Søk i stiler
 

NHO og LO


En del generelle fakta om NHO og LO.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:03.09.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Arbeid
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Landsorganisasjonen (LO)

LO er Norges største lønnstaker organisasjon med sine 830.000 medlemmer. I LO-organiserte er 50% kvinner og i enkelte grupper som er tilsluttet LO er det 80% kvinner. Der det er LO-medlemmer er det en som tar seg av det faglige, disse kalles lokale tillitsvalgte og alle arbeidsplasser har rett til og velge sine tillitsvalgte som kan stille til valg. Alle organisasjoner som LO er demokratisk oppbygd og har frie valg i alle ledd.

 

Det er 24 forskjellige fagforbund er medlemmer i LO. De forbunnene varierer i medlems tall fra 1000 opptil 300 000. De siste årene har bare flere og flere fagforbund slått seg sammen med LO. Dette gjør de for å få bedre slag kraft og kunne yte mye bedre service til sine medlemmer igjen.

 

LO er Norges største arbeidstakerorganisasjon med sine 830 000 medlemmer som er medlemmer i sine forskjellige forbund igjen. Los har medlemmer både i privat og offentlig arbeidsplasser, og i alle bransjer og yrker. Det er ca 50% kvinner i LO og i enkelte forbund er det opp til ¾ deler i et forbund som utgjør kvinner.

 

Noen av forbundene er:

Arbeidernes opplysningsforbund (AOF)

A- pressen ASA

Humanistiske sosialdemokrater

Norsk folkehjelp

Folkets hus forbund

Dette var noen av forbundene som er medlemmer i LO

 

LO har kontorer i nesten alle fylkene her i Norge pluss at de har et kontor i Brussel.

 

LO ble stiftet 1. april 1899.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO)

NHO er ble til ved at Norsk håndverkerforbund, Norges industriforbund og Norsk arbeidsgiverforening slo seg sammen den 1. januar 1989.


I NHO er det rundt 16.800 medlemmer innen håndverk, industri, service og IKT/kunnskap, dette utgjør rundt en 443.500 arbeidsplasser her i Norge. NHOs formål er at arbeiderne får arbeidsvilkår som er lønnsomt og at de får utviklingsmuligheter. Dette gjør de for og skape et god leve standard og få et økonomisk godt liv. NHO er opptatt av at Norges utvikling i samfunnet og at deres medlemmer skal få gode arbeidsvilkår på sin jobb.

 

NHO sitt hovedkontor ligger på Majorstuen i Oslo. Her i Norge er det 15 forskjellige kontor som til sammen dekker alle fylkene i Norge og det er et kontor i Brussel.

 

NHO er en slags ”mor” for medlemmene sine. De gjennomgår forhandlinger for sine medlemmer for og sikre en god lønns og prisvekst men ikke høyere enn i de landene som vi handler med, greie arbeidstider og en konkurransedyktig skatte og avgifts politikk.

 

I NHO er det mange små og store bedrifter som er medlemmer, denne gode blandingen gjør at de store selskapene tar de litt mindre under ”vingen” når det gjelder politikken. Når de står sammen blir de lettere hørt av politikere og i opinionen.

 

I NHO er alt medlems styrt med tillitsvalgte fra alle medlemsbedrifter, som er med på og bestemme på hvordan NHO skal jobbe videre. Flere hundre bedriftsledere sitter og jobber med saker som opptar alle bedriftene.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

pizza
16.10.2013 16:12

Bra!
14
anbefalinger
kebab


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews