Søk i stiler
 

Alene


Om å være alene. Dramatisk slutt.
Sjanger:NovelleLastet opp:17.06.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Ensomhet
Selvmord
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det er morgen. En tidlig mandag morgen. Fuglene kvitrer. Det er kaldt og ganske fuktig. I et lite blått hus på Norges vestkant ligger Randi i senga si med et godt tak om Brum. Bamsen hennes som hun fikk til gebursdagen av moren da hun var bare fire år gammel. Hun gråter, kjenner tårene i munnen. De renner nedover kinnet hennes. Hun trekker dyna godt over seg. Aldri vil hun stå opp. Ikke så lenge hun lever. Angsten kryper gjennom henne, langsom og seig, gjennom de trange blodårene hennes.

 

Mor kommer og vekker henne. Hun kan se på Randi at det er noe, men Randi vil ikke snakke om det. Ikke til noen. Det forblir inni henne og skal alltid holdes der. Det vil ikke forsvinne uansett. Men hun må stå opp og komme seg på skolen. Der alle de andre elevene er. De som hun aldri snakker med, hun snakker ikke med noen. Det er som om de ikke en gang merker at hun eksisterer. Som om de ikke ser henne.

 

Frokosten smaker ikke godt denne morgenen, den har forresten ikke gjort det på en god stund nå. Den smaker muggent. Det tørre bødet er vanskelig å svelge, hun må hjelpe til med litt melk. Tankene flyr rundt i hodet hennes, hun sitter bare helt rolig og tenker. Tenker på de dagene som gått siden de flyttet hit til. Hun og moren. Og på hvordan det har vært på skolen. Hun liker ikke skolen. Den er forferdelig, elevene på skolen også, i hvert fall mot henne. De liker henne ikke.

 

Mor prøver å trøste, men hun vet ingen ting. Ingen verdens ting. Hun tror hun kan hjelpe, aner ikke i det hele tatt hvordan Randi har det. Randi går fra kjøkkenbordet, får på seg klær og litt sminke og går videre nedover trappa til gangen. Trappa med ett rødt teppe i midten. Den blå døra knirker litt når hun åpner den, hun smetter forsiktig ut. Går bortover gata, vekk fra det lille blå huset som har mange nabohus, men som likevel står så alene og øde.

 

Det er vår. Trærne har begynnt å få knupper på grenenepå de store trærne som strekker seg over skoleporten. På porten henger det et skilt. Ungdomsskole står det på skiltet. Randi tar forsiktig ett par skritt inn i skolegården. Hun er veldig nervøs. «Dette går så bra så» sier hun til seg selv, men hun tror ikke helt på det. For der borte står de, Hege og gjengen hennes. De ser stygt bort på henne, som om hun var et dyr som bare ventet på å bli slaktet og lagt i kjøttdisken.

 

Randi følger ikke med i timen. Hun sitter bare og tenker. Er redd og gruer seg til neste friminutt. Klokka ringer. Alle elevene stormer mot døra. Alle utenom en, Randi. Da hun kommer ut trekker hun litt frisk luft og stiller seg borti et hjørne. Står helt alene. Har ingen å snakke med. Hege får plutselig øye på henne, og kommer gående bortover. Bortover mot Randi. Randi blir skjelven, frykten kommer susende gjennom henne og hun blir helt stiv. Stiv av skrekk. Hun kan ikke røre en finger. Hege sier noen ord og dytter til henne. Men Randi han ikke svare. Hun klarer det ikke, får ikke frem et eneste ord. Det eneste hun tenker på er at hun er redd. Livredd. Hun begynner plutselig å løpe. Løper inn i parken. Der er det store trær og gode hjemmesteder. Hun har dem like i hælene, løper for livet, men det hjelper ikke. De har taket i henne, og slenger henne mot bakken. Det gjør vondt. Tårene triller. Hun biter tennene sammen og lar smerten gli gjennom henne. Sparkene fra gjengen er grusomme.......

 

Det er slutt, de har stukket av. Randi bare ligger der, gråter og hoster blod. Hun vil ikke leve mer. Vil sette en stopper for livet. Hun drar frem en kniv fra lomma. Alt blir svart........

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Lillemor
03.06.2004 10:52

Bra!
11
anbefalinger
Det der er en av de beste novellene jeg har lest. Den var veldig bra.  Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\)

Louise
03.06.2004 20:22

Bra!
9
anbefalinger
Jeg syns det var en grei nok stil... kanskje ikke en 6 da men, men....

Lost
10.06.2004 13:16

Bra!
5
anbefalinger
Bra stil.. veldig realistisk.. skulle nesten tro det hadde skjedd deg(uten om selvmordet da).. Kjente meg igjen.. Jeg er oxo en "randi".. Det er ikke lett å være ny og uønsket...

karoline
17.05.2005 08:04

Bra!
5
anbefalinger
dette var en bra stil men veldig trist...bra slutt...!!!!!

i
23.03.2005 01:51

Bra!
4
anbefalinger
Jeg syns det var en bra stil.fin handling. Men, det er akkurat som om du ikke orka å skrive mer og avsluttet så fort som mulig.... Det gjør at jeg gir deg svak 4. Alt det andre var en svak 5.

maja
06.06.2004 21:57

Bra!
3
anbefalinger
herregud, den var bra. ble lizm ganske trist da jeg leste den..

ida 15
10.03.2005 14:57

Bra!
3
anbefalinger
drit bra stil du får en sterk 5 til meg

Cassie
19.10.2014 23:09

Bra!
3
anbefalinger
Likte selve basis-ideen, men er nok enig i de andre. På min skole, hvor de er strenge med karakterene, ville du fått en firer. At teksten var kort har ikke noe å si, slutten kan være brå også, men jeg fikk ikke liksom med meg hvordan Randi hadde det. Eksempel på på hvordande siste linjene kunne blitt skrevet om (inprovisasjon fra min side)

Det var ikke mer igjen av det som en gang hadde vært et verdig menneskeliv. Hun bare lå der. Blodet gled ut av munnen henrnes som en rød, dødbringende slange. Det var ikke mer igjen for det som en gang var Randi. Bare et tomt skall. Metallet i lommen hennes gned seg mot henne. Øynene hennes gled mot buksa og lukket seg en siste gang, før hendene grep speiderkniven og løftet den mot sitt eget hjerte.
Bevegelsen var bare et slag. Som å dytte noen. Som å sparke noen. Men ingenting kunne gjort henne verre enn det enkle stikket hun selv bestemte seg for å gjøre.

Oda
10.10.2004 15:40

Bra!
2
anbefalinger
Litt for orginal spør du meg.. Standard-novelle liksom.. Lit brå slutt men ellers beskriver du bra.

Ingrid
23.11.2005 20:07

Bra!
2
anbefalinger
den var bra ja, men slutten var litt for "brå" syns jeg. det går an å beskrive ting annerledes enn "hun tar opp en kniv og alt blir svart" synes jeg, på en måte ble den liksom litt mer useriøs. Men ikke ta det sånn, den var bra altså! Bare fiks litt på slutten, så hadde den vært super!  Very Happy :-D

Men nå følte jeg meg litt slem her, jeg sier ikke at den ikke er bra altså Smile :-\) Det er bare den slutten som ja.. gjør at den ikke når helt til topps hos meg. Men den var ellers bra!!


13.11.2006 17:05

Bra!
2
anbefalinger
bra novele og jeg likkte den

Caroline
22.05.2008 17:52

Bra!
2
anbefalinger
Utrolig bra stil  Smile :-\)

..........
26.04.2004 19:15

Bra!
1
anbefalinger
svært god stil. bra slutt. det er grusomt at sånne ting virkelig skjer...

,.,.,.
09.05.2004 21:35

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra, skulle ønske jeg kunne skrive sånn.

:):):)
17.05.2004 22:37

Bra!
1
anbefalinger
Den var bra.Jeg vet nok åssen randi har følt det så jeg synes den var veldig bra!

;)
23.05.2004 18:28

Bra!
1
anbefalinger
meget bra stil..!!


25.05.2004 18:38

Bra!
1
anbefalinger
nydelig stil....u får en 6er

sissel
18.07.2004 22:31

Bra!
1
anbefalinger
herregud, akkurat det der skjedde med en i klassen min før.. hu ble mobba av "gjengen" (jeg vakke med da).. de sparka henne, slo henne osv. og ingen av oss andre turte å ssi fra.. etter en god stund fant noen henne like utafor skolen død. Rundt henne lå det ei kniv, og dette vil nok alltid sitte inne i meg. Jeg føler at alt lissom er min feil! Jeg sa jo ikke i fra! jeg turte ikke å bli sparka av "gjengen" jeg oxå.. Det e så fæææælt!! Hun led.

silje
10.03.2005 19:24

Bra!
1
anbefalinger
du får nok en svak 5 er eller en sterk 4 er.


25.04.2005 19:00

Bra!
1
anbefalinger
lang og fin begynnelse men brå slutt.......men veldig bra still..!!

little_me
27.05.2005 23:38

Bra!
1
anbefalinger
Driiitbra stil...! Smile :-\)

søtnos
30.11.2005 17:09

Bra!
1
anbefalinger
joda, bra stil dette her da.. skikkelig trist da, helt forferdelig at d skjer slike ting... Men litt for kort kanskje, slutten ble for brå og d ville vært bedre om du hadde skrevet litt mer enn: "Hun dro frem en kniv og alt ble svart"... Det siste der er litt for oppbrukt syns nå jg... har brukt d selv mange ganger også i stiler asså, men likevel.. Bare tips da, d var for all del en bra stil, men ganske mange ting som kunne vært endret, særlig slutten... Og hvor mange jenter går rundt med kniv i lommen?  Confused :-\? Tror ik d r særlig mange (håper hvertfall ik d...)


19.03.2006 19:10

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra stil med mye bra innhold. Det eneste som kan gjøre avslutningen litt mindre bra, er kniven. Hvor mange sjenerte jenter har tilfeldigvis en kniv i lomma på skolen lissom?

Thea!
26.04.2006 15:18

Bra!
1
anbefalinger
SkikkeliG Bra Wink ;-\)

:) Stå på du =)
15.08.2006 15:23

Bra!
1
anbefalinger
Hei  Smile :-\) Novellen din var jo bra, men når du har et sånn tema (ensomhet, mobbing) synes jeg novellen burde være mer rørende. Litt for brå slutt også, jeg fikk ikke noe 'forhold' til Randi og klarte liksom ikke å bli lei meg fordi hun hadde det så vondt, du burde kanskje utdypet følelsene hennes litt mer og sånn. Jeg er ikke så veldig imponert, men øvelse gjør mester  Wink ;-\) Håper noen av mine "tips" kan hjelpe deg videre med skrivinga. Det blir sikkert bedre og bedre. Lykke til! Smile :-\)

stå på du!
28.08.2006 18:10

Bra!
1
anbefalinger
kjempebra stil Smile :-\)

~Ingrid~
13.11.2006 16:28

Bra!
1
anbefalinger
Utrolig bra, viktig tema du tar for deg! jeg har faktisk skrevet en stil som er nesten lik, bortsett fra at den handlet om en innvandrergutt som het Hassan...
Du har en fin start på stilen! Gode skildringer og følelser, som er veldig viktig i en slik stil. Litt brå slutt, selve mobbingen burde du ha lagt litt mer vekt på! Men øvelse gjør mester  Wink ;-\)

Mina
16.12.2006 12:08

Bra!
1
anbefalinger
Fy faen.. Kjempekjempebra novelle du hadde, virkelig bra og brå slutt,

Keep up the good work!!!  Wink ;-\)

Bokorm/lesehest
30.01.2007 11:39

Bra!
1
anbefalinger
Du skriver bra, men kunne ha variert skrivemåten dine ved å legge inn replikker. Det kunne gjort historien mer spennende enn den allerede er. Ellers synes jeg denne historien var kjempebra.

"Charlotte"
23.01.2008 17:43

Bra!
1
anbefalinger
Selve ideen var god, men det ble litt tungt å lese når du hadde veldig korte setninger. Du kunne godt flettet en del av dem i hop, noe skrivefeil å passe på, men ellers er den biten grei. Ellers ble det litt oppramsende enkelte steder, noe som er kjedelig å lese, pluss at du kunne lagt inn noen replikker, og mye mere tankereferat. Skildringene er gode, men det er noe du kan jobbe enda mer på for å få bedre resultater og innlevelse. Slutten var nesten det jeg vil kalle tragisk, hvor mange jenter går rundt med kniver i lommene? Og det er ikke mange som tør å ta selvmord, og på langt nær unge mennesker. Jeg fikk en litt irriterende følelse av den. Jeg ville gitt denne stilen 4-, men om du fikser litt på språket, og legger inn mer tankereferat o.l. ville jeg kanskje ha gitt den en sterk firer, eventuelt en svak femmer.

Renate
15.10.2008 11:01

Bra!
1
anbefalinger
Hei! Veldig velskrevet novelle! Jeg lurte på om jeg kunne bruke deler av denne novellen i et media prosjekt på skolen? Dette prosjektet skal være en bildehistorie, der jeg tar bilder selv og skal ha lyd og tekst til. Jeg valgte å ha temaet: Mot mobbing. Deler av denne historien hadde passet perfekt! Jeg skal såklart nevne ditt navn og du får all kreditt for historien. Du kan svare meg i en ny melding i dette forumet. Mvh Renate  Smile :-\)

robert
15.05.2010 12:44

Bra!
1
anbefalinger
en grei novelle, godt oppbygd helt til slutten, den skuffer meg. Viss hun hadde en kniv i lommen hvorfor rettet hun den ikke mot Hege og gjengen hennes? En ting til er at du ALDRI må slutte en tekst med så blir alt svart.

Maria
25.05.2010 17:28

Bra!
1
anbefalinger
En trist novelle, kanskje litt kjedelig slutt og til visse tider litt dårlig skildring av det som skjer rundt henne (vet jeg er litt pirkete)...  Razz :-P
MEN jeg likte den kjempe godt til tross for litt små plukk ;]
Stå på!

DUST
02.05.2011 18:19

Bra!
1
anbefalinger
Bra novelle men for dårlig slutt!


10.04.2012 16:41

Bra!
1
anbefalinger
dårlig slutt, det skal gå langsomt mot slutten, ikke korte setninger
tempoet må være lavt mot slutten

Vero =)
04.09.2004 15:26

Bra!
0
anbefalinger
meget bra stil  Smile :-\) keep up tha' good work!!  Wink ;-\)
Synd at det faktisk er folk som lider slik......... =( Det er trist - håper at de som har lest denne hittil har fått et nytt perspektiv på å si ifra - det har jeg nå

bello;)
16.09.2004 18:44

Bra!
0
anbefalinger
meget godt skildret godt innhold, smakfull men litt brå slutt...

stå på azz..

nora
08.11.2004 11:45

Bra!
0
anbefalinger
den her var bra Smile :-\) trist..

silje
03.12.2004 17:24

Bra!
0
anbefalinger
Dette var en utrolig bra tekst!!!!06.03.2005 19:53

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra stil bra handling

snoopy
13.03.2005 23:35

Bra!
0
anbefalinger
bra stil! men jeg synst det var en del ord som kom igjenn litt for mange ganger. det bør du prøve å ordne på!jeg har skrevet noe liknende selv, så jeg tror det liksom er en standar, men men. det er helt fælt at slike ting faktisk skjer!!!!!


28.03.2005 21:10

Bra!
0
anbefalinger
Det jeg nettop leste var noe jeg kunne skrevet selv (om jeg hadde kunnet skrive så bra ) Det er som om du skriver for alle oss som opplever dette.
Håper virkelig at det er mange som leser dette, og forstår.

Tine
11.04.2005 16:51

Bra!
0
anbefalinger
hei!!det var en veldig spesiell stil..den var trist men samtidig litt skumell..! kunne ønske jg skrev sånn...du er kjempe flink..kooooz mej Wink ;-\)

andreas h. h.
03.05.2005 21:36

Bra!
0
anbefalinger
bra den stilen der, som jeg skule ha hjort d selv, kos andreas h. h.

lotrff
11.06.2005 11:14

Bra!
0
anbefalinger
wow, jeg startet nesten å grine. det er fælt at sånt skjer. dritbra stil hehehe

Fredrik
09.10.2005 18:57

Bra!
0
anbefalinger
Ka bare si bra. drit bra  Wink ;-\)

heihei
03.12.2005 16:14

Bra!
0
anbefalinger
synes at dette var en kjæmpe stil... mange fine setninger som får deg til å kjenne hvor vanskelig hun har det.... mordi,teiten og vilde.... stil hva bra,... hun skriver jo om nesten bare følelser her.... tror bare det er dere som ikke forsto den helt... høres sånn ut i hvert fall!!!

elin
23.12.2005 18:42

Bra!
0
anbefalinger
kunne ønske om at jeg kunne skrive så bra tekst

pluugzor
02.02.2006 17:49

Bra!
0
anbefalinger
fuck... jeg får nok en 5er for den stilen Razz :-P skal faen med bruke den!"18.02.2006 20:33

Bra!
0
anbefalinger
herregud e folk her dumme eller d e jo felt at sånt skjer men randi hadde d vanskelig å eg hadde tatt livet mitt eg o viss eg va der hu va men dokkår forstår kje kozzen d e å leva et vanskelig liv mobba eller ei..eg har alldri blitt mobba men har et jævla vanskelig liv å har ofta prøvt å ta livet mitt å ingenting av detta e trist d jør deg glad innvendig å væra ferdid me alt

anonym.
14.03.2006 16:40

Bra!
0
anbefalinger
En kjempe bra novelle. Fint at du holder igjen på hva det er Randi er redd for. Dette gjør at det blir spennende å lese. Jeg like ikke aå veldig godt det med slutten. Du skulle kanskje ikke hatt med det med kniven. Det bruker alle og er så typisk. Ellers så beskriver du bra Wink ;-\)

Mk Jinta=P
22.03.2006 16:35

Bra!
0
anbefalinger
Synes den var veldig fin!! men for å få enda mer "mystikk" i novellen kunne du kanskje ha utelatt noen setninger? Dette var jo om følelsene hennes, så jeg synes kanskje ikke du burde sagt at hun sminket seg for eksempel.. bare et forslag Smile :-\) Men ellers veldig bra..

Ingrid
27.03.2006 22:11

Bra!
0
anbefalinger
Bra stil! Et utrolig viktig tema du skriver om. Mange flotte skildringer, men det er alivell noen mangler. Se over skrivefeilene(det er en del) og prøv å gjør om skildringene og bruk andre ord. Ellers en super stil! 5!

stine
23.04.2006 11:17

Bra!
0
anbefalinger
kjempe bra stil.. veldig trist!! synes ikke det var noe minus ved denne stilen

morten...
30.04.2006 16:36

Bra!
0
anbefalinger
skrev ut stilen, tok den med på tentamen og skrev den nesten helt lik...forandra bare på noe småting... fikk 3'er...

Marianne 14
12.05.2006 22:04

Bra!
0
anbefalinger
Jeg vil ikke være slem å si imot de fleste andre, men synes den var litt for uorginal så den ble litt kjedelig.
Du beskriver nokså godt følelsene hennes, og skildringene er fine.
avslutningen kan nok fikses litt på.
Men ellers må jeg si at du er ganske god, å håper du forsetter på denne måten Smile :-\)

Linn 14:D
15.05.2006 15:43

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra historie Very Happy :-D
men det va en ganske trist slutt da;(.....
den var bra skrevet Smile :-\)

oooo0oooo.....
15.05.2006 18:51

Bra!
0
anbefalinger
~DIKT~
Hei og hopp,
det var topp ,
gi et galopp ,
hilsen en mopp.
jiiiiha

Caius
22.05.2006 15:07

Bra!
0
anbefalinger
godt skrevet

Marita
08.07.2006 23:22

Bra!
0
anbefalinger
Hvorfor brukte hun ikke kniven til å forsvare seg?

Inee
01.12.2006 20:48

Bra!
0
anbefalinger
Flott! Avsnittene du skirver er lange og utffyllende, noe som gir novellen en helhet.
Du kunne kankje ha brukt et mer variert språk, siden jeg ofte ser like ord. Uansett, så skriver du bra!

Anonym "nerd"
04.10.2007 17:11

Bra!
0
anbefalinger
Jeg synets novellen vaar kjempe bra!! Smile :-\) Jeg vet akkurat hvordan hun har det!!
har opplevd noe av det samme før,,! men nå er jeg blitt ganske populær!
DIGGER NOVELLEN DIN!! skriv videre...!!!!

anonym
05.10.2007 21:04

Bra!
0
anbefalinger
Bra tekst, men var ikkje akkurat en overraskande slutt, syns alle noveller slutter når en person dør..

asdfghj
10.11.2007 00:09

Bra!
0
anbefalinger
hehe hvorfor forsvarte hun seg ikke med kniven... tydeligvis en stor en siden hun kuttet av halsen siden alt ble svart og nervene til hjerne og kropp direkte kuttet... for brå slutt (tilogmed for en novelle) men potensialer absolutt!!  Smile :-\) keep on the work

MOI
12.02.2009 18:12

Bra!
0
anbefalinger
Denne var veldig bra, men slutten var veldig brå... Men, fortsett å skriv, du er kjempeflink! Bare at du skulle hatt litt mer på slutten ...  Cool 8-\)

naina
17.02.2009 18:55

Bra!
0
anbefalinger
skikkelig bra tema... kunne skrevet på bedre norsk og hatt med flere helhetsdetaljer, men utrolig bra ass... fortsett å skrive  Very Happy :-D

norsklærer
04.12.2009 13:16

Bra!
0
anbefalinger
Grei novelle. Jeg ville gitt den en 4'er. Den er litt for kort, men er veldig bra skrevet. Slutten virker litt urealistisk, bare gir opp liksom, uten å prøve få hjelp, si i fra, komme seg vidre, kunne ikke engang si ifra til sin mor om hun ble mobbet bare tok livet sitt... Hadde hun nen god mor ville hun tatt henne med seg og flyttet, begynt på nytt....nina
17.01.2010 14:56

Bra!
0
anbefalinger
oi så bra slutt !  Very Happy :-D

Ala
15.06.2010 10:28

Bra!
0
anbefalinger
kjempe bra, men malgler litt beskrivelse  Wink ;-\)

mona
04.11.2010 18:49

Bra!
0
anbefalinger
jeg synes at slutten her var litt tragisk, det er få som går rundt med kniver i lommene sine. kanskje vis hun hadde planlagt å begå selvmord, men... det er ikke så mange som tørr å ta selvmord og i hvert fall med kniv. jenter bruker også vanligvis smerte frie metoder som overdose eller hopper fra høye steder, kniv er svært uvanlig.
men ellers bra skrevet altså  Smile :-\)

det var en gang... som ble omgjort til en koridor
21.11.2011 21:34

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra, men du må jobbe litt med slutten Wink ;-\)

Ingen
20.11.2012 15:12

Bra!
0
anbefalinger
Hehe  Very Happy :-D Braaa, måtte bare gjøre et par endringer for å gjøre den til en 8.klasse stil for tentamenxD  Wink ;-\)

iHelmerZz
30.04.2013 16:54

Bra!
0
anbefalinger
Meget bra!! Dette er noe jeg kunne tenkt meg å komme opp med selv, uheldigvis er din forfatterhjerne meget bedre enn min... Knall!  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.033 sec - 1 pageviews