Søk i stiler
 

Den meningsløse konkurranseidretten


En stil om "den meningsløse konkurranseidretten". Svarer på et leserinnlegg og stilen kan nok virke ganske provoserende.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:16.01.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Sport generelt
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jeg leste her om dagen Einar Øklands innlegg om konkurranseidretten og dens negative innflytelse på samfunnet. Mange er nok veldig uenige i det han skriver, men jeg kunne ikke blitt mer enig!

 

Først og fremst er jeg veldig enig i det Økland tar opp om pengebruken i konkurranseidretten. Hvorfor bevilge så mye penger til noe så uviktig som idrett? Tenk på alle millionene vi kunne brukt på mennesker som faktisk trenger penger. Politikerne øser ut til alle mulige idrettsgrener, og skaper bare unødvendige arbeidsplasser og en pengesirkulasjon som isteden kunne blitt brukt på fattige barn i Afrika, kreftsyke eller på noe annet som faktisk er viktig for samfunnet.

 

I tillegg skaper idretten, som Økland nevner, et tøvete og latterlig engasjement. Folk lar seg rive med, og tror det står om liv og død der de sitter foran Tv-en med tippekuponger og fotballskjerf rundt halsen. ”Fotball står ikke mellom liv og død. Det er så mye mer enn som så.”, var det en engelskmann som sa. Det skremmer meg faktisk at noen kan si noe sånt. Alle de som mener fotball er SÅ viktig må være lite reflekterte mennesker som overhodet ikke klarer å se hva som skjer rundt dem i samfunnet, og hva de bør bruke tiden sin på.

 

En annen ting jeg mener taler mot konkurranseidretten er at den skaper utrolig mange tapere. Riktignok skaper den noen vinnere, men for hver vinner er det ofte hundre tapere. Og det er vel bare vinnerne folk vil ha, er det ikke? Mange føler seg derfor nedfor og blir deprimerte p.g.a denne idretten. Bare fordi noen overengasjerte trenere streber etter at utøverne skal gjøre det best mulig. Og hva er egentlig vitsen med å gjøre det bra? Hjelper det noen andre enn deg selv? Svaret er definitivt nei. Det eneste folk oppnår ved å gjøre det bra, er å bli egoister og overlegne "bedrevitere" som skal være "gode" forbilder for de yngre. Selvfølgelig klarer enkelte å holde beina på jorda, men flesteparten er som jeg nevnte over, egoister.

 

Mange har kanskje misforstått dette innlegget og tror jeg mener det er tull og trene og å holde seg i form, noe som er feil. Trening er vel og bra for kropp og sjel, og en tur i skog og mark kan selv jeg unne meg en gang i uken. Men konkurranseidretten, er etter min og Einar Øklands mening, bare tull.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Utøver
04.02.2010 17:48

Bra!
6
anbefalinger
Hva er det du snakker om?
Du og Einar Økland har tydeligvis ikke skjønt det.
Å sette seg mål om å bli best er sundt. selvfølgelig skaper det tapere, men det er ikke uforskyldt. "Er du med på leken må du tåle steken"

meg
06.02.2011 21:39

Bra!
5
anbefalinger
ok...dummeste jeg har hørt! folk som konkurrerer velger selv å konkurrere. Ingen tvinger folk til å delta i konkurranser. Konkurranse er forresten bare sunt fordi det får utøvere til å presse seg til det ytterste og hvis man taper må man bare jobbe hardere! klovn..

Susanne
31.03.2008 00:19

Bra!
3
anbefalinger
Jeg kan ikke bli mere enig med deg

mari
23.11.2008 14:36

Bra!
1
anbefalinger
de såkalte "taperne" og vinnerne" vil altid finner. vi er alle forskjellige, uansett om vi spiller fotball eller ei.

Zoe
14.01.2013 00:12

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra skrevet! Er helt enig med deg om at det brukes alt for mye penger på idretter.

Stine
04.05.2014 21:38

Bra!
1
anbefalinger
Kan si meg enig med at pengebruken innenfor idrett er et stort problem, men det at det skaper for mange tapere? Det synes jeg ikke var et godt argument. Og jo,(til kommentar fra "meg") det er mange folk som blir presset av for eksempel foreldre til å delta i idretter og at de MÅ bli best.

Martin
05.05.2013 22:23

Bra!
0
anbefalinger
Enig i det med penger, men idrett er viktig for samfunnet! Samler sammen folk og er en god sosial ting

Sundus
31.10.2015 20:16

Bra!
0
anbefalinger
Fin tekst Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews