Søk i stiler
 

"Bibelen 2" av Are Kalvø


Bokomtale av Are Kalvøs "Bibelen 2".
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:25.01.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Bibelen 2
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Tittel: Bibelen 2

Forfatter: Are Kalvø

År: mars 2002

Forlag: Det Norske Samlaget

Land: Norge

 

Første gang jeg fikk høre om boken var på vei i bilen til hytten til en venn, som hadde boken som lydbok. Jeg hoppet rett inni boken, men fikk med meg selve handlingen. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem fra hytten var sette på lydboken som jeg hadde lånt fra begynnelsen. Jeg hadde ikke lest noen andre bøker av Are Kalvø før så dette ble min første.

 

Are Kalvø har i boka sett for seg situasjonen at Jesus en dag dukker opp på Scandic hotell på Lørenskog. Året er ca to tusen e.kr, og da han er tilbake må han prøve på sitt beste å passe inn for å kunne gjøre jobben sin å frelse. Mange komiske situasjoner oppstår da Jesus bestemmer seg for å nå folket, ved å opptre på så godt som alle TV programmene i landet. I tillegg får seg nye disipler som han starter et rockeband med, noe som til slutt fører til at Jesus må måtte flykte tilbake til himmelen.

 

I boken er det ingen spesifikk forteller. For det meste er det tredjepersons synsvinkel. Boken er en humoristisk bok, noe som fremheves ved at boken ofte fremstår som en seriøs bok.

 

Boken er skrevet på nynorsk, men lydbok utgaven som er lest på bokmål. I bok utgaven er det illustrasjoner, disse er humoristiske i samme stil som boken.

 

Min personlige mening om boken er at jeg syns at Bibelen 2 er en morsom bok og de som ikke liker å lese nynorsk kan prøve seg på lydboken. Boken kan også være litt lærerik på den måten at noe av kristendom historien blir repetert. Jeg tror boken passer best for ungdom og voksenne i alderen 14+.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews