Søk i stiler
 

Andrine


Den ytre smerte blekner når de indre sårene verker.
Sjanger:NovelleLastet opp:22.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Personlig
Verktøy:UtskriftHun sto ensom ved skogkanten. Øynene var forgråtte og røde. Bekker av svart maskara gjorde kinnene hennes mørke. Håret var bustete og fullt av skitt. Hun var lettkledd. Det var blod på klærne, som var revet i sømmene. Hun sto stum foran soloppgangen. Redd og skjelven ba hun om at mørket skulle sluke henne igjen. Hun var akkurat blitt 14 og het Andrine…

 

De hadde vært mange. Ledd høyt og oppriktig lykkelig. Kanskje de hadde bråket litt på veien opp, men de regnet ikke med at noen hørte dem. Hytten lå trossalt langt vekk fra sivilisasjonen. Hun angret ikke på at hun hadde løyet til foreldrene. Hun angret ikke på at hun hadde stjålet sprit i barskapet, eller tatt klærne til søsteren uten lov. Hun følte seg så fri. Fri til å gjøre som hun ville. De eldre likte henne. De syntes hun var tøff. Hun ruset seg på følelsen av å være attraktiv og populær. Så fikk de andre heller bare slenge dritt om henne! Misunnelig var det de var. Misunnelig for at de ikke fikk dra på hyttetur med de eldre.

 

Hytten var ikke stor, men stor nok til de 6 som kom opp en sen lørdagskveld. I sekkene hadde de alkohol, og latteren satt løst. Andrine smøg seg mellom guttene, passet på å være litt ekstra nær når anledningen bød seg. De ble fullere og fullere. De andre jentene ble sippete og klagete. Andrine sørget for å holde seg blid. Kanskje gjorde hun seg litt ekstra dum når de diskuterte? Plutselig stakk en ekkel lukt i nesa. Gjennom tåken av røyk og alkoholdunst skar en annen lukt igjennom. Hun så hva det var. Den eldste av dem dro frem en røyk, ikke slik som de andre sigarettene hun hadde vendt seg til å like. Dette var noe annet, og de tok alle et trekk. Andrine også, selv om hun kjente motviljen stige da den tykke, kvalme røyken nådde lungene.

 

Som om hun satt i en boble av seg selv prøvde hun å fokusere på det som ble sagt. Hun var sliten, hodet verket. ”Hvor skal jeg sove?” Mumlet hun. Ingen svarte. De drakk, danset og sang. Rommet snurret rundt og med ett følte hun seg så kvalm. Hun styrtet ut derfra.

Utenfor pustet hun den kalde oktoberluften langt ned i lungene. Hun skalv. Plutselig sto det noen bak henne. To av guttene smilte mens de rakte henne en flaske. Hun ristet på hodet.

”Jeg tror jeg må hjem” sa hun halvhøyt. Guttene lo. De kom nærmere. Nærmere. Andrine kjente en mistenkelig uro vokse. Hvorfor hørte de ikke etter?

”Vil veslemor hjem til mamma nå? Er ikke de store guttene artige å leke med mer?” Den ene grep etter armen hennes. Hun trakk den til seg, men falt bakover der den andre tok tak i henne. Fingrene hans grov seg inn i skuldrene hennes. De kom til å etterlate seg blåmerker, tenkte hun vagt.

”Synd det, lillemor. For vi vil nemlig leke med deg!” Hendene deres var over alt. Hun kjempet imot, men kjente at det ikke nyttet.

 

Hun lå på den kalde bakken. Barnåler og jord stakk henne mot den bare ryggen. Kroppen over henne var tung. Hun kjente at hun ikke fikk puste. Han var brutal. Tårene som rant nedover var tause beviser på hennes smerte. Ikke bare den ytre, men den indre. Sårene hun visste aldri ville gro, smertet verre enn brutaliteten mellom bena hennes. Ordene de slang mot henne laget dype sår i hjertet hennes. Den andre så på, og i den smertelige vissheten over at det ikke var over da den ene trakk seg tilbake knep hun munnen sammen til en strek. Likevel unnslapp et skrik idet han presset seg inn. Det svartnet for øynene hennes og lenge lå hun i en mørk dis av bevisstløshet. Hun våknet av kulden. Smerten bleknet når de indre sårene brant. De sårene som sjelen hennes var påført, etter å ha mistet sin uskyld i en mørk skog. Guttene var borte. De hadde ikke etterlatt seg annet enn blåmerker og skrubbsår. Blodet lyste mot de bleke lårene hennes.

 

Fortvilet og redd reiste hun seg på skjelvne ben. Sliten og villfaren stabbet hun seg bortover. Hvert skritt var smertefullt. ”Hore, billige tøs, udugelige, utakknemlige…” ordene ringte i hodet hennes. Etter hva som kunne ha vært timer, kunne ha vært minutter, kunne ha vært mil eller kunne ha vært meter, kom hun til en lysning. En liten vei snodde seg mellom de mørke trærne som akkurat hadde vært vitner til hva som hadde skjedd.  

 

Hun sto ensom ved skogkanten. Øynene var forgråtte og røde. Bekker av svart maskara gjorde kinnene hennes mørke. Håret var bustete og fullt av skitt. Hun var lettkledd. Det var blod på klærne, som var revet i sømmene. Hun sto stum foran soloppgangen. Redd og skjelven ba hun om at mørket skulle sluke henne igjen. Hun var akkurat blitt 14 og het Andrine. Hennes glorie var stjålet og hennes stolthet død. Skammen fikk kinnene til å brenne. Hun angret!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

bee
23.06.2006 15:12

Bra!
5
anbefalinger
åå, dette var en av de fineste novellene jeg har lest. føler smerten hennes!!! lurer på hva som skjedde etterpå...?

Maren
18.09.2006 19:53

Bra!
3
anbefalinger
Dette var ein utruleg god novelle! Det virkar nesten som om ein opplever det sjølv medan ein leser det... Det står det respekt av! Skriv meir!

forfatteren
26.09.2006 15:33

Bra!
3
anbefalinger
tusen takk... les Angel Tears også...

Ch
07.01.2008 17:25

Bra!
3
anbefalinger
Måtte svelge tårene med øynene..

Candy
07.01.2008 17:25

Bra!
2
anbefalinger
Den var.. Den var.. FANTASTISK!
Det fantastiske med den var at det var man slev som, ja... Man slapp alle andre tanker og levde seg inn i det.
Det var en kjempe fin novelle. det er sånn det skjer i virkeligheten og når man da leser sånne noveller og sånt og man lever seg inn i det, veit man hva man ikke skal.

Stå på! (Y)
Man

Anders
19.04.2007 18:39

Bra!
1
anbefalinger
å hælvette, den var bra!

Torgeir
05.01.2008 22:49

Bra!
1
anbefalinger
Kjempebra!! Stå på

Cassie
21.10.2014 22:40

Bra!
0
anbefalinger
Bra, bra! Jeg gir deg en 6/5! Du kunne godt skildret selve hyttebesøket litt grudigete, men ellers var det tipp topp  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews