Søk i stiler
 

Sylteagurken! Venn eller fiende?


Morsomt og underholdende essay om sylteagurken og hvor livstruende den kan være.

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger:EssayLastet opp:02.08.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Råvarer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Blant alle grønnsaker er nok sylteagurken den minst likte. Er det fordi den rett og slett er stygg, eller fordi den ligner på Arnulf Paulsen? Den smaker drit og ser likedan ut. Det er mange ulike meninger om dette, men det ikke alle visste, var at sylteagurken faktisk kan være en spiselig dødsfelle.

 

Over hele dette landet vi kjenner som Norge, er det utallige steder vi kan få oss en kjapp matbit av klassiske amerikanske hamburgere eller den fantastiske franske oppfinnelsen bagett, men ikke alltid med like godt tilbehør.

 

I de siste årene har matindustrien blitt invadert av en slags slimete og ekkel grønnsak, sylteagurken, som antagentligvis er et resultat av et mislykket eksperiment fra 1. verdenskrig. Denne romvesenlignende grønnsaken har tydeligvis vekket stor interesse hos de innenfor mat bransjen, som liker å fylle opp bagetter og hamburgere med sylteagurk, slik at produktet virker mer fyldig. Utspekulert lureri er den rette konklusjonen.

 

Hvis man går på butikken og kjøper seg en bagett, er det vanlig at man tar en titt på hva som ligger inni. Da er det ofte det mest synlige vi legger merke til, som ligger øverst og regner med at det som ligger under er like godt, men lite aner vi. Så lenge folien ikke er tatt av, virker det som om alt er i skjønneste orden. Det er egentlig ikke før vi avdekker den delikate matbiten, at noen blir litt skeptiske, og det med og grunn.

 

I det øyeblikket vi merker den intense smaken som overdøver alt annet, er det som regel for sent, og ingen vei tilbake. Noen tar et godt tak og frøser ut den ”mine” lignende smaken, mens noen ikke er riktig så snartenkte, og det går den andre veien. Dødsfelle spør du meg.

 

Opp igjennom årene har vi hatt utallige nær dødsepisoder, hvor sylteagurk har vært årsaken, og hvis ikke noen tar affære snart, kan vi alle forberede oss på et liv hvor vi må bære med oss en hjertestarter for hver gang vi trer inn i den hjerteløse verdenen av fastfood.

 

Det er nesten umulig å bestille en hamburger som ikke inkluderer sylteagurk, enten du ber betjeningen om å droppe den eller ikke. For de som ikke er forberedt på dette, tar de den første biten uten å ane hvilken forferdelig skjebne som venter dem. Det tar ca 1 en brøkdels sekund fra de tar ei tugge til de merker at noe er galt. Halsen nekter å svelge og magen vrenger seg. De spytter ut maten, og river av toppen på hamburgeren. Der ligger 2 agurkskiver med alvorlige hud problemer. Sylteagurk!

 

Siden januar har det pågått et forsøksprogram på TV3 ” Eksperimentet”, hvor de for noen uker siden hadde et eksperiment med sylteagurk. Oppgaven gikk ut på å få en grønnsak til å produsere elektrisitet og få en lyspære til å lyse, og det var lite overraskende at sylteagurken var den eneste som var i stand til dette. Er dette helt normalt eller burde vi kanskje ikke utelukke helt at sylteagurken kanskje kommer fra en annen planet?

 

Ingen fortjener å gjennomgå denne lidelsen, og det er kanskje på tide at vi gjør det samme med sylteagurkglassene, som vi gjør med røykpakkene. Sette på advarselsklistermerker.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

SYLTEAGURK SMAKER GODT! ^^
13.02.2007 11:52

Bra!
2
anbefalinger
DETTE VAR JÆVLIG BRA! FORTJENTE DEN SEKSEREN!

LB
19.03.2007 17:04

Bra!
2
anbefalinger
Haha xD utolig bra!


20.02.2010 10:20

Bra!
1
anbefalinger
Åhojj, det går da ikke an å si sånt om den fine lille velsmakende saken. Det finnes da betydelig værre saker på matbordene i de tusen hjem. Jeg kan jo nevne noen skrekkeksempler som lungemos, blodpølse og smalahove. 3 fullstendig uspiselige ting for særdeles spesielt intresserte. JA TIL SYLTEAGURK I DET DAGLIGE KOSTHOLD!


15.10.2006 18:40

Bra!
0
anbefalinger
hej


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews