Søk i stiler
 

Klamydia


Hva er Klamydia? Kort forklaring.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:05.12.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kjønnssykdommer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Klamydia

 

Klamydia er en sykdom som forårsakes av en bakterie. Denne bakterien trives i slimhinnene, for eksempel, i kjønnsorganer, urinveier og endetarm. Smitteoverføringen skjer ved direkte kontakt mellom to personers slimhinner under ett samleie. Hvis en vil unngå kjønnsykdommer er det viktig og bruke kondom. Denne sykdommen er farlig fordi den reduserer fruktbarhetsevnen. Derfor er det viktig og få behandling i tide.

 

Kjønnsvorter

 

Kjønnsvorter er vorter som oppstår på slimhinner, og hud. Vortene er forårsaket av virus. Kjønnsvortene smitter ved at slimhinneflatene med virus kommer i kontakt med partnerens hud eller slimhinner. En kan få virus på slimhinnen i munnen, og også vorter der, ved munnsex. Vortene er ufarlige, siden viruset ikke sprer seg til de indre kjønnsorganer.

 

Kjønnsherpes

 

Herpes genitalis, er små blemmer og sår på kjønnsorganene, forårsaket av virus. Viruset finnes i sårene og i væsken fra sårene. Sykdommen overføres først og fremst ved direkte kontakt mellom sår eller sårvæske og partnerens slimhinner, men kan også smitte ved at en får sårvæske på hendene, og tar på dine egene, eller andres slimhinner. Kondom beskytter ikke mot kjønnsherpes. Det er størst smittefare når en ha utbrudd med blemmer og sår. Derfor bør en ikke ha samleie når en har utbrudd. Herpes på kjønnsorganene er helt ufarlig, bortsett fra for nyfødte, der kjønnsherpes kan være en alvorlig sykdom.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Fredrik i 10c
19.11.2014 11:27

Bra!
16
anbefalinger
HEI ALLE SAMMEN

Netti
15.03.2007 09:47

Bra!
4
anbefalinger
Ammagaaad! Det var bare sååå yesterday


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.027 sec - 1 pageviews