Søk i stiler
 

Undersøkelse av melkeprotein


Rapport fra forsøk 3.10 "undersøkelse av melkeprotein".

Sjanger:RapportLastet opp:31.10.2006
Språkform:BokmålForfatter:
Tema:Naturfagsrapporter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hensikt:

Påvise en koagulering av melken. Påvise myse og proteini melka.

Påvise laktose ved hjelp av Fehlingsvæske.

 

Teori:

Proteinet i melken heter protein og de er vannløselige. Vannet som kaseinet er oppløst i blir surt, vil vi se at kaseinet endrer seg kjemisk og blir tungtløselig. Da vil melken bli tyktflytende og kaseinet skilles ut. Melken koagulerer.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Utsyr som ble brukt:

- skummet melk

- 7 % edikk

- 2 M NaOH (natriumhydroksidløsning)

- Fehlingsvæske (like deler av Fehling A og B)

- Kokende vannbad

- To små reagensglass

- To små kolber

- Trakt og foldefilter

- Glasstav

- Termometer

- Varmeplate

- Vernebriller

-  Dråpeteller

- Frakk

 

Fremgangsmåte:

Først har vi tatt fram all utstyret ut og tatt på oss vernebriller og frakk. Så har vi slått på kokeplata.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
1 Felling av kasein:

Vi har hentet ca. 25 mL skummet melk i et begerglass og satt den oppå varmeplata slik at den varmet seg til ca. 40C. deretter tilsatt vi edikk dråpevis i begeret. Vi rørte væsken med en glassstav.

 

Resultatet:

Melka har skillt seg. Den har blitt til små klumper, som ligner veldig mye på cottage cheese. Vannet har skillt seg fra melka.

 

2 Test for protein på kasein

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Etter det første forsøket har vi tatt 1 mL natriumhydroksidløsning og 6 dråper kobbersulfatløsning opp i melka.

 

Resultat:

Melka får en en lilla farge – og det betyr at proteinet har blitt påvist.

 

3 Test for protein på myse

Etter det andre forsøket har vi filtrert melka. Mysen har vi lagt i ett eget glass og det samme har vi gjort med vannet som har skillt seg fra vatnet. Så har vi hatt 1 mL NaOH og 6 dråper med CuSO4 i mysen.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Resultat:

Mysen har blitt mørkeblå/fiolett.

Proteinet har blitt påvist i mysen også.

 

Konklusjon:

Vi fant ut at det er veldig mye proteiner i melka, og det har vi funnet ut ved hjelp av Fehling væske, edikk, NaOH og CuSO4.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)





På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken







 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews