Søk i stiler
 

Sur nedbør (GK)


Sjanger:RapportLastet opp:10.07.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naturfagsrapporter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Utstyr:
Lite rent begerglass, Stor E-kolbe, 7 fyrstikker, BTB på dråpeflaske, 0,1 M NaOH på dråpeflaske.

 

Framgangsmåte:
Vi satte 50ml destillert vann i et begerglass og tilsatte et par dråper BTB. Så tente vi 7 fyrstikker og slapp dem nedi E-kolben, deretter tilsatte vi det vannet som var i begerglasset opp i E-kolben til slutt tilsatte vi et par dråper NaOH i E-kolben. Når vi blandet det destillerte vannet og BTB ble fargen grønn. Når vi tømte vannet over fra beger- glasset til E-kolben ble vannet gult. Når vi tilsatte NaOH ble vannet blått.

 

Konklusjon:
Det er akkurat samme reaksjon som sur nedbør. Når vi blandet vannet og fyrstikkene og røyken fra dem ble det dannet sur nedbør (syre/sur løsning). Forsøket og sur nedbør har akkurat de samme reaksjonene.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Jules
22.11.2005 09:34

Bra!
0
anbefalinger
Det var veldig kort rapport! men ellers ok.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews