Søk i stiler
 

Kidnappet


Sjanger:FortellingLastet opp:10.07.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kriminallitteratur
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


14. Desember.1996. Gunvor hadde nettopp vært på kino med vennene sine. Klokken var ca. 00.30. Hun gikk rolig nedover Strømsgata, som var en av de gatene i byen hvor det var mest vold på kveldstid. Gunvor visste at hun ikke burde gå her, men brydde seg ikke om det nå, for det var den raskeste veien hjem. Plutselig hørte hun en lyd fra et av smugene, nå begynte hun å bli redd. Hun gikk fortere og fortere. Til slutt så løp hun. Ut av løse luften dukket det opp en skikkelse rett foran henne, grep fatt i henne, drog henne inn i et av smugene. To dager etter, ble Gunvor meldt savnet av foreldrene. Arthur Eide, en meget god privat detektiv, ble leid inn. Han reiste med en gang til Strømsgata, der hun hadde forsvunnet. Arthur begynte først å sjekke smugene. Da han var kommet til smuget hvor kidnappingen hendte, fant han en ledetråd. Det lå blodflekker på bakken. Arthur skrapet opp litt blod og puttet det i en liten pose, før han kjørte til laboratoriet for å ta en DNA- test. 2 timer etter fikk han resultatene. Johnny Kvikkstad, var det sitt blod, han var en kjent forbryter hos politiet. Gompeveien 7 var adressen hans. Arthur dro dit med en gang. Da han var kommet frem, banket han på døren. Ut kom det en mann med flippskjegg.

 

”Er du Johnny Kvikkstad”? spurte Arthur. ”Muligens, spørs hvem som spør”, svarte han. ”Jeg er privat detektiv, Arthur Eide”, sa Arthur. ”Pisspreik, få seg skiltet ditt, da”, spurte han. Arthur viste han skiltet.
”Ja det er meg, hva er det nå jeg har gjort”?
”Jeg skal sjekke leiligheten din”, sa Arthur.
” Det er det dummeste jeg har hørt. Med hvilken rett har du til det”!!, svarte han med en kraftig stemme.
”Jeg har ransakningsordre, så bare slipp meg inn”, sa Arthur.
Johnny slapp Arthur inn.
Arthur snuste litt rundt, før han fant en dør som var spikret igjen. Han spurte Johnny hva det var der inne.
”Ingenting” svarte Johnny.
Arthur så Johnny inn i øynene, og så at han var meget nervøs.
”Gå og finn et brekkjern til meg” sa Arthur.
”Finn det selv”, sa Johnny.
Arthur trakk opp pistolen å skjøt flere skudd i døren til den nesten var ødelagt. Så sparket han den opp. Så sa han til Johnny. Du passer kjeften din, okay. Johnny svarte ikke. Arthur gikk inn og der så han en jente fastbundet i en seng. Han snudde seg lynraskt, men fikk en knyttneve rett i trynet!!! Da lå han der. Mens Arthur vridde seg på gulvet, løp Johnny bort til jenta og slo henne en gang, så hun besvimte. Så tok han henne i hendene og løp opp på taket. Arthur kom til seg selv igjen og løp etter. Oppe på taket, sto Johnny med jenta i armene.
”Slipp den jenta ,Johnny” hylte Arthur. ”Du kommer aldri til å få tak i henne, Arthur”!!!!!! skrek Johnny. Arthur trakk opp pistolen og siktet mot Johnny. Jenta våknet, hun lå på bakken nå. Johnny tok tak i henne og holdt henne rundt halsen.
”Slipp pistolen Arthur, ellers stikker jeg henne” sa Johnny og trakk frem en svær militærkniv. Arthur la fra seg pistolen og sa: Kom igjen Johnny, ingen av oss trenger å bli skadet. Bare la jenta gå. ”Det kan du bare glemme” sa Johnny. Han løftet hånden og skulle til å stikke kniven inn i jenta, men akkurat før han stakk den inn, trakk Arthur reservepistolen og skjøt Johnny midt i pannen. Arthur løp bort til jenta og spurte: Er du Gunvor Ekleand?
”Ja ,det er meg” svarte hun.
De gikk ned fra taket og ut i bilen, og kjørte mot politistasjonen.
I bilen ringte Arthur til sykehuset, og fikk dem til å sende noen til åstedet. Da sykebilen var kommet fram, var liket vekk. Liket ble aldri funnet, kan han ha overlevd…….

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

amalie og caroline
28.06.2005 22:52

Bra!
4
anbefalinger
ganske bra!  Smile :-\)

bolle
11.04.2018 09:14

Bra!
2
anbefalinger
bra historie!!

gro
23.05.2005 00:13

Bra!
1
anbefalinger
wæw. scary....

Slayer78
27.02.2006 17:34

Bra!
1
anbefalinger
Ganske elendig. Ville ikke satset på å bruke denne som besvarelse på en oppgave.

nina
30.09.2006 13:00

Bra!
1
anbefalinger
ikke noe god novelle dette her. sorry

mimi
12.04.2007 16:12

Bra!
1
anbefalinger
maai.....det var litt drøyt

Embla
31.05.2018 20:46

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra!!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews