Søk i stiler
 

15 billioner for år 2000


Om det tidligere år 2000-problemet
Sjanger:Temaoppgave
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:År 2000
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Mange ser på årtusenskifte som bare fest og glede, men det er ikke bare positive sider av saken. Overgangen til år 2000 kan skape problemer i alle elektroniske varer.

 

Hva er y2k/år 2000 problemet?

 

År 2000-problemene har sitt utgangspunkt i at mange dataprogrammer opererer med to siffre for årstall i stedet for fire. Årsaken er blant annet at minnet var dyrt ved dataalderens begynnelse (60-tallet), og programmerere sparte plass ved å bruke to siffre ved årstall i stedet for fire, det vil si 99 i stedet for 1999. Konsekvensene er at mange datasystemer ved tusenårsskiftet ikke vil fungere slik de skal eller vil regne feil fordi programmene ikke takler overgangen fra 1999 til 2000. Eksempelvis vil datoer relatert til år 2000 ikke behandles korrekt fordi 00 er mindre enn 99, eller at 00 tolkes som 1900. Datakontrollerte utregninger tar automatisk det høyeste tallet minus det laveste. Derfor vil bedrifter ende opp med feil utregning av tid. For eksempel en person som er født i 1996 kan regnes som 96 år gammel i stedet for 4. På grunn av dette kan alle 33 åringer begynne å få pensjon til neste år, eller menn på 82 år kan bli innkalt til militæret. Det samme kan skje med pass- og førerkortgyldighet, postgiroregninger osv. Hva vil skje ?

 

Konsekvensene av overgangen til år 2000 blir enten ”delvis sammenbrudd” eller ”fullstendig systemsammenbrudd”. Delvis sammenbrudd kan være veldig vanskelig å oppdage og vil ha mer omfattende konsekvenser enn et fullstendig sammenbrudd. Et system kan delvis slutte å fungere og det blir mulig at brukerne ikke oppdager det. Telefonsystemet kan få et delvis sammenbrudd. Som regel vil summetonen fortsatt virke og telefonen vil fungere som normalt. Problemet kan oppstå med rapportene for lengden på telefonsamtaler. Denne kan lever feil tall. De organisasjonene som bruker denne form for fakturering oppdager kanskje ikke at det er en feil i rapportene, og automatiske fakturasystemer sender feil fakturaer. I teorien kan du også, hvis du ringer akkurat i år 2000 skifte, få en regning på 50 millioner minutter. Denne samtalen varte fra 1900 til 1999. Du kan også få en regning for alle månedene fra 1900 til 1999 hvis du er på Internett i årtusenskifte. Fullstendig systemsammenbrudd er at alt bryter sammen. Det er enkelt å se når dette skjer fordi programmet fungerer ikke i det hele tatt. Når det oppstår et fullstendig sammenbrudd kan man ta i bruk forhåndslagde metoder og problemet kan løses med en gang.

 

Hva vil alt dette koste?

 

 

Amerikanske organisasjoner vil bruke ”$70.8 billion” (500 mrd NOK) for å få deres produkter år 2000 kompatible. Hvis vi regner med reparasjoner, oppgraderinger osv. regnes den totale regningen å komme på ”$276 billion”. Ifølge amerikanske undersøkelser kan søksmålene om erstatning bli dyrere enn jobben for å fikse problemet. Noen analytikere tipper opp til ”$1 trillion” (rundt 7 billioner NOK). Alt dette vil si at år 2000-problemet kan komme opp i 15 billioner NOK. Egentlig ikke et årtusenskifte.

 

Vi kaller overgangen til år 2000 et årtusenskifte, men dette er egentlig feil. Vi markerer året 0 med det året Jesus ble født. Når vi går over i år 2000 vil det bare være 1999 år siden Jesus ble født. Det vil si at overgangen til neste årtusen, som bør være når vi har levd i 2000 år etter Jesus ble født, er egentlig i 2001.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


14.09.2018 06:57

Bra!
0
anbefalinger
Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

E-post: progresiveloan@yahoo.com
Ring / WhatsApp: +16626183756
Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.comLegg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews