Søk i stiler
 

Kongehuset vårt


Den handler i bunn og grunn om kongefamilien vår. Bør vi i det hele tatt ha et kongehus?
Sjanger:ArtikkelLastet opp:09.10.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Styreform
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


"En tikkende bombe" er en god beskrivelse for Det Norske Kongehuset. Vi er verdenskjente for vårt monarki. Pressen verden over elsker skandaler i de kongeligekretser. Og hva er vel da bedre enn når kronprinsen gifter seg med en skandaleforfatter? Nei, de simpelthen bare elsker oss.

 

Det hele startet vel da Kronprins Haakon Magnus giftet seg med Mette Marit Høiby. Kristiansandsjenta hadde ingen prikkfri fortid. Dop, fyll, festing og sexvideo er bare noe som denne jenta har vært borti.

 

Med på lasset fikk vi og en meget spesiell far. Du har sikkert sett han i "Se og Hør" eller andre sladreblader. Sven O. Høiby eller Pappa Høiby som han også er kalt, har vært gidt med en stripper, solgt historier og bilder av Mette Marit til pressen, forbannet kongehuset og mye mer. Mette Marits bror flyr inn og ut av fengsel, hennes eks-forlovede er forsatt gal etter henne og sønnen Marius har hun fra et annet forhold. Er dette slik vi vil at en fremtidig dronning skal være?

 

Det gjorde det ikke akuratt bedre med at vårt siste håp, Prinsesse Märta Louise giftet seg med, den mye omtalte, skandaleforfatteren, Ari Behn. Og ga fra seg prinsesse tittlen fordi hun ville heller lese eventyr på tv. Vi har et moderne kongehus, det kan vi vel trygt si.

 

I sommer var vi på omvisning på slottet. Der snakket jeg med et ektepar fra Belgia. Da jeg spurte hvorfor de valgte å komme til Norge, svarte de: "Fordi vi er veldig interesset i kongefamilier, og vi har lest så mye om det norske kongehuset i belgiske aviser og blader. Er der sant alt det som har stått om hun Kronprinsessa?""Ja, meste parten av det" svarte jeg. Da så de dumt på meg, og ristet oppgitt på hodet.

 

Jeg undrer meg på hav folk verden over tror om oss her i nord. Burde vi egentlig i det hele tatt ha noe kongehus? Det er da virkelig opp til hver og en av oss å avgjøre. Men hvordan skal det gå dersom vi lar en slik familie representere Norge? Og er det egentlig slik vi vil ha det?


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews