Søk i stiler
 

Nøkkel-pistolen


En ny type pistol er blitt vanlig i USA.

Karakter: 5/4 (9. klasse)

Sjanger:ArtikkelLastet opp:17.09.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kriminalitet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


USA: En miatyrpistol skjult i fjernutløseren du låser og lukker bilen din med er blitt en hit i det kriminelle miljøet.

 

Politiet i USA er full alarmberedskap etter at nyskapningen key-fob guns har dukket opp og blitt svært attraktiv i kriminelle gatemiljøer i flere storbyer. Den lille forkledde våpenet, med plass til to kuler, kommer fra Øst-Europa. Selv om skyteren virker liten som et leketøy, kan skuddene være dødelige. En person er allerede blitt drept. En key-fob gun gjøres skuddklar ved å dra i en del av nøkkelringen. For å skyte, må man trykke på en av de tre knappene på den firkantete lille dingsen. Våpnene er mye vanskeligere å avsløre for politiet når de arresterer eller ransaker mistenkte. Et eventuelt offer eller en voldelig kranglefant vil aldri skjønne at den fjernutløseren motparten holder i hånden er en forkledd pistol. I tilegg er våpnene ettertraktet som samleobjekter.

 

-ULOVELIG IMPORT

Key-fob guns er ulovlige på britiske øyer. Hittil har britisk politi funnet 13 av 100 eksemplarer de tror er smuglet inn. Og rettsvesenet i USA slår hardt ned på eierne. Nylig ble en 24 år gammel småkjeltring fra gatemiljøet i USA dømt til seks og et halvt års fengsel for å ha en nøkkelpistol. Han var blitt stoppet da kjeltringen rotet rundt i lommene sine etter noe. Da de la han i håndjern, oppdaget de fjernutløseren han skjulte inni hånden. Den var en av de nyimporterte fra Øst-Europa som alle politifolk i USA var blitt advart mot. Pistolen var ladd med to kuler og gjort skuddklar.

 

Våpeneksperter tror pistolene er produsert i Bulgaria og smuglet inn via et annet europeisk land. Alle våpnene som hittil er funnet, har vært i hendene på kriminelle. Politiet og tollvesenet samarbeider derfor nå tett over landsgrensene for å blokkere smuglerruten for de små mordvåpnene.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews