, du skriver rett ut hva du mener, noe som for meg er ekstremt provoserende ( som gutt) og samtidig ekstremt morsomt for andre ( pissed off feminister). Menn og kvinner er forskjellige, derfor får de også ulike kjønnsroller. I dagens samfunn er dette kjønnsdiskriminering. ???


10.11.2008 16:06

Bra!
1
anbefalinger
dette var trangsynt og dårlig

Lise
15.10.2009 17:32

Bra!
0
anbefalinger
SYYYKT BRA!!!!  Very Happy :-D Utrolig morsomt og..

SANT ! Jeg går i 10. klasse og non gutter slår og sppytter på jentene fordi de får det ikke som de vil. Jentene har ikke gjort dem noe. Og dette er sant.

Mari
01.03.2011 01:08

Bra!
0
anbefalinger
Jeg synes det er bra at du sier ting fra levra, det trengs):
Vi trenger av og til å lufte følelsene våre):

Men glem ikke en ting - gutter. De vokser av seg barnsligheten, når
de blir mer modne. Og blir rolig etter hvert de o'g.

Det er nok bare alderen, skal du se.

Mari
01.03.2011 01:17

Bra!
0
anbefalinger
Og en ting til: jeg tror nok vi egentlig har kommet ganske langt, med kvinnefrigjøring når det kommet til stykket.
Jeg, forøvrig, mener at vi står overfor en del større problemer(med unntak av prostitusjon).


Vard
11.02.2019 09:57

Bra!
0
anbefalinger
Dette er noe av det dummeste jeg noensinne har lest. Hvilke ordentlig forskning er det som har blitt gjort som tyder til at kvinner er smartere? Hvis du faktisk kjenner litteraturen vil du kjapt se at menn faktisk har høyere intelligens i bytte om kvinners bedre hukommelse. Gutter er mer uansvarlige i en ung alder, men det gjør ikke deg eller noen kvinner noen skade? det skader guttene og de unge mennene som må vente så lenge på å faktisk bli modne. Dette er IKKE et valg. Så snakker du om takknemlighet. Menn har toppposisjoner i verden som krever 70+ timer arbeid i uken og ingen familie. Menn tar oftere selvmord og har en betydelig mindre sjangse for å vinne rett over barana sine. De fleste som dør i krig er menn. 80% av markedet styres av kvinner. I norge har de farligste jobbene 95-100% menn i seg statistisk sett. Så da spør jeg deg, hvor er det du mener at menn har det bedre?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews