Søk i stiler
 

"Den hemmelighetsfulle øya" av Jules Verne


En kort bokanmeldelse av "Den hemmelighetsfulle øya" av Jules Verne.

Karakter: 5

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:22.11.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Den hemmelighetsfulle øya
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Borgerkrigen nærmer seg slutten da en gruppe krigsfanger rømmer fra byen Richmond i en luftballong. Men flukten for mannskapet, bestående av en krigskorrespondent, en naturforsker, en tjener, en matros og en ingeniør, ender på en øde stillehavs øy. Og den nye tilværelsen byr på store utfordringer for de fem rømlingene. Det viser seg nemlig at øya de har havnet på skjuler mange hemmeligheter. De har bare sin egen kunnskap og fantasi til å overleve mens de håper på bli reddet. Mens de er på øya så skjer det mange mystiske ting som ingen kan forklare. Det viser seg at de har en hemmelig beskytter…

 

Jules Verne har skrevet denne boken og mange andre som f.eks. En Verden om seiling under havet. Og mange andre. Han var engelsk men hadde en norsk far eller mor. Den hemmelighetsfulle øya er blitt kåra til prisen berømte bøker sammen med Robin Hood av Rosemary Suthcliff, Tarzan apenes konge av Edgar Rice Burrouhs.

 

Jeg synes boka passer for tenåringer og oppover fordi det er noen vanskelige ord og så er det mye som ikke så mange barn har hørt om så det kan bli litt forvirrende hvis du ikke skjønner alle orda.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

grøss og gru
05.03.2014 12:05

Bra!
1
anbefalinger
du fortjener en 3. masse skiveleifer og du har en drøss med feile fakta

Adrian
08.11.2018 13:42

Bra!
1
anbefalinger
Det du sier om at Jules Verne ble født i England er helt feil. Han bodde i Frankrike!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews