Søk i stiler
 

Mobbing, et samfunnsproblem


Konsekvenser av mobbing, og hvorfor noen mobber. Skrevet på tentamen i norsk i 8. klasse.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:15.02.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:Utskrift


Nå skal jeg fortelle deg alt jeg vet om mobbing. Du skal få vite hvor og hvorfor mobbing skjer, og hva konsekvensene er.

 

Når noen blir mobben foregår det i skjul. Bare klassekamerater vet hvem som mobber og hvem som blir mobbet. Mobbing er faktisk ulovelig. Det er ulovelig å få noen til å ”føle deg liten” for å si det sånn. Det hender de tar selvmord da. Det skjer vertfall en gang i uken, en plass i verden vår.

 

Det er mange grunner til at folk blir mobbet. Det er ikke så ofte det er helt ”normale” mennesker. Det er heller ikke bare barn og ungdom som blir mobbet, det er voksne mennesker og. De blir mobbet på arbeidsplassen sin. Det blir veldig vanskelig for dem vis de har barn. De voksne vil ikke ha selvtillit nok til å gi barnet selvtillit. Det kan føre til at barnet og vil bli mobbet på skolen eller i barnehagen.

 

Det hender at de mennesker blir mobbet i så tirlig alder som i barnehagen. Det begynner vanligvis på skolen men noen tilfeller er det. I ungdoms blader leser man ofte om folk som har eller blir mobbet så mye at de skader seg selv. Og de virker helt normal, kanskje de er litt overvektig eller ser litt andeledes ut. Det er ofte at de er fra et annet land og har en annen religion. Det merker man fort når noen ikke er som alle andre. Dette kan også ende med selvmord. Noe det ikke hadde trengt.

 

De som mobber tror de er bedre enn alle andre. Egentlig er de dårligere enn alle andre. Jenter mobber med å baksnakke, erte, og utestenge. Gutter er mer fysiske i mobbing. De slår og sparker. Det hender at lærere også mobber. Det er et sjeldent tilfelle, heldigvis. Det kan være veldig fælt å bli mobbet av den som avgjør livet ditt. Gutter kommer seg lett over det vis det ikke skjer altfor ofte. Men jenter blir skadet for livet. De kommer til å trenge hjelp til det meste og enkleste. Handle, være ute, og møte venner!

 

Den plasser mennesker blir mobbet mest er på skolen å i fritiden. Noen blir også mobbet på treningen som er nesten det samme som fritiden og det skjer også på internett og mobilen. Det vil si, stygge meldinger og beskjeder. Også trusler.

 

Det er aldri en som mobber en, men det er en gruppe av folk. Det trenger ikke å være så mange men et par stykker.

 

Det er startet mange store kampanjer i Norge mot mobbing. De to jeg vet om er Fair Play, og Zero. Det er sikkert et par flere men det er de jeg vet. Det virker sånn at elvene på skolen de har en slik kampanje, lærer mye om den kampanjen. Det hender det er konkurranser og forelesninger. Elevene har prosjekt om sin kampanje noen plasser. Det vil hjelpe elvene til å huske hvordan de kan få stoppet mobbingen og det er alt opp til dem. Det hender enda at mange barn og ungdommer blir mobbet. Det er bare mer unormalt at lærerne ikke blir informert. Elvene på ungdoms skole er også blitt veldig flinke til å slutte mobbingen. Da er de også et godt forbilde.

 

Mobbing er egentlig bare teit synes nå jeg. De som tror de gjør noe alle andre synes er kult er egentlig bare en av de dumme. Det er lurt å si ifra når man ser mobbing. Det kan egentlig redde mange liv.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Eksperten
16.03.2010 20:46

Bra!
3
anbefalinger
Sorry men denne teksten er rett og slett elendig, du kan ikke skrive rett og "du kan føle deg liten" ka er det for noe tull

Anonym
18.01.2011 10:49

Bra!
3
anbefalinger
det var ganske bra skrevet men noen få skrive feil men alle kan skrive feil iblant.
dette er til ''eksperten'' og ''c'' hvorfor være drittsekker, kan dere komme med noe bedre kanskje, sikkert ikke.
tenk dere om hva dere skriver før dere gjør noe som er tullete  Confused :-\?

mia
08.04.2008 21:45

Bra!
1
anbefalinger
utruli bra

Ole
05.01.2009 08:52

Bra!
1
anbefalinger
Bra artikkel, trenger den til norsk tentamen

herman
04.01.2017 10:41

Bra!
1
anbefalinger
du kan ikke si at det er ofte folk som ikke er "normale" som blir mobbet.

hihi
19.05.2009 18:55

Bra!
0
anbefalinger
kjempebra artikkel var dette for 8 klasse tentamen?
Måtte man skrive om mobbing?
vilken karakter fikk du?
skjønne rjeg har norsktentamen i morra og er skikkelig nervøs
skrevet 19 mai

Anonym
10.09.2009 10:04

Bra!
0
anbefalinger
Denne artiklen er ganske bra. Men det er en tabbe i det du har skrevet.
I følge det du skriver tåler gutter meir enn jenter og kommer lettere øver det.
Men det er feil. Gutter er vanligvis innøvd til å holde tilbake følelse.
Fra begynnelsen av så skal gutter alltid prøve å være "tøffe".
Selv de som blir mobbet prøver det, og derfor blir det vanskligere å vise det. Vanligvis vil man ikkje forstå kor mye en gutt faktisk har blitt skadet av det før han sprekker, og begynner å skade seg sjølv.

c
26.10.2009 08:24

Bra!
0
anbefalinger
lær deg å skrive ..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews