Søk i stiler
 

Demokratisk monarki?


Om hvordan dagens monarki fungerer.
Sjanger:KåseriLastet opp:08.12.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Styreform


Å for et fint land vi lever i idag, et demokratisk monarki. Vi har EGENTLIG ikke monarki men en regjeringen og stortinget som bestemmer, det er ikke kongen. Men vi later som om vi har det, egentlig er bare kongen og dronningen som noen små dukker som løper rundt om i verden og smiler pent, og virker,for å vise hvor fint Norge er.

 

De er selvfølgelig UTROLIG interessant og underholdende og. Hver gang de får barn eller gifter seg, eller noe annet skjer i livet deres da må vi FØLGE med! Tusenvis av mennesker setter seg ned og ser på bryllupet, gjestene, og talene. De er egentlig som et lite teater, som vi kan følge med på. Eller Reality serie, hvor vi følger noen mennesker som egentlig ikke har noen spesiell ved seg eller noen funksjon gjennom hele livet. Det kunne kanskje bli den nye satsingen til TV Norge? The king brother! Hvem ville ikke likt å se hva kongefamilien foretar seg 24 timer i døgnet! Da får man se alle sidene ved dem, og ikke bare de fine som blir vist fra i avisene!

 

Men det er litt synd på dem da.. de lever bare for å løpe rundt og smile pent. De kan ikke ta seg til noe annet, de må bli utrolig slitne i smilebåndene! Hendene må bli ganske stive etterhvert, for de er ganske mye vinking! Og dette kan de ikke velge bort hvis de vil engang, de er tvunget til det fra de er født. Jeg er helt sikkert på at de kommer til å bli KJEMPE sure når de blir eldre, og ikke greie å smile ordentlig, for den funksjonen er brukt opp rett og slett. De er sånn det ofte er med klovner på sirkus da( hvertfall i tegnefilmer), de smiler hver dag.. men etterpå er de lei seg og sure for det blir for falskt og mye. Derfor synes jeg de må få noe ferie iblant, fra å representere Norge. Man kunne sende dem på camp med alle de andre kongelige i Europa hvor de får lov til å gjøre hva de vil! Ingen påbudt smiling eller vinking og kanskje endel hånd massasje for å passe på henda? Ingen presse, bare masse kongelige på en øy på sommerleir som kan være seg selv og gjøre hva dem vil! Sånn som hudøy, bare med litt mer voksne aktiviteter.

 

De kan ikke mene noe heller, de får de ikke lov til. Kongen får ikke lov å stemme! Han kan heller ikke vært homofil, for hvem skal da føre rekkene videre? Selvfølgelig kan søskenet ta over, men hvis det hadde vært bare 1 prins som var homofil hva skjedde da? Poenget med kongefamilien er jo at det er en familie som blir ført videre, men hvis de stopper opp hva gjør man da? Blir det da valgt en ny familie? Eller hvis denne ene prinsen ikke fant seg noen partner og dør alene? Det må være ganske mye press for å finne seg noen! Hvis han ikke gjør det ødlegger han for HELE familien! Det er heldigvis ikke så mye innavl lenger da, før måtte de gifte seg med noen i familien for å ha HELT BLÅTT blod! Det er ganske ekkelt, de må gifte seg med kusinene sine og sånt! At et helt folk må godkjenne dama di, da sliter du da!

 

Det er ikke enkelt å være kongelig.... du har rett og slett så lite å gjøre! Og du kan ikke gjøre hva som helst heller.. bare se pene ut også få lønn for det. Fra staten, som betaler dem for å gå rundt å smile, og vinke. Egentlig ganske slapp jobb da, og det er folket som betaler dem for å gjøre det. Så det er kanskje helt rimelig at de kan underholde oss litt når vi betaler så mye skatt for at dem skal gå rundt og smile og vinke? Men det er litt dårlig ting å få tilbake, for jeg personlig synes de er særdeles lite underholde. Det er ganske kjedelig å se på bryllup som ikke du er bedt i! Da blir man bare deppa for du ikke har noen akkurat da. Og jeg gir ganske faen i hva de gjør til alle døgnets tider...

 

Hvis jeg hadde vært dronning tror jeg ville gått av, tenk så mye jeg ikke gjort. Å ha ansiktet klistra i se og hør hver helg... nei du.jeg er glad er er blandt de DØDELIGE vanlige menneskene, og ikke en så viktig person som kongen som må gå rundt å vinke hele tiden, DET er SLITSOMT det!Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no