Søk i stiler
 

Julerush


Hvordan har det seg at samtlige norske, voksne, oppegående og ellers rimelig intelligente damer (og noen få menn) får lettere nevrotiske symptomer når kalenderen viser flere enn ett siffer i desember?
Sjanger:KåseriLastet opp:12.01.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Jul
Verktøy:Utskrift


I går hadde jeg fornøyelsen av å bli frisert, massert og dullet med av min faste frisør. På veg dit måtte imidlertid gågata forseres. Dette utviklet seg etter hvert til et svært utfordrende prosjekt som innebar et anselig antall godt voksne damer (og noen menn) med variabel grad av julenoia i blikket som ilte fra betalingsterminal til betalingsterminal med stort hell. Antall pakkenelliker og vedheng økte for hvert minutt mens kortene fikk lettere svimerker i hjørnene. Hva er det som får oss til å fly rundt som skremte høns og kaste pengene våre etter enhver kjøpmann som har mer eller mindre fornuftige objekter å tilby akkurat nå?

Forrige søndag hadde jeg også en lærerik opplevelse; Ved en feiltakelse befant jeg meg på parkeringsplassen til et av de større handlesentrene i området. (Feiltakelsen kan begrunnes i dårlig planlegging, dårlig tilgang på tid og en viss tendens til å styrtbruk av penger så snart lønnen er inne på konto uten tanke for behov som oppstår i slutten av måneden....) Forrige søndag var en av disse sjeldne gudsjelov-dagene: rett etter lønningsdato OG søndagsåpne julebutikker....

 

Den selsomme opplevelsen fikk jeg altså på parkeringsplassen sammen med flere sjelefrender. Det var KØ! Før butikkene åpnet sto det 20-30 mennesker og hutret i sprengkulda. Stadig flere biler ankom dette handelens mekka, mens massen av handlekåte vokste og vokste. Til slutt var det godt senterledelsen forbarmet seg over menneskemengden og åpnet dørene til Nirvana, for det er ikke godt å vite hva som kunne ha avstedkommet dersom bølingen hadde måttet vente særlig mye lengre. Vel inne på senteret ble jeg dratt inn i malstrømmen av horden som galopperte mot målet: kryss ved alle punktene på handlelisten!! Det være seg gave til mor, far og nabo`n, juletrelys, dadler, strømper, skinker, pen-strømpebukser og hverdagsstrømpebukser og makko og fanden og hans oldemor.

Vel, det ble jul i år også – med mat og gaver innkjøpt i mer eller mindre panikkangst da kombinasjonen varme ullklær, trengsel og laaaange køer ble påtrengende vanskelig å takle for en ellers stresset mor med 1000 ting å ordne i løpet av to korte formiddagstimer en helt vanlig søndag i desember.

GOD JUL =@!!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ine
07.03.2007 17:52

Bra!
0
anbefalinger
Um... Er det ikke min tekst du har brukt i starten, her?

Ine
07.03.2007 18:12

Bra!
0
anbefalinger
Veeent litt... Dette ER min historie... Merkelig at det ikke var mitt navn som dukket opp.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews