Søk i stiler
 

Johans Sebastian Welhaven


Her er det litt fakta om Johan Sebastian Welhaven.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:21.11.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Johan Sebastian Welhaven
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Johans Sebastian Welhaven er fra Bergen, faren hans var prest på et sykehus for spedalske. Han viste stor omsorg for pasientene og forlangte at barna skulle omgås dem på en høflig måte. Welhaven var ikke så veldig glad i skolen, og han var ikke noen mønsterelev heller. Faren ville at han skulle studere teologi I 1825 begynte han og studere teologi i Kristiania (Oslo). Teologi tyder ”Prestestudie”. Wergeland studerte og dette året her. Johan tok aldri eksamen, han skulle å ville bli forfatter. I motsetning til Wergeland fullførte han aldri studiet.

 

Welhavn var svært kritisk til Wergelands dikt. Han mente at de var for lite gjennomtenkt, de fulgte ikke et regelmessig mønster og var fulle av utbrudd og stormede følelser. I sine dikt la han vekt på ro og harmoni.

 

I 1837 møtte Johan en annen kvinne, Ida Kjerulf. Hu var 20 år når hu møtte Johan. Johan fridde til Ida og fikk ja som svar, men mor til Ida nekta de å ekte hverandre, fordi hu mente at Johan ikke kunne forsørge dattera hennes. De holdt kontakten hemmelig i tre år, da skreiv Johan mange kjærlighetsbrev til Ida. Vinteren 1840 mista Johan, Ida, hu dødde av tuberkulose, tre uker etter at Johan ble utnevnt til Lektor i Filosofi.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

hmm
02.11.2008 23:55

Bra!
6
anbefalinger
Hmm... Her er jeg litt usikker, i starten, skriver du om Welhaven eller Wergeland? ..  Confused :-\?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.021 sec - 1 pageviews