Søk i stiler
 

"Gutt" av Roald Dahl


Bokanmeldelse av Roald Dahls "Gutt".
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:16.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Boy
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Siden jeg akkurat har pløyd meg gjennom boken "Gutt" (eller "Boy" som den heter i originalutgave), valgte jeg å anmelde denne boken.

 

 "Gutt" er en slags selvbiografi skrevet av Roald Dahl. Handlingen foregår på begynnelsen av 1900-tallet og utdyper seg i Roalds barndom. Vi følger Roald fra han blir født til siste skoledag.

 

Roald gikk på mange engelske internatskoler, og der er for det meste der handlingen utspiller seg. Roald forteller mange småhistorier han husker godt fra sine skoleår. Det var ganske hardt å være ung gutt på engelske internatskoler på begynnelsen av 1900-tallet. Lærerne var følelsesløse og utførte sterk disiplin. Roald opplevde flere ganger å bli slått på baken av et spanskrør i veldig ung alder. Dahl har også beskrevet lærerne og omstendighetene på en nesten makaber måte som får det hele til å høres ekstra ille ut.

 

Verket er skrevet på en humoristisk måte og er veldig lettlest. Jeg tror det er nesten umulig å ikke sitte å småknise litt i enkelte hendelser i denne boken. Roald Dahl uttrykker sine følelser og opplevelser i boken frem til han fyller tjue år. Vi får blant annet høre om hans første og siste skoledag, første gang til legen, første gang til tannlegen og første gangen han blir slått på skolen.

 

Jeg syns boken var kjempe spennende å lese og følte virkelig med Roald i flere kapitler. Siden teksten er skrevet så lettlest og godt skildret blir man veldig ”med” i handlingen. Det var flere ganger jeg opplevde jeg ikke klarte å legge boken fra meg, men måtte bare lese ett kapittel til.

 

Noen ganger syns jeg kanskje enkelte ting var for godt skildret, så det ble litt kjedelig å lese videre. Men det er ingen tvil om at Roald Dahl er dyktig på skildringer, særlig ut i fra å ha skrevet boken ca. 50 år etter de forskjellige opplevelsene tok sted.

 

Terningkast: 5


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ostesjef
20.05.2014 15:08

Bra!
38
anbefalinger
Cheese Boss

Jenny
23.09.2008 12:40

Bra!
33
anbefalinger
Boka er fin den  Razz :-P xD MOOOOOOOOHAHA !


02.05.2019 13:12

Bra!
22
anbefalinger
morra til roald dahl er gammel

ApeTrollet
13.03.2012 11:03

Bra!
15
anbefalinger
Har ikke lest denna, men må ha et forfatterskap oppgave i den som har skrevet den, roald dahl. å må skrive ombarndommen hans, handlar denna bokamye om det?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews