Søk i stiler
 

"Engler og demoner" av Dan Brown


Bokanmeldelse av Dan Browns beste bok.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:26.08.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Engler og demoner
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Boka jeg har lest er skrevet av Dan Brown. Originalens tittel er Angels and Demons. Den bla først gitt ut i New York i 2000. Og i 2004 ble den oversatt til norsk. Engler og Demoner er første bok om professor John Langdon. Dan har skrevet to bøker til, men ingen av dem er foreløpig oversatt til norsk.

 

Robert Langdon er professor i religiøs symbologi ved Harvard. En morgen blir han vekket av en mann ved navnet Maximilian Kholer, en fysiker ved CERN. Kholer ber John komme til Sveits umiddelbart. Fordi det har oppstått en ”situasjon”. Men John er skeptisk, helt til han mottar en faks av Kholer. Med bilde av et lik brennmerket med ordet ”Illuminati” i form av et abigram. Noen få minutter senere ankommer han flyplassen, hvor Kholers super-jet venter på han. ”Illuminati” er ikke et hvilket som helst ord. Illuminati var et eldgammelt, hemmelig brorskap, som ble til på 1500-tallet. Dannet av vitenskapsmenn, var Illuminati en motstander av den katolske kirken. Og kranglet stadig med prester og biskoper, med Galileo i spissen.

  

I Vatikanet foregår ”Il Conclave,” med alle verdens kardinaler samlet i Det sixtinske kapell for å velge en av sine egne til ny pave. Men fire kardinaler, de fire utvalgte, er savnet. Og et av overvåkningskameraene får inn et merkelig bilde av en kapselliknende sak, som inneholder noe som ser ut som kvikksløv. Det virkelig rare med ”kvikksølvet” er at det svever.

 

Liket som ble funnet i CERN, tilhører forskeren Leonardo Vetra. En forsker, som i all hemmelighet har klart å skape antimaterie, et meget ustabilt stoff som kan utslette hele byer. Men det liket er ikke det eneste problemet. En mengde antimaterie har blitt stjålet fra Leonardos laboratorium.. John og Vetras adoptivdatter, Vittoria, blir sendt til Vatikanet med det samme for å oppklare saken. Uvitende om hvilke farer og hemmeligheter som ventet dem.

 

Kan Illuminati ha blitt vekket til live igjen, og gått i gang med sitt største opprør mot den katolske kirken?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Tusen takk :D
08.03.2007 22:52

Bra!
4
anbefalinger
Kjempe fint å få vite hva den hendler om, så trenger heg ikke å lese den selv. jeg hadde 3 uker på meg, og dette er den siste dagen. Jeg har ikke en gang begynt, så jeg måtte finne det ut. Kjempe bra stil btw... Stay Wild!

Cecilie
26.11.2009 15:42

Bra!
3
anbefalinger
Eh, JOHN Langdon? Han heter jo Robert Langdon.

jaja
09.06.2009 01:08

Bra!
2
anbefalinger
Greit skrevet, men her beskriver du vell de første 50 sidene eller noe Razz :-P
Kanskje lurt å lese hele boka neste gang?!?!

Jens
21.03.2010 14:39

Bra!
2
anbefalinger
Du har vanvittig mye feilinformasjon i teksten, og den var rett og slett dårlig.

ehh, frustrert elev!
03.05.2009 22:29

Bra!
0
anbefalinger
virker som om du bare har lest halve boken, du mangler jo hele slutten og hvordan det ender opp med antimaterie>

eh..?
09.03.2010 16:47

Bra!
0
anbefalinger
var dt alt? han heter forresten Rober ikke john! dust..legg opp!  Surprised :-o

Herman
03.02.2011 13:57

Bra!
0
anbefalinger
2 er eller? Burde ikke akkurat legge ut denne teksten når den innholder såpass mange feil. Fint at han het ROBERT, isteden for JOHN Langdon da. Slutt å spre feilinfomasjon på et nettsted som man bruker som kilder. + Les boka før du skriver om den!

Kimmeh
17.03.2011 13:47

Bra!
0
anbefalinger
John Langdon er en kunster som laget ambigrammene vi finner i Engler og Demoner så du er litt på villspor her.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews