Søk i stiler
 

Mexico


Korte fakta om Mexico.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:07.12.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Amerikanske samfunn


Mexicos hovedstad heter egentlig Ciudad de México, men omtales ofte ved sitt engelske navn, nemlig Mexico City. Byen er et distrikt på 1479 km2, med 8,3 millioner innbyggere (i år 2000) i byene alene, men totalt er det over 20 millioner hvis man regner med forstedene (1995).
  
Byen ligger midt i Mexicodalen, omkranset av fjelltopper og utslokte vulkaner.
  
På grunn av høydeforholdene i byen har den økende industrien og utbredt bruk av bil, ført til en av verdens verste luftforurensninger.
  
Mexico City har nasjonaluniversitetet i Mexico, en polyteknisk høyskole, og Universidad Autónoma Metropolitana. I byen finnes også flere museer og andre lignende ting, som nasjonalmuseet, antropologiske og historiske museer, zoologisk hage, planetarium og mer.
  
Rent historisk er trolig Mexico City Amerikas eldste by, og man antar at den er grunlagt med navnet Tenochtitlán i 1176. Da lå den på noen øyer i Texcocosjøen, som nå nærmest er uttørket. Siden 1950 har den vært en av de byene i Latin-Amerika som har vokst raskest. Som et resultat har overbefolkning ført til boligproblemer, problemer med vannforsyning og kloakk, trafikk, forurensing, arbeidsløshet, kriminalitet og mer. Ca. 70 000 mennesker dør årlig på grunn av sykdommer i forbindelse med forurensingen.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no